Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 23.11.2019 (фото, мапи)

Впродовж поточної доби, 23 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

3 обстріли позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” біля населеного пункту Південне. Ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 4 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
двічі біля Пісків – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
поблизу Водяного – з автоматичних гранатометів;
неподалік Верхньоторецького – з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) підрозділ ДСНС України провів обстеження ділянок місцевості у районі робіт біля мосту та по лівій стороні від дороги в районі лісосмуги і будівельного майданчика.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте Луганської області щодо демонтажу об’єктів військового призначення. У процесі задіяно 20 чоловік та 5 одиниць техніки. Щоденно, перед початком робіт, ділянка перевіряється спеціальною піротехнічною групою ДСНС України. Сьогодні, зокрема, проводилось впорядкування території навколо демонтованих споруд.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, триває демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення. Склад загону для робіт – 30 чоловік особового складу і 13 одиниць техніки. Сьогодні співробітниками ДСНС України вилучено 2 вибухонебезпечних предмета і розібрано 2 бліндажа.

22 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Тарамчука, Шумів, Причепилівки, Новолуганського, Новгородського, Водяного, Зайцевого, Красногорівки, Пісків і Талаківки.

22 листопада осколкове поранення внаслідок обстрілів отримав один наш захисник. Ще один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув під час дорожньо-транспортної пригоди.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 вбивство, 4 крадіжки, 1 шахрайство, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 6 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 21562 особи та 2655 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 23041 особа та 2866 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 30 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

ООС. Втрати російських окупаційних військ на Донбасі

За інформацією розвідки Об’єднаних сил, з 16 по 22 листопада 2019 року втрати збройних формувань Російської Федерації склали 19 осіб. 9 окупантів було ліквідовано, а ще 10 осіб – це санітарні втрати. Окрім того, минулого тижня російські окупаційні війська втратили один БПЛА.

Нагадаємо, що військовослужбовці Об’єднаних сил дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику, у разі загрози їхньому життю та здоров’ю і спробах захоплення територій або проникнення ворожих розвідувально-диверсійних груп.

Джерело

 

ООС. НГУ та НПУ продовжують профілактику

22 листопада військовослужбовці Національної гвардії, у спільному автопатрулі з працівниками поліції, зі складу Об’єднаних сил провели комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання населеного пункту Лиман.

У результаті комплексного відпрацювання було затримано двох осіб за ст.260 ч.1 ККУ “Участь у незаконних збройних формуваннях”, вилучено 9 набоїв калібру 7,62 та задокументовано 2 факти незаконного обігу і зберігання наркотичних речовин.

Вперед до перемоги! Слава Україні!

Джерело

 

Щоденний звіт № 277/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 22 листопада 2019 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 21 листопада 2019 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • Якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та знову не зафіксувала жодного такого порушення в Луганській області.
  • На ділянці розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської спостерігачі бачили, як робітники з підконтрольних урядові районів встановлювали металеві поруччя обабіч дороги на північ від новозбудованої секції мосту, а робітники з непідконтрольних урядові районів приварювали поруччя на південному краю новозбудованої секції мосту.
  • Місія і далі спостерігала за ситуацією на ділянці розведення в районі Петрівського.
  • За спостереженнями СММ, на ділянці розведення в районі Золотого тривали роботи з розмінування та демонтажу військової позиції.
  • У Луганській області Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення з обох боків лінії зіткнення.
  • Спостерігачі бачили дві автоколони вантажівок із російськими номерними знаками в непідконтрольних урядові Донецьку та Луганську.
  • СММ і далі сприяла проведенню ремонтних робіт на цивільних об’єктах життєзабезпечення та забезпеченню їхнього функціонування.
  • Спостерігачі і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування, зокрема на блокпостах поблизу непідконтрольних урядові Заїченка та Новоазовська.

Завантажити повну версію звіту (PDF)

Таблиця порушень режиму припинення вогню

Мапа згаданих у звіті населених пунктів

Джерело

 

Щоденний звіт № 278/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 23 листопада 2019 року

На основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30, 22 листопада 2019 (за східноєвропейським часом)

Цей звіт надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією звіту є текст англійською мовою

Короткий виклад

  • СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, та збільшення таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.
  • Місія продовжувала здійснювати моніторинг ситуації на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.
  • Спостерігачі виявили 1 одиницю озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення у непідконтрольному урядові районі Донецької області.
  • Патрулі Місії сприяли проведенню ремонтних робіт та функціонуванню життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури з обох боків лінії зіткнення.
  • Команди СММ спостерігали за масовими зібраннями на вшанування річниці подій листопада 2013 року на Майдані.
  • Обмеження свободи пересування патрулів СММ тривали, зокрема на блокпостах біля непідконтрольних урядові Соснівського, Заїченка, Староласпи та Безіменного.

Завантажити повну версію звіту (PDF)

Таблиця порушень режиму припинення вогню

Мапа згаданих у звіті населених пунктів

Джерело

 

 

Автор