«Всі ми під Богом ходимо»

Софія Федина: Я готова вибачитися перед президентом в секунду після того, як почую його вибачення за насмішки над українським військом та державою

 

Представниця «Європейської Солідарності» Софія Федина готова вибачитись перед президентом за свої висловлювання, але після того, як він і представники провладної фракції вибачаться за висловлювання, які ображають українське військо, державність, громадян та перестануть демонструвати капітулянтську позицію. Про це заявила в коментарі журналістам народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина.

«Я щаслива, що мене почули. Але, на жаль, почули лише форму, і не захотіли почути зміст моїх слів. А зміст полягає в тому, що ми побачили ситуацію, яка є неприпустимою. Хамство головнокомандувача щодо захисників України, чи то діючих, чи ветеранів не припустимо.

Також хамство щодо учасників акції «Ні капітуляції». Нагадаю, що учасників акції порівняли з дощем, з чимось непотрібним. Це неприпустимо, в акції брали участь десятки тисяч людей, так з іншою позицію ніж президент і його команда», – підкреслила політик.

Політик зауважила, що найважливіше завдання сьогодні для президента почути тих хто має іншу думку, а не називати їх провокаторами.

Софія Федина наголосила, що будь-яка людина має пам’ятати, що вона вперше чергу людина, а потім президент. «Всі ми під Богом ходимо. І про це варто пам’ятати кожен день і кожному з нас», – сказала вона.

Також народний депутат зауважила, що вона готова вибачитися за свої слова на адресу президента «за секунду після того, як буде вибачення за регіт над згорілим будинком Гонтаревої, за обзивання України повією, за жарти над тим, як беркутівці били майданівців, за насмішки над українським військом, за слова про розстріл парламенту».

«Дуже багато за що треба вибачитися…», – резюмувала вона.

Джерело


Тарас Чорновіл

А це вже неприхована солідарність усієї фракції “слуг” із антиукраїнськими силами. Фракція на вчорашньому засіданні вирішила не лише не застосовувати будь-яких санкцій проти проросійського депутата Євгєнія Шєвчєнка, але й не забажала хоч якось чітко артикулювати свою незгоду з його заявами на російському пропагандистському каналі. І не дивно, адже він озвучив позицію їхнього президента В. Я-не-лоха. Більше того, йому сьогодні було надано всебічну підтримку.

Саме з метою відвести увагу від зрадницьких і хамських заяв стали активно розкручувати тему “погроз” п-резиденту з боку депутата ЄС та волонтера Софії Федини. Більше того, в загальній атаці на Федину в спільному хорі україноненависників під видом репліки “слуги” санкціонували виступ Шєвчєнка з випадами проти патріотки.

Тепер про самі фрази Софії. Я прослухав увесь запис їхнього спільного з іншою бойовою волонтеркою Марусею Звіробій стріму зі Львова, усі 50 хвилин. Можете також ознайомитися за цим посиланням.

Якщо там і можна до чогось придертися, то це до окремих не зовсім дипломатичних слів і фраз. Ну, скажімо, я висловлюся дещо інакше. Ну і що?! Навіть з морального боку (про жодні правові наслідки тут ітися взагалі не може) зробити якийсь закид за не зовсім толерантну лексику людям, які пройшли війну, буде крайнім цинізмом. У зоні бойових дій не підбирають слів, особливо, коли стикаються з вельможним хамством і зрадою. Що є в цих висловлюваннях? Є обурення. Не уявляю, як будь-яка людина з почуттям власної гідності може не обурюватися на те зелене лайно, яке ми побачили в Золотому. Там є зневага до особи, яку брудними політтехнологіями возвели на трон. Тільки плебеї можуть не зневажати таку особу. Зараз плебеїв, які все ще на щось надіються й готові навіть після всього, що відбулося до цього часу, йому довіряти, дуже багато. Але й плебеї відмовляють у довірі та підтримці, коли для них холодильник знову здомінує над телевізором.

Чи є там погрози, які б підпадали під статтю кримінального кодексу?

