Варіантів у влади всього два

Сергей Марченко

Варіантів у влади всього два: садити Марусю Звіробій або не садити.

Якщо садити, буде довгий і ганебний судовий процес. ЄС наймуть Звіробій кращих адвокатів, і вони розкатають звинувачення, як дітей. Звичайно, Портнов знайде для влади ще одного Кірєєва, і той винесе вирок, незважаючи на безпідставність звинувачень. Але це буде такий стид і ганьба, що процес Тимошенко видасться квіточками. Плюсів від посадки Звіробій – нуль. Бубочку ніхто не боїться і боятися через цей процес не стане.

Якщо не садити, Звіробій не замовкне, а почне гнати на Зеленського ще сильніше. Її будуть запрошувати на ток-шоу, і вона не стримуватиме себе. Сьогодні Маруся вже повторила на камери 1+1, що від своїх слів не відмовляється. Я знаю тип таких людей, як Звіробій. Вона затята. Якщо її зачепити, вгризеться пітбулем, і фіг ти від неї відчепишся. Буде нераціональною, навіть нерозумною і упоротою, але гнутиме свою лінію до тих пір, поки сама не захоче зупинитися. А чи захоче – велике питаннячко! І як буде виглядати цей махач? З однієї сторони – президент. Найбільший в країні чиновник. Уособлення абсолютної влади. З іншої – волонтерка, вродлива і безстрашна жінка. Кому будуть симпатизувати люди? Здається, це очевидно.

Правда, у Зеленського є ще третій варіант. Красивий. Вийти в білому пальті та сказати, що обшук – то самодіяльність Труби. А насправді, президент проти засудження Звіробій і Федини, не має до них ніяких претензій і просить не переслідувати. Але цей варіант для масштабних постатей. А Зеленський – постать мілка. Навряд чи він здатний на такі жести.

 

Ілюстрація © Юрій Журавель

Автор