Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 09.11.2019 (відео)

Впродовж поточної доби, 9 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

3 обстріли наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
біля Майорська і Кримського – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
неподалік Новолуганського – з ручних і станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 8 обстрілів по позиціях Об’єднаних сил:
три рази неподалік Водяного – з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
поблизу Невельського – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
біля Красногорівки – з великокаліберних кулеметів;
поблизу Березового – з ручних протитанкових гранатометів;
неподалік Талаківки – з озброєння БМП-1, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
у районі Пісків – з мінометів калібру 82 мм.

Впродовж поточної доби поранення внаслідок обстрілів зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська) мостобудівники проводили розварювання металоконструкції мосту та перевірку зварювальних швів ультразвуковим дефектоскопом. Триває очищення верхньої поверхні металоконструкції мосту методом піскоструєння та її ґрунтування для подальшого фарбування і нанесення спецпокриття.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Сьогодні, о 12:00, завершено технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч і очистка місцевості від вибухонебезпечних предметів (ВНП). Загальна площа обстежених територій склала 43,2 гектара (вилучено 52 ВНП).

Також, сьогодні, о 12:00, в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області, розпочався практичний етап дзеркального процесу розведення сил і засобів на ділянці №3. Загалом, відведенню з цієї ділянки підлягають 42 військовослужбовця Збройних Сил України, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї. Розведення особового складу та озброєння буде відбуватися протягом трьох діб, до 12:00 12 листопада. Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції.

8 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 20 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із гармат БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Оріхового, Золотого, Залізного, Кримського, Південного, Зайцевого, Лебединського, Водяного, Гнутового та Луганського.

Минулої доби, 8 листопада, внаслідок обстрілів, поранено одного військовослужбовця Об’єднаних сил. Також, від поранень отриманих напередодні, у лікувальному закладі помер один український воїн.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 1 факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 6 крадіжок, 3 шахрайства, 2 факт незаконного поводження з вогнепальною зброєю та 16 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 19263 особи та 2323 транспортних засоби. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 20091 осіб та 2484 транспортних засоби. В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 38 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Джерело

 

Втрати російських окупаційних військ на Донбасі за тиждень

У разі загрози життю та здоров’ю, спроб захоплення територій або проникнення ворожих розвідувально-диверсійних груп військовослужбовці Об’єднаних сил дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

За інформацією розвідки Об’єднаних сил, з 1 по 8 листопада 2019 року, втрати збройних формувань Російської Федерації склали 30 осіб. 19 з них – санітарні, а ще 11 окупантів було ліквідовано.

Джерело

 

Ділянка розведення №3 (Богданівка – Петрівське). 09.11.2019

 

Станом на 13:15 9 листопада 2019 року

– У 2016 році вже було відведення на цій ділянці. Але противник рухався вперед, і українська сторона знову зайняли ці позиції. Це підтвердження, що ми вже маємо досвід і повернемося у випадку провокацій назад. Якщо будуть обстріли противником чи провокації, то командир підрозділу на ділянці, за погодженням командира бригади, приймають рішення на повернення на попередні позиції. Інші ділянки ні в мінському, ні в нормандському форматі для процесу розведення не обговорювалися, – заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар.

Джерело