Команда Петра Порошенка в Канаді. День перший (фото, відео)

Петро Порошенко: мета і Сталіна, і Путіна однакова – знищити Україну, але ми не дозволимо зруйнувати нашу державу

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який перебуває на безпековому форумі у канадському місті Галіфакс, вшанував пам’ять жертв Голодомору біля пам’ятника першим переселенцям з України.

«У світі набагато більше за останні 5 років стали розуміти, що таке Голодомор. Наводять цифри померлих 8-9 мільйонів людей. Чверть із них були діти до 10 років. Це навмисно робилося, щоб знищити покоління українців. І на мільйони менше народжувалося дітей після Голодомору», – зазначив Петро Порошенко.

«Якою була мета Сталіна, Радянського Союзу? Знищити українців. І саме тому Канада була однією з перших держав, які визнали Голодомор. І один із перших пам’ятників у світі, присвячений Голодомору, встановлений саме у Канаді, в місті Едмонтон, куди завтра по завершенні конференції виїжджає наша делегація», – повідомив Порошенко.

«Зараз російська держава під керівництвом Кремля продовжує справу Сталіна. І має таку саму мету – знищити Україну як державу і знищити українців. 13 тисяч українців були покладені на вівтар бездумної агресії, яку Росія здійснює проти України», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

«Нічого в них не вийде. Не вийшло тоді – Україна відродилася, відродила власну державу. Не виїде і зараз. Які б інструменти вони не застосовували – гібридну агресію, спроби розколоти державу, знищити зсередини, зовнішню збройну агресію – Україна єднається і відродиться. 5 років ми витримали найважчу агресію. Ми зруйнували плани «Малоросії» і «Новоросії». Ми побудували армію, зміцнили фундамент державності. І зараз будемо продовжувати цю велику роботу», – наголосив Петро Порошенко.

Він повідомив, що метою української делегації на безпековому форумі є зміцнення міжнародної коаліції навколо України і підтримка нашої держави високо у порядку денному світової політики.

«Сьогодні ми маємо поставити свічку і помолитися за кожного, хто невинно загинув під час цієї страшної трагедії – Голодомору, геноциду українського народу», – сказав Петро Порошенко.

Джерело