Про «агресивну меншість» (відео)

Віталій Гайдукевич

В ніч на понеділок наздогнало мене відео зі Львова. П’ятничне. Була у нас спільна зустріч активу “Справи Громад” і “ЄС”. Ну так, партія і ГОшка зустрілися подивитися один одному в очі, почути детальніше ідеологічний базис обох структур (хто не в курсі, ідеологічні тези для ЄСу творила ГО, адже взяла на себе клопіт по перепрошивці партії), озвучити питання щодо виправлення помилок БПП і так далі.

Говорили години півтори в геть робочому режимі, а потім прийшов Порошенко. Говорив про поточні біди країни, розставляв акценти, згадував, як він розрулював проблеми по дипломатичній лінії з тими усіма Парижами, Берлінами, Вашингтонами, Брюсселями… Словом, ще плюс півтори години. Із запитаннями разом. Два вільні мікрофони – питання, подяки, уточнення…

І от тут про “агресивну меншість”…
Серед слів, що різанули, були питання – чи не пройшли ми вже точку неповернення? Причому в обох контекстах – чи має країна запас міці, щоб її не добила зелена шушора із кремлівськими і ригівськими покручами… і чи не пройшли ми раптом процес незворотньої втрати державності…
Відповідь була. В такі моменти шкодуєш, що відеоблогери поруч не були…

Ну а особливо дотисли слова вояка 24 бригади – про демотивацію особового складу. По суті ж зелені колаборанти не лише віддають московським посіпакам наші території, вони ж відступом армії деморалізують особовий склад. Армія – це організм, і його вже інфіковано зневірою. Про це важливо говорити.
Нюанс – представник “агресивної меншості”, як виявилося, мав успішний бізнес – ресторан, але залишив його і пішов на війну. Захищає країну. Поки пасивна більшість в Квартали втикала.

P.S. Відео немонтоване, щоб не закидали підтасовку, тож сорі – випадково лишилися подяки на мою адресу (насправді весь успіх по ребрендингу війська щодо одностроїв і так далі – результат КОМАНДИ, і я там лише об’єднуюча частина).

 

На фото: Edward Krokhmalyuk – той вояк з відео.

Автор