Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 11.11.2019 (фото, відео)

Впродовж поточної доби, 11 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

4 обстріли наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
тричі біля Луганського – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
неподалік Південного – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил:
біля Гнутового – з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї;
неподалік Верхньоторецького – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
у районі Богданівки (поза межами ділянки розведення) – зі стрілецької зброї.

Впродовж поточної доби поранень внаслідок обстрілів зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) сьогодні завершено роботу з покриття лаком верхньої поверхні основного прольоту.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Завершено розмінування та проходять заходи з синхронного і дзеркального демонтажу визначених фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення.

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області, триває третя доба практичного етапу дзеркального процесу розведення сил і засобів. Загалом, упродовж трьох днів, з 09 по 11 листопада, тактичне положення змінили 42 українських військовослужбовця, 48 одиниць стрілецької зброї, три одиниці БМП-2 та два вантажні автомобілі марки “Урал”. Тобто, фізичне переміщення особового складу та озброєння українською стороною вже виконано.

10 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, зенітних установок, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новогнатівки, Майорська, Березового, Луганського, Пісків, Новотошківського, Південного, Лебединського та Красногорівки.

Минулої доби, внаслідок обстрілів, мінно-вибухові травми отримали чотири військовослужбовці Об’єднаних сил. Пошкоджено автомобіль. Загрози життю наших захисників немає.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 крадіжку.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 16802 особи та 2262 транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 13896 особи та 1707 транспортних засобів. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 25 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

На ділянці розведення №3, в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області, триває третя доба практичного етапу дзеркального процесу розведення сил і засобів

 

Загалом, упродовж трьох днів, з 09 по 11 листопада, тактичне положення змінили 42 українських військовослужбовця, 48 одиниць стрілецької зброї, три одиниці БМП-2 та два вантажні автомобілі марки “Урал”. Тобто, фізичне переміщення особового складу та озброєння українською стороною вже виконано.

Нагадуємо, російська сторона в односторонньому порядку вийшла зі складу СЦКК ще у грудні 2017 року. Україна не веде прямих перемовин з представниками російських окупаційних військ на Донбасі, а спілкується з ними виключно через СММ ОБСЄ.

Джерело

 

Навчили не чіпати гранати, міни та снаряди

За даними груп гуманітарного розмінування, близько 7000 га землі в Донецькій та Луганській областях є небезпечними та можуть містити небезпечні знахідки. Особливо їх багато в лісопосадках та на прилеглій до населених пунктів території.

– Малеча іноді грається в таких місцях, куди жоден дорослий не подумає навіть зазирнути. А отже, діти повинні знати види вибухівок, в яких речах та де вони можуть знаходитись, – зауважив командир групи розмінування підполковник Володимир Кусяк.

Враховуючи важливість питання, фахівці-інженери угруповання НГУ в ОТУ “Схід”, зі складу Об’єднаних сил, провели заняття з учнями Мирненської загальноосвітньої школи, що на Донеччині. Разом з працівниками ДСНС, гвардійці розповіли про порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів, а також продемонстрували, як ці ВНП можуть виглядати.

Інженерами угруповання НГУ в ОТУ “Схід” зі складу ОС останнім часом перевірено та розміновано понад 40 гектарів територій, вилучено і знищено 18 артилерійських снарядів калібром 23-125 мм, включаючи 8 снарядів часів Другої світової війни, 9 гранат різного типу, а також 12 сигнальних ракет та протитанкових мін.

Джерело

 

Щоденний звіт № 267/2019, опублікований Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 11 листопада 2019 року