Команда Петра Порошенка на Всеукраїнській акції «Червоні лінії для Зе» (фото, відео)

 

Ахтем Чийгоз: Путін – міжнародний злочинець, і його місце на лаві підсудних

 

Путін має понести відповідальність за агресію проти України, зокрема за ті злочини, які окупаційна російська влада чинить в українському Криму. Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз під час виступу на Всеукраїнській акції «Червоні лінії для Зе».

«Сьогодні ми хочемо докричатися до кожного в світі, що ми ніколи не пробачимо те зло та злочини, які здійснив Путін проти народів нашої держави. І говорити з ним потрібно з позиції сили. Не випрошувати переговори, а казати, що кожен з нас буде битись доти, доки за ці злочини Путін не опиниться на лаві підсудних», – наголосив Ахтем Чийгоз.

Він зазначив, що неприпустимо пробачати анексію Криму, і влада має боротися за повернення півострова до складу України.

«Сьогодні з російською окупацією живе і бореться весь Крим. Весь Крим проти фашистської Росії. Крим вірить нам. Крим чекає на нас і знає, що ми його звільнимо! Нова влада має чітко для себе з’ясувати, що жодних стін на нашій території, ніяких «заморожувань» наших територій ми їм не дозволимо. Як не дозволяли цього всі ці п’ять років боротьби», – сказав депутат.

«Крим – це Україна! Україна понад усе! Слава Україні!» – наголосив Ахтем Чийгоз.

Джерело

 

Андрій Парубій: Сценарій Путіна в Україні не пройде

 

Народне віче «Червоні лінії для Зе!» має показати, що сценарії Путіна для знищення незалежності України не пройдуть. Українці захищатимуть свою державу. Про це заявив депутат фракції «Єврорейська Солідарність» Андрій Парубій на Майдані Незалежності в Києві.

«Не миру хоче Путін. Путін хоче знищення української незалежності. Ми сьогодні тут, щоб окреслити «червоні лінії» для переговірників в Парижі», – наголосив депутат.

«Ми тут, щоб показати, що будь-який план, сценарій Путіна в Україні не пройде, що ми його не допустимо. Що Україна підніметься і встане, якщо буде будь-яка загроза для української державності», – заявив політик.

Він додав: «Чому у ми сьогодні тут? Бо завжди в часи, коли перед Україною була небезпека, українці виходили на майдани, щоб захистити Україну».

Андрій Парубій привітав всіх українців, які сьогодні вийшли на майдани по всій Україні. Він нагадав, що так було в кінці 80-х років – на початку 90-х років, коли українці боролись за незалежність своєї держави; так було під час Помарачневоі революції і так було під час Революції Гідності.

«Шість років тому ми стояли тут, на цьому Майдані, щоб не дозволити Путіну поневолити Україну. І ми змогли тоді перемогти. Бо Майдан – це місце сили. Бо Майдан – це місце української сили», – сказав депутат «Європейської Солідарності».

«І сьогодні ми всі зібрались, бо відчуваємо загрози, які постали перед Україною. Ми бачимо, як Путін з новою силою намагається реалізувати свій маніакальний план – він хоче повернути під контроль Кремля усі ті країни, які колись перебували в Російській імперії, в Радянському Союзі», – зазначив він.

За його словами, зараз на наших очах реалізується путінський план в Молдові та Білорусії. «Ми бачимо, як зараз, у ці дні він намагається повністю поневолити Білорусь. І в ці дні в Білорусії наші сябри вийшли на майдани, заявивши, що вони ніколи не дозволять поневолення Білорусії», – зазначив депутат.

Андрій Парубій закликав всіх присутніх висловити свою солідарність з Білоруссю: «Живе Білорусь!».

«Ми підтримуємо вас, так як і нас підтримували білоруси в час нашої боротьби за незалежність усі ці роки з 2014 року. Ми знаємо і вони знають, що Путін не хоче миру, він хоче поневолення наших країн», – зазначив політик.

Депутат наголосив, що приклад Білорусії має стати застереженням для тих з теперішньої української влади, хто хоче постачання дешевого російського газу, хто дуже хоче чомусь подивитись в очі Путіну.

Він повідомив, що сьогодні Світовий конгрес українців вийшов на акцію у Парижі – щоб наш голос почули і в Парижі, і в Берліні, і в Кремлі.

«Ми знаємо, що таке втрата незалежності. 100 років тому ми втратили свою незалежність. Наслідком був жахливий Голодомор.Сьогодні ми стали сильнішими, сьогодні ми загартовані, сьогодні ми сповнені рішучості. І я переконаний – Україна переможе», – підкреслив Андрій Парубій.

Джерело

 

Донбас і Крим – це Україна, жодної стіни між нами ставити не можна, – Артур Герасимов

 

Україна повинна посилювати міжнародний тиск на Російську Федерацію, щоб якнайшвидше повернути тимчасово окуповані території. Відмежування стіною від української землі і українців в окупації, як це пропонують зробити представники нової влади в разі невдачі на нормандських переговорах, – неприпустиме. Про це заявив співголова фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов журналістам під час Всеукраїнського віче «Червоні лінії для Зе!» на Майдані Незалежності.

