Яна Зінкевич закликала СБУ розпочати розслідування за висловлювання депутата від «Слуги народу» Євгена Шевченко в ефірі російського пропагандистського шоу, адже він закликав до прямих переговорів представниками псевдореспублік. Такі дії фактично означають державну зраду, адже він говорив від імені влади. Про це заявила народний депутат фракції «Європейська Солідарність», доброволець Яна Зінкевич під час пленарного засідання Верховної Ради України.

«Наша партія висловлює обурення участю народного депутата партії більшості в пропагандистських шоу. Євген Шевченко показав себе зрадником і колаборантом і мені дивна відсутність реакції партії «Слуга народу» представником якої він є, як мінімум зі спростуванням сказаного і вибаченням перед суспільством. Але, на жаль, він наговорив не тільки на вибачення», – прокоментувала парламентар.

Вона наголосила, що висловлювання представника монобільшості, фактично, є державною зрадою і не відповідають національним інтересам держави.

«На початку ефіру він сказав, що говоритиме від імені української влади і запропонував зустрітись напряму з керівником терористів. Виступ представника влади від імені влади із закликом домовлятись з терористами – це державна зрада», – сказала Зінкевич.

Народний депутат закликала СБУ надати відповідну реакції діям Євгена Шевченко, а Верховну раду зняти недоторканість для забезпечення можливості взяти представника «Слуги народу» під варту за державну зраду.

Вона зазначила, що Софія Федина висловила не свою особисту позицію, а думку ветеранської, волонтерської спільноти та громадянського суспільства.

«Натомість, замість того, щоб слідкувати за своїми депутатами, як президент, так і партія «Слуга народу», роблять нападки на нашого депутата Софію Федину. Її емоційний виступ – це словесна реакція захисту ветеранів і вона висловила те, що звучить в думках мільйонів, а не тільки її. І вона має право на цю думку», – зауважила парламентар.

Також Яна Зінкевич звернула увагу, що президент, який чотири рази ігнорував повістки до армії під час війни, не має морального права робити подібні зауваження тим, хто 5 років захищає державу.

«Порада президента іти в армію тим людям, що захищали нас всіх і його в тому числі – це абсурд. І мені дівчині, яка в 18 років добровольцем вирушила на фронт захищаючи нашу країну, дуже дивно чути такі слова від людини, яка чотири рази ухилялась від повісток в армію. Я бачу, що таке відношення до захисників стає ідеологією влади. Влада має чітко зрозуміти з нами так не можна! Ні з ветеранами, ні з громадянським суспільством, ні з волонтерами!» – сказала доброволець.

Джерело


“Слуги народа” встретили криками “ганьба” выступление Зинкевич в Раде

Фото © Михаил Палинчак


Алексей Петров

✔️ Когда основная часть Слуг, дрожа от страха пряталась от мобилизации за шторой в ванной комнате, Яна Зинкевич смотрела смерти в глаза, защищая свою страну.

✔️ Когда главные Слуги готовили шутку про отодвигание границы вглубь Украины, Яна Зинкевич вытаскивала раненных украинских воинов с поля боя.

✔️ Когда Яна Зинкевич каждую секунду рисковала своей жизнью ради Украины, главный Слуга вынашивал идею номера про актрису порнофильмов…

И теперь эта прислуга с временными депутатскими значками кричит Яне ГАНЬБА?.. Вы там часом не ох*ели, слуги задрипанные?


Владимир Завгородний

Во время выступления в Раде Яне Зинкевич — волонтёру, ветерану, Народному герою Украины — депутаты фракции “Слуга народа” кричали “Ганьба!”

А что не так? Что вас удивляет?
Половина парламента у нас занята слугами Святого Украинского Народа, представителями Простых Людей.

Да-да, теми, которые “Мы вас туда не посылали”.
Да-да, теми, которые “Барыга наживается на войне”.
Да-да, теми, которые “По УБД не повезу, льготных мест нет, плати”.
Да-да, теми, которые “В наше кафе в военной форме нельзя”.
Список можете продолжить сами.

