Американські катери типу «ISLAND» прибули до Одеси (фото, відео)

Петро Порошенко

Дуже радію, що нарешті до нашого флоту надійшло довгоочікуване та якісне поповнення. Два патрульні катери класу Island в рамках американської військової допомоги вже скоро стануть до лав українських військово-морських сил для охорони державних кордонів.

Приємно бачити успішне завершення наших амбітних домовленостей з американськими союзниками.

Сподіваюсь, що нова влада розвине наші значні успіхи у залученні іноземної військової підтримки для зміцнення обороноздатності України.


Сьогодні, 21 жовтня на борту судна «Ocean Freedom» до Одеси прибули катери типу «Island» Р190 «Слов’янськ» та Р191 «Старобільськ»

Дообладнані катери українських ВМС, пройшовши ряд успішних випробувань та подолавши тисячі миль, прибули до Одеського морського торговельного порту. Наразі катери проходять етап розвантаження та підготовки до експлуатації після тривалого транспортування.

Зустріти на українській землі нові бойові одиниці національного флоту прибули представники Командування Військово-Морських Сил ЗС України, Сполучених Штатів Америки та особовий склад екіпажів катерів.

Після вивантаження катери будуть відбуксировані у військово-морську гавань. По завершенню робіт з приведення до готовності, катери типу «Island», під командуванням вже українського екіпажу, розпочнуть свій бойовий шлях по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Фото © ВМС ЗСУ та Сергій Смоленцев / Думська

Джерело