«Донбас – це Україна, і Крим – це Україна. Жодної стіни ставити не можна. Треба підсилювати тиск на країну-агресора і підсилювати санкції для того, щоб тимчасово окуповані території якнайшвидше повернулись до української сім’ї», – прокоментував він заяву радника президента Андрія Єрмака про готовність побудови стіну й заморозити конфлікт в разі провалу Зеленського на переговорах у нормандському форматі.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» нагадав, що Україна протягом останніх п’яти років стоїть на передовій захисту демократичних цінностей Європи, тому заслуговує на підтримку західних союзників.

«Україна стоїть на передовій захисту демократичних цінностей всієї Європи – от саме цю позицію треба перш за все пояснювати там і добиватися того, що вигідно перш за все Україні», – заявив він.

Лідер фракції «Європейська Солідарність» застеріг Зеленського від переговорів з Путіним сам-на-сам та нагадав про головні вимоги українців до свого президента на цих перемовинах.

«Жодної федералізації, жодних прямих перемовин і також, надважливо, жодних політичних рішень без безпекового компоненту. Вчора через обстріли терористів знову загинув український військовий. Поки це не спиниться, поки не перестануть гинути українські військові і українці на цій війні, про жодні політичні речі мову вести не можна».

«Ми вважаємо, що прямі перемовини з Путіним вести не можна, бо будуть маніпуляції, буде обман і буде намагання використати недосвідченість української влади в міжнародних відносинах, щоб значно зміцнити позиції країни-агресора і значно зменшити позиції України», – наголосив Артур Герасимов.

Джерело

 

Володимир В‘ятрович на Всеукраїнському віче: Росія – ворог, який хоче ліквідувати нашу державність

 

Команда Зеленського повертається до помилкової стратегії щодо можливості домовлятися з Росією. Про це сказав народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович під час виступу на народному віче «Червоні лінії для Зе!» на Майдані Незалежності.

«Я став політиком, але не перестаю бути істориком. Як історик я знаю, якою була роль Росії в нашому минулому. Це роль ліквідатора нашої державності. Триста років тому Росія ліквідувала українську Гетьманщину, згадайте Батурин – тодішню українську столицю, згадайте долю цього міста, яке було вщент знищене. Згадайте її мешканців, які були винищені незалежно від статі і віку. Сто років тому Росія знищила УНР. Згадайте, що було після цього – роки репресій, голодомор, які забрали життя мільйонів українців. Згадайте сотні тисяч тих українців, які були депортовані з України, згадайте депортований кримськотатарський народ, якого було вигнано із своєї батьківщини. Все це Росія в українській історії»,- сказав В’ятрович.

«З 1991 року ми вже в незалежній Україні мали різні влади, представників різних політичних сил, але їх об’єднує одна ключова помилка – вони будували свої стратегії, зовнішню і внутрішню політику на вкрай хибній тезі, яка звучить – «Росія не ворог, ворог не Росія». Вся українська влада від 1991 року вірила, що з Росією можна домовлятися, з Росією можна співпрацювати, з Росією можна торгувати, Росії можна довіряти. 2014 рік перекреслив цю помилку, постмайданна влада стала першою, яка зрозуміла, що Росія – це ворог. Вона зрозуміла, що є потреба у мобілізації всіх українських сил з усього світу, які підтримують Україну, для того, щоб стримувати ворожий настрій Росії», – додав В’ятрович.

Він наголосив, що сьогодні українці вийшли на народне віче, щоб діюча влада не робила помилок щодо спроб домовлятися з Росією.

«Нам вдалося багато зробити за цей час. Але влада помінялася. І нова команда – команда Зеленського знову повертається до цієї помилкової стратегії, яка полягає в тому, що нібито зможемо домовитися з Росією. Ми тут для того, щоб новій владі нагадати, що Росія – ворог була і є. Ми тут для того, аби нагадати президенту Зеленському ключову тезу для кожного українського президента, минулого, сучасного і майбутнього: Росія – наш Карфаген»,- зазначив В’ятрович.

Джерело

 

Петро Порошенко: Жодних поступок Путіну, доки не буде звільнений останній клаптик української землі

 

Десятки тисяч громадян по всій Україні вийшли на акцію «Червоні лінії», щоб донести учасникам переговорів у Норманському форматі спільну позицію: жодних поступок країні-агресору та її лідеру Путіну не може бути. Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на Всеукраїнському віче у центрі Києва.

«Ми всі зібрались тут для того, щоб голос з київського віче був почутий в Парижі. Був почутий Ангелой Меркель – надійним другом України, з якою я зустрічався два тижні тому на з`їзді Європейської народної партії у Загребі. Де ми отримали чітку позицію Німеччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України».

Петро Порошенко подякував Канцлеру Німеччини за послідовну підтримку України у боротьбі з російською агресією.

«Ми за те, щоб з нами був народ Франції. І це повідомлення Емманюелю Макрону, Президенту Французської Республики. Не можна йти на будь-які поступки Путіну, поки не буде звільнений останній клаптик української землі», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми тут, щоб голос звідси був почутий і українським президентом. Це надзвичайно важливо. У нас є підстави наполягати на цьому. Всі пам’ятають його прагнення стати на коліна перед Путіним? Цього не можна робити», – застеріг Петро Порошенко.