Стаття 129. Погроза вбивством
1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, –
карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.
2. Те саме діяння, вчинене членом організованої групи або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, –
карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Уже як правник і людина, яка прослухала запис, стверджую, що нема й натяку. Там реально відсутній будь-який склад злочину. Дві волонтерки сказали слова, які можна трактувати, як попередження, що на лінії розмежування пострілюють, бачте. І Путіну врешті може надокучити возитися з цим невмілим і непослідовним виконавцем його волі, який то обіцяє, то під тиском суспільства дає задній хід. Він може вирішити, що Разумков буде швидше втілювати всі побажання царя всєя Русі. (Нагадаю, що згідно статті 112 Конституції України, у випадку дострокового припинення повноважень президента, зокрема й через п.4 ст.108 (смерть), влада тимчасово переходить до Голови Верховної Ради).

А ще на фронті й на прифронтовій території перебуває дуже багато людей зі зброєю та розхитаними нервами, які можуть і не стерпіти такого тупого бикування перед добровольцями. Так, у тій конкретній ситуації, напевно, Зеленському нічого особливо не загрожувало. Тому він, рідкісний дристун за природою, дозволяв собі так бикувати на камеру. Аваков потурбувався. А могли ж і в тих підготованих та попереджених бійців нерви не витримати. Адже п-резидент перейшов усі межі спілкування, після яких цивільні б’ють по морді, а військові тягнуться до зброї. Волонтерки сказали Зеленському, що колись хтось може й не стриматися. Навіть більше того, озвучили це, як невідворотний факт, якщо не перестане бикувати перед своїми й стелитися перед ворогами. Чи в юридичній практиці це може трактуватися, як погроза? Ні, бо самої погрози не прозвучало. А між констатацією ЗАГРОЗИ й ПОГРОЗОЮ та ЗАКЛИКОМ до вбивства різниця колосальна, хоча “слуги”-недоумки можуть цього й не знати. Так, тон був погрозливий. І що з того? Кожен день сьогодні тисячі людей, а наступного року таких будуть мільйони, повторюють на його адресу щось на зразок слів “Щоб ти здох”. То може всіх їх до криміналу потягнете?

Причин усієї цієї атаки бачу дві:

1. Він дійсно дристанув. У Золотому йому порадили поводитися як крутий мачо, це ж сподобається його виборцю. Запевнили, що це зійде безкарно. А в ньому прорвалася назовні примітивна й хамська натура приблатньонної шпани. Він став говорити з військовими як дрібний рекетир на стрєлці. Такого плювка навіть наперед попереджені бійці могли не витерпіти. Уже пост-фактум спалахнуло. Навіть Білецькому довелося висловлювати обурення. Тому й помчав стрімголов Аваков на базу “Айдару” гасити пожежу. Але сам п-резидент, схоже, зрозумів, що нарвався і може отримати “отвєтку”. Тому й дав команду “фас” своїм псам на тих, хто хоч якось підтримують у суспільстві та серед військових тему його ганьби. Зацькувати й дискредитувати!

2. А може, це вже настає перехід від портновського етапу наступу на учасників Майдану та тих, хто свідомо захищав свою Батьківщину, до стадії злагодженої політики всіх державних інституцій. Зеленський вірить у свої потенційні домовленості з Путіним. Він боїться й поважає Путіна, пасує й схиляється перед ним. Він уже виробив чіткий план, як вибудовувати свою поведінку стосовно агресора і їхнього президента. І в Москві це прийняли, але й далі витискають із Зеленського додаткові поступки. І він готовий на них піти, бо свято переконаний, що це вже останні вимоги, а далі будуть обнімашки, поцілунки в стилі пізнього Брєжнєва і “Мір, водка, жвачка”. А тут йому заважають. Тут є сили, які для нього загрозливі. Тут на майдани виходять десятки тисяч… У нього ж чисто російський стиль мислення: якщо посадити чи зацькувати вожаків і “справжніх буйних”, то все й розсипеться. Ой, як же він не знає свого народу. Він досконально вивчив лише повадки насєлєнія, а народ йому явно не по зубах. Але він ще цього не розуміє, тому й може розпочати більш масовану атаку на провідників Майдану і добровольців.