Что не так? Что вас удивляет?
Или вы думали, что 73% на выборах нарисовали специально десантированные с Марса провокаторы, а так-то народ у нас ух, так-то мы, конечно, ни в жисть, так-то мы ого-го, мы эге-гей, и ещё мы нифигасебе.

А в комментарии к Зинкевич сейчас приходят люди — и очень удобно думать, что это всё ольгинские боты, но нет, среди них полно настоящих живых людей, и даже патриотичных, — которые в комментариях пишут:
– Ну подождите, не всё так однозначно, давайте разберёмся.
– К Федине, кстати, много вопросов.
– Ну, не надо было себе позволять лишнего в видео и провоцировать.
– Знаете, здесь все немного неправы, надо искать компромисс.
– А вы не расписывайтесь за всех, я тоже волонтёр, я один раз послала 8 гривень на короткий номер, почему вы меня не спросили!
– Почему вы вообще в такой ответственный для страны момент говорите об этом, а не о давно назревшем вступлении в НАТО и о снижении тарифов?
И этот список вы тоже можете продолжить сами.

Ну и что удивительного?
Когда ТЕ ребята единым фронтом выступают за то, чтобы как можно скорее воссоединиться с братским Тамбовом и наконец перестать стрелять. А в это время МЫ между собой выясняем, чойта ты ленточку на аватарку не повесил, может ты не патриот совсем, а, малорос проклятый?
Когда ТЕ ребята унижают наших воинов и нашу армию. А в это время МЫ пишем волонтёрам “ой, чойта ты тут пишешь не державною, всё, денег больше переводить не буду”.
Пока ТЕ едины и монолитны, а мы всё ещё продолжаем грызть друг друга в попытках выяснить, кто святее, кто патриотичнее, кто безупречнее, кто поедет в Устьлаг первым классом, а кто вторым, что удивительного, что ТЕ ребята постоянно выигрывают?

И если вдруг случится новый Майдан, и мы снова перегрызёмся между собой, кто святее, у кого наряднее вышиванка, кто красивей намотал себе на болт ленточку, а кто настоящий украинец, а не вотэтовот с востока, — и следующим президентом станет Тимошенко или Билецкий, или Медведчук, или Надя Савченко.
Вы тогда тоже будете удивляться и говорить: “Охтыжнадо, как же так вышло, да как же так получилось, мы же так старательно тут выясняли, кто больше патриот, а к кому больше вопросов, как же так вышло-то, НУ НИКОГДА Ж ТАКОГО НЕ БЫЛО, И ВОТ ОПЯТЬ…”

Да?
Так будет?


Mason Lemberg

Про головне
(Мав би можливість, то закріпив би зверху)

1. Чому ми докотилися до такого стану і до зрадників-клоунів на чолі?

Тому що 4+ роки, після короткого періоду боротьби за незалежність в 2014, боротьби з агресором ми боремося самі з собою під різними надуманими приводами, забуваючи, хто справжній ворог, який нищив нас століттями і прагне знищити й зараз.
Тому дуже прошу так званих “порохоботів” припинити писати, сварити, хейтити 73%. Нема вже ніяких 73%. Ці люди зробили свій неправильний і безвідповідальний вибір, багато з них це усвідомило і усвідомлює, багато не усвідомлює. В будь-якому разі хейтом ви їх не переконаєте.
Звісно, це не означає, що не треба хейтити владу, якщо та здає державні інтереси. Звісно, що треба звертати увагу на помилки влади.

2. Припиніть влаштовувати істерики і кінець світу після кожного висеру представника влади чи кожної негативної події.

21 квітня 2019 ми обрали владу, яка не є адекватною, професійною, проукраїнською. Тому нема нічого дивного в тому, що вони будуть тягнути нас в провалля.
Але поки ви не там, поки ви не в проваллі, поки ви живі, поки ваша країна існує – боріться.

Якісь обоссані клоуни з гопотою – це точно не перешкода для того, щоб ваші діти більше ніколи не знали, що таке війна, щоб вони не гинули від голоду і етнічних чисток.
Боріться заради них, як заради вас боролися ваші предки з тоталітарними машинами, не маючи жодних шансів на перемогу.

Боріться з тими, хто обдурений і за кожного з них.
Замість того, щоб істерити.

3. Україна переможе.