Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 09.12.2019 (фото)

Впродовж поточної доби, 9 грудня 2019 р., збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.

Обстріли укріплень українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД”. Неподалік Красногорівки ворог вів вогонь з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, а біля Березового – з автоматичних гранатометів.

Сьогодні, 9 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Українська сторона постійно опікується проблемними питаннями місцевих жителів. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ “Станиця Луганська” здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено майже 3 тисячі осіб. Також, щодо надання медичної допомоги людям працюють співробітники Червоного Хреста. Представники ДСНС України щоденно проводять обстеження місцевості з обох боків від дороги на наявність вибухонебезпечних предметів. Робочі готові розпочати розбір конструкції тимчасового переходу у районі мосту.

На ділянках розведення №2 та №3 тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША. Обстановка залишається стабільною.

Підсумки за минулу добу

8 грудня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Мар’їнки, Павлополя, Василівки, Травневого, Кримського, Хутора Вільного та Широкиного.

Упродовж минулої доби, 8 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Із незаконного обігу упродовж доби вилучено 3 ПТРК та 1 РПГ-22.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 14910 осіб та 1940 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 13199 осіб та 1609 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 25 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

На передовій військові отримали особливі ікони та церковні нагороди

Ідея створення такої ікони виникла ще в 2014 році. Її автор Юрій Нікітін мав на меті об’єднати під Покровом Божої Матері всіх захисників України. На передньому плані ікони зображений князь Костянтин Острозький, який понад 500 років тому переміг в декілька разів більше московське військо.

На Луганщині, поблизу передових позицій окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, представники Синодального управління військового духовенства Православної церкви України разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом та головою Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» паном Робертасом Габуласом урочисто вручили військовим ікони Покрови Пресвятої Богородиці та відзнаки Православної Церкви України «За жертовність і любов до України».

– Сьогодні ми вперше передаємо військове формування під Покров Матері Божої. Це особлива ікона, вона зроблена саме на замовлення військовослужбовцям. На ній зображені українські захисники різних часів, починаючи від Великого князя Володимира, козаки, гетьмани, українські повстанці, ну і звичайно ж сучасні воїни. Великі ікони будуть зберігатись в підрозділах, а маленькі у кожного військовослужбовця бригади, в кишені під серцем. Там є козацька молитва до Матері Божої, яка складена ще в давні часи, – розповів Голова Синодального управління військових капеланів Православної Церкви України митрополит Іоан.

Це лише початок місії військових капеланів на Сході України. В подальшому планується передати такі ікони всім частинам і підрозділам, які боронять кордони України.

Джерело

Автор