«Пам’ятаєте, як нам казали, що війна подовжується лише тому, що хтось на ній заробляє, а не тому, що до нас вторгся Путін? Ми маємо продовжувати доводити світові: відповідальність за війну лежить на Кремлі і особисто на Путіну. І ми не дамо їм це «заговорити», – наголосив Петро Порошенко.

«Нам говорили: «закінчити війну дуже просто, треба просто перестати стріляти». Майже 8 місяців пройшло, і нарешті пройшло протверезіння, що центр війни – у Росії», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

«Мир для нас – це коли російські війська підуть геть з нашої землі. Коли російські танки і артилерія підуть геть. Коли російські найманці з груп Вагнера та інших підуть геть. А якщо прагнуть залишитись – то лише у в’язницях, відповідаючи за смерті наших громадян», – переконаний Петро Порошенко.

Він нагадав слова Президента Європейської народної партії, колишнього Президента Європейської Ради Дональда Туска як застереження усій Європі та світові: «Якщо ви здасте Україну – ви здасте Європу. Без вільної України не може бути вільної Європи».

Попереджувальні акції напередодні переговорів у Нормандському форматі відбуваються по всій Україні та у багатьох містах світу. За оцінками організаторів, у Києві на Майдані Незалежності в акції взяли участь двадцять тисяч людей.

Джерело

 

Петро Порошенко: Десятки тисяч людей по всій країні, світове українство, всі патріотичні сили об’єдналися проти капітуляції

 

Акція «Червоні лінії» об’єднала патріотичні сили у парламенті та поза ним, світове українство і громадянське суспільство всередині країни.

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко під час виступу на багатотисячному Віче у центрі Києва.

«Я дякую всім небайдужим. Десятки тисяч людей по всій Україні демонструють солідарність. А ще я дякую закордонному українству, яке по всьому світу, в тому числі у Парижі проводить акції на підтримку України. Це сьогодні те, чого Україна потребує – вашої небайдужості», – наголосив Петро Порошенко.

«Я вітаю наші парламентські фракції. Дякую «Європейській Солідарності», дякую «Батькіщині», дякую «Голосу». Парламентська опозиція об’єдналася проти капітуляції, і позапарламентські сили цього дня разом з нами. Тільки спільно ми можемо протистояти здачі укранських інтересів», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко на Віче у Києві озвучив «червоні лінії» для переговорів у Нормандському форматі

 

Ми ніколи не дозволимо торгувати європейською перспективою своєї держави, не погодимось на поступки Путіну і не дамо вивести Кремль з-під відповідальності за агресію проти України. Про це під час Віче на Майдані Незалежності заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ми не дозволимо виставити на торг європейське і євроатлантичне майбутнє нашої держави», – наголосив Порошенко.

«Друге. Ні – переговорам зі ставлениками Кремля на окупованих територіях. Це – виведення Росії з-під відповідальності. Це ще одна червона лінія», – зазначив Петро Порошенко.

«Ні в якому разі ми не можемо дозволити вибори під дулами автоматів. І тому безпековий пакет має бути попереду – включно з виведенням російських військ, із роззброєнням незаконних військових формувань, звільненням заручників – включно з окупованим Кримом. Ми не дамо торгувати Кримом. Мир не може бути досягнутий за рахунок Криму. Це українська земля. Крим – це Україна», – наголосив п’ятий Президент.

«Не торгуйте Україною, навіть якщо вам заплатять дуже низькою ціною за газ. Бо завжди українські проблеми починалися з дешевого газу», – нагадав Порошенко про історію із базуванням Чорноморського флоту РФ у Криму та сумнозвісні Харківські угоди, які були укладені задля знижки на газ, а зрештою призвели до анексії Кримського півострова.

«За 5 років мого президенства Україна навчилася жити без російського газу. Ми проти того, щоб нашу країну знову посадили на російський гачок дешевого газу», – попередив Петро Порошенко.

Він також вкотре порадив переговірникам у Парижі не вірити Путіну і не боятися російського президента.

«Це порада тим, хто завтра поїде до Парижа. Він нестрашний, коли ми єдині, коли ми сильні. Подивіться на Збройні сили України. Саме вони, а не папірці меморандумів захищають нашу незалежність», – зазначив Порошенко.

«Ми на цьому Майдані щиро бажаємо успіху завтра українській делегації. Ми сьогодні тут тому, що ми віримо в нашу перемогу. Але ми тут ще й для того, щоб не допустити нашої поразки після такої великої ціни, яка була заплачена за 300 років боротьби за нашу незалежність і за ці роки боротьби проти російської агресії», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Бубочка, тобі 42 роки і ти не лох? Так докажи, що ти не лох, в Парижі, – Віталій Гайдукевич

 

Козацький спів на народному віче «Червоні лінії для Зе!» на Майдані Незалежності

 

Повне відео народного віче «Червоні лінії для Зе!» на Майдані Незалежності

 

Фото © Михайло Палінчак