Якщо це не капітуляція, то що тоді? (оновлюється)

Петро Порошенко

Ніякої «формули Штайнмаєра», як складової Мінських угод, не існує!

Підписання формули російського походження – формули Путіна де-факто, означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Росії. А також: легітимізацію окупованого РФ Донбасу, легітимізацію незаконного референдуму в Криму і незаконної анексії Криму.

Ми не допустимо такого сценарію розвитку подій.

Ми солідаризуємося з тими акціями і закликами, які сьогодні лунають серед ветеранів.

Ми не дамо зруйнувати Українську державу!


Сайдик назвав дату відведення військ в Петровському і Золотому

Раніше розведення сил і засобів на Донбасі анонсував президент Володимир Зеленський.

Представник ОБСЄ в Тристоронньої контактної групи Мартін Сайдик розповів, коли відбудеться відведення сил і засобів в Золотом і Петровському в Донбасі. Про це він розповів на брифінгу у вівторок, 1 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, розведення сил в цих районах операції Об’єднаних сил відбудеться 7 жовтня.

“Розведення сил і засобів в Золотому і Петровському в Донбасі заплановано на 7 жовтня”, – заявив спецпредставник ОБСЄ Сайдик.

Джерело


Павло Клімкін

На формулу Штайнмаєра погодилися. Очікувано. Тобто російську умову щодо проведення Нормандської зустрічі виконали. Теж очікувано. Текст ми не бачили, але схоже, що вибори мають бути В ЦІЛОМУ вільними та чесними. Тобто Росія їх зробить не вільними і не чесними. І взагалі не виборами.

Вільні і чесні вибори – це не тільки відсутність російських військ і техніки на окупованому Донбасі. Це також повне роззброєння і забезпечення безпеки. Питання – ким, як та коли? Це повний контроль нами та/або міжнародною спільнотою над безпекою на всій території окупованого Донбасу і всій ділянці українсько-російського кордону. Це повна участь всіх українських ЗМІ та політичних партій. Це також участь тимчасово переміщених осіб. Це організація виборів нашою ЦВК, можливо спільно з міжнародною адміністрацією. Це функціонування українських судів і ще багато всього. Відповіді на всі ці питання мають бути чіткими і однозначними. Інакше легітимність цих виборів ніколи не буде визнана.

Формула Штайнмаєра не має жодного сенсу без того, щоб вона була вмонтована в план дій, тобто дорожню карту. Вона також не має жодного сенсу без відповідей на згадані вище питання.

Тобто запитань стало більше, ніж було. Суспільство буде вимагати на них відповідей. Таких, які не вирішують проблему окупації Донбасу за рахунок України.

Для всіх інших, навіть для наших друзів, це проблема, яку необхідно вирішити. Для нас – питання нашого існування як єдиної та соборної держави.


Ми застерігаємо владу не вірити Путіну і не потрапити в пастку, – Ірина Геращенко про пропозиції застосувати формулу Штайнмаєра для Донбасу

Кремль підготував пастку українській владі, пропонуючи, через так звану формулу Штайнмаєра, провести місцеві вибори на окупованих територіях без попереднього виконання всіх безпекових умов для таких виборів. Про це під час брифінгу сказала співголова фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Ми застерігаємо владу не вірити Путіну, не вірити Кремлю і не потрапити в пастку», – підкреслила вона.

Ірина Геращенко зауважила, що всі попередні роки під час перемовин обговорювалися «формули Штайнмаєра, плани Мареля, плани Сайдіка».

«Але українська сторона і українська позиція завжди була наступна – ми маємо відстоювати інтереси України. І будь-яка формула, план, директиви не можуть обговорюватися, якщо не вирішене безпекове питання», – підкреслила співголова фракції.

Вона особливо наголосила на важливості дуже чіткого визначення всіх пунктів і часових термінів виконання безпекових питань. За її словами, без цього інші домовленості ставляться під великий сумнів.

«Для нас є очевидним, що має бути виведення іноземних військ і техніки. Має бути сталий режим тиші на Донбасі, а не як зараз – коли нам говорять, що діє перемир’я, а ми бачимо, що як завжди російські окупаційні війська щодня його порушують. У нас є загиблі, у нас є поранені. В цих умовах говорити про розведення військ по всій лінії зіткнення – це взагалі, як мені здається, велика авантюра», – сказала Ірина Геращенко.

За її словами, якщо йдеться про так звані формули Штайнмаєра, які сьогодні вкидаються в медіа російською стороною для того, щоб збурити суспільство, то викликають серйозне занепокоєння такі формулювання як «вибори в цілому можуть бути визнані демократичними».

«Ми знаємо, що таке визнані світом вибори демократичними, за стандартами ОБСЄ. І ми знаємо, що таке «в цілому визнані» Російською Федерацією. Це як кажуть – дві великі різниці», – зауважила парламентар.

«Тому ми категорично проти подібних речей», – підкреслила політик.

Ірина Геращенко також додала: «Ми завжди в Мінську дуже активно в контексті можливих виборів на окупованих територіях обговорювали участь в них тимчасово переміщених осіб. Саме переселенці мають брати безпосередню участь у регіональних виборах і обирати владу Донбасу, а не завезені туди «Гіві», «Мотороли», буряти, чи хто там ще воює, як нам кажуть, на цих територіях проти України».

«Сьогодні ми бачимо, що немає відповіді на питання участі переселенців, немає відповіді на питання українських політичних сил партій, участі медіа. Тому все це дуже небезпечні речі. І ми вважаємо, що підписання будь-яких документів без врегулювання питань безпеки – воно буде серйозною кремлівською пасткою, до якої може потрапити Україна», – зазначила Ірина Геращенко.

Джерело


Ірина Геращенко

1. Це план Путіна