А тепер про деякі речі, яких ми ще вчора не знали. Лише сьогодні вперше перед журналістами Софія Федина проговорилася про ті погрози вбивством, які щоденно надходять їй від зелено-ватної банди. Навіть у статті про неї на Вікіпедії вставили дату її смерті. Це не погроза вбивством? Виявляється, що ні. Принаймні для ватних СБУ й ОГПУ. Їй так і відповіли, що ці погрози не вважають переконливою підставою для проведення належних дій. Отака казочка…

І зовсім на останок пару слів про тих трьох істот, які найгучніше озвучили випади проти Софії Федини.

1. Це навіть не істота, а недоістота із ланцюгових псів Коломойського – Дубинський. Так, той самий, що бідкався, чому ж усіх учасників з’їзду БПП не траванули газом. До речі, сказало воно це якраз у день пам’яті жертв Освенцима-Аушвіца. Він зараз не лише розкручує ці випади, але й сам звертається до силових структур з вимогою “прівлєчь, пакарать, затравіть…”

2. На початку засідання Ради сьогодні у вівторок на трибуну вилізла ще одна істота, а за нею до трибуни посунуло все стадо зелених баранів. Істота, яка істерично верещала про замах на їхнього п-резидента, та що за це має відповідати й вибачатися сам П. Порошенко, це нєкто Потураєв. Не пригадуєте такого? Нагадаю. Це саме він, коли в Трускавці новообраних слуг учили грамоті, виступив із гучною заявою, що всі вони (і він у тому числі) – ніхто і звати їх ніяк, просто безмовні додатки до Зеленського. Так от, оце НІХТО полізло звинувачувати ЛЮДЕЙ І ПАТРІОТІВ.

3. І зовсім на десерт – третьою істотою, яка сьогодні вийшла на трибуну звинувачувати Федину, став уже згаданий на початку Євгєній Шєвчєнко. Це, щоб ні в кого не було сумнівів, а особливо в головного адресата – Путіна:
“Вы же велели, уважаемый Владимир Владимирович, разобраться с радикальными националистами. Вы же сказали нам через своего Пескова (ну не снизошли лично), что допустите нас поцеловать вас в сияющий великогосударственный зад, только когда покажем, как мы тут с националистами, радикалами, добровольцами порядок навели. Так вот, мы стараемся, батя!”


Bohdan Miroshnikov

На Донбассе погибло более 10000 наших граждан. Идет шестой год агрессии против Украины. В угоду путину разводят войска в Золотом. Украина скатывается в авторитаризм.

Вы думаете, хоть одна из этих причин послужила поводом для позиции или хоть пары дежурных флаз для кого-то из фракции “слуга урода”? Нет.

Они хоть сказали спасибо предыдущей власти за то, что удержали страну и разработали много законов, которые сейчас с сумасшедшей скоростью принимает эта же фракция, выдавая за свои? Нет.

Они хоть одного иностранного инвестора в страну привели? Защитили тех, кто уже давно здесь? Нет.

Но защищать “Президента”, которому 42 годика и он “не лох”, от двух девушек – это наиболее приоритетное задание для самой большой фракции в стране, которая воюет?

Они не фракция, они фрикция. Фрикция Коломойского по всей Украине.


Гліб Бабіч

Вибач мене, Sofiya Fedyna , у від’їзді не знайшов спільної фотографії краще. Вибач мене, Маруся Звіробій, з тієї ж причини загального фото не знайшов зовсім.

Але я підтримую вас обох. І нехай хтось розповідає мені про “так не можна” і “переборщили”.
Я, чи знаєте, варився в таких борщах, що теж перестав спокійно реагувати, коли хтось дозволяє собі намагатися витирати ноги об тих, хто цю країну витягнув з ями.

А тобі, Вова (ти ж так просив себе називати?), зарубка на пам’ять. Говорити ввічливо і чемно ти будеш не тільки з воїнами – з будь-яким громадянином України. Тобто з народом.
Ти ж ішов під брендом “слуга”? Ось і служи.
А не стартуй як гопник.
І не ліпи з себе царя-батюшку. Царі, щоб ти знав, у нас поза законом.

 

 

Автор