Апеляційний суд зняв арешт з майна «Кузні на Рибальському»

Київський апеляційний суд зняв арешт з заводу Кузня на Рибальському в Києві. Про це йдеться в ухвалі суду від 19 листопада 2019 року.

Своїм рішенням Апеляційний суд відмовив Державному бюро розслідувань в арешті нерухомості та скасував попереднє рішення.

Апеляційний суд дійшов висновку, що рішення Печерського суду було необґрунтованим, а клопотання ДБР про арешт майна було прийнято з порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу.

Арешт було знято з комплексу виробничих будівель площею 115,8 тис кв. м, пожежного депо, тиру на Рибальському півострові, семи гуртожитків, нежитлового приміщення площею 3600 кв. м і павільйону. Арешт також знятий з корпоративних прав 3,2 млн іменних акцій заводу.

У листопаді 2018 року кіпрська компанія Еwins Lімітеd бізнесмена Сергія Тігіпка викупила частки Порошенко за $235,8 млн і Ігоря Кононенко за $64,2 млн в заводі.

На момент продажу  інвестиційному фонду Прайм Ессетс Капітал Петра Порошенка належало 73,9% акцій, фонду ВІК Ігоря Кононенка, давнього бізнес-партнера Петра Порошенка, належало 20,13% акцій.

Автор