Брифінг співголови фракції «Європейська Солідарність» Артура Герасимова (фото, відео)

Кримінальна справа проти Софії Федини – це політичне переслідування та вибіркове правосуддя

 

Правоохоронні органи за вказівкою ексзаступника адміністрації Януковича Андрія Портнова та керівника Офісу президента Зеленського Андрія Богдана організували політичне переслідування опозиції. Тільки так можна пояснити абсолютно штучну кримінальну справу проти волонтерки, української захисниці, народного депутата Софії Федини. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов заявив журналістам під час брифінгу.

«Політичні переслідування опозиції руками правоохоронних органів та під керівництвом Офісу президента Зеленського на фоні узурпації влади викликали велике занепокоєння та різкі заяви наших європейських партнерів. У цивілізованому світі таку кримінальну справу проти Софії Федини називають політичним переслідуванням та вибірковим правосуддям”, – наголосив Герасимов.

«Правоохоронні органи за вказівкою влади переслідують громадську активістку, учасницю  Революції гідності, волонтерку і народного депутата Софію Федину. Вимагаємо від влади та правоохоронних органів припинити політичні переслідування опозиції і почати виконувати свої прямі обов’язки щодо захисту прав і свобод громадян», – заявив Артур Герасимов.

Він підкреслив, що правоохоронні органи цинічно ігнорують низку скандалів команди президента Зеленського, залишаючи поза увагою і без розслідування факти безпрецедентної корупції.

«Правоохоронні органи не розслідують низку безпрецедентних корупційних скандалів, які тривають у команді «Слуг народу». Це і гроші в конвертах, це і вказівки «смотрящего» по Кривому Рогу депутата Корявченкова взяти під контроль наркоторгівлю, незаконні притони та борделі, це і можлива причетність депутата «Слуги народу» до вбивства людей на Майдані, це і купівля електроенергії в Росії, це також злочини на сексуальному ґрунті, скоєні членом команди Зеленського. Натомість, правоохоронні органи за вказівкою Портнова та керівника Офісу Зеленського організовують політичні переслідування представників опозиції, перш за все команди Петра Порошенка», – підкреслив співголова фракції «Європейська Солідарність».

Правоохоронцям варто зайнятись розслідуванням автентичності записів з кабінету директора ДБР Романа Труби, які доводять узурпацію влади президентом, вважає Артур Герасимов.

«Європейська Солідарність» вимагає створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії із розслідування фактів незаконного втручання Офісу президента в роботу правоохоронних органів. Відповідні листи сьогодні були офіційно розіслані керівництву всіх парламентських фракцій, груп, а також позафракційним народним депутатам. На мою думку, розмови керівників Офісу президента з Трубою означають, що саме Офіс Зеленського є замовником політичних переслідувань. Ми не дозволимо владі боягузливо сховатися від того, за що в інших країнах не тільки йдуть у відставку, але й сідають до в’язниці», – наголосив Артур Герасимов.

Джерело

 

Російський газ – це важіль політичного тиску на Україну

 

Для України неприпустимо купувати російський газ, оскільки він завжди був важелем політичного впливу Кремля на сусідів і партнерів.

Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов на брифінгу. Він зауважив, що енергетичні ініціативи команди Зеленського щодо поновлення контрактів з російськими постачальниками електроенергії, а згодом і газу є небезпечними для суверенітету нашої держави. Ще більше насторожує, що вони просуваються непрозоро, без контролю суспільства – як це було із поправкою Геруса щодо російського струму.

«Всі пам’ятають історію щодо закупівлі російської електричної енергії. Спочатку це взагалі приховувалося. Казали, що в цьому законі і у відповідній поправці такого немає. І тільки після того, як це стало відомо завдяки журналістам, з’явилися коментарі від представників нової влади.

Що стосується прямої закупівлі газу з РФ, то неодноразово ми бачили, що російський газ – це не економічна річ, це політична річ і це є питання впливу. Я вважаю, що такої помилки робити не можна»,- сказав Артур Герасимов.

Джерело

 

Ніхто не знає, чи буде українська влада на нормандських переговорах захищати саме українську позицію

 

Президент Зеленський не може зустрічатися з Путіним непідготовленим до переговорів, а якою буде позиція української сторони на нормандських переговорах 9 грудня – досі нікому не відомо. Про це заявив на брифінгу співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Що стосується прямої зустрічі, то неприпустимо непрофесійно підходити до таких речей», – підкреслив Артур Герасимов.

За його словами, вже неодноразово доведено історією, що зустріч сам на сам з таким візаві як Путін, без підтримки наших європейських і світових партнерів, може призвести до великої поразки.

Він наголосив, що позиція президента Зеленського має бути повідомлена парламенту України, який згідно з українською Конституції законодавчо забезпечує ухвалення рішень, зокрема, і у сфері міжнародної політики.

«А що стосується зустрічі 9 грудня, то викликає велике занепокоєння – чи буде українська влада під час цієї зустрічі лобіювати і підтримувати саме українську позицію. І особливо зважаючи на те, що цієї позиції ніхто не знає», – сказав політик.

Джерело

 

Непрофесіонали, які прийшли у владу, не зможуть виконати передвиборчих обіцянок Зеленського

 

Численні корупційні та іміджеві скандали, які практично щодня продукують депутати фракції «Слуга Народу», показують  справжню сутність її представників і їхні справжні наміри, – заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Сьогодні, на жаль, ми бачимо непрофесійність в парламенті. Прояснення просте: до Верховної Ради в монобільшість прийшло дуже багато людей, які не просто не читають закони, не читають документи, за які вони голосують, але які навіть не можуть довести, що їхня репутація є чистою і відкритою», – додав парламентар.

Артур Герасимов також зазначив, що за шість місяців роботи нова команда, яка щедро засівала виборців обіцянками кращого життя і «нових облич» у владі, на ділі показала тільки скандали і розчарування.

«Хочу нагадати про всі передвиборчі обіцянки нової команди, коли вони нам казали, що ведуть нову, чисту команду до влади. А також про ті обіцянки, які так і залишаються обіцянками. Мені здається, сьогодні вже ні в кого не виникає запитання – чому вони так і не виконані», – резюмував Артур Герасимов.

Джерело

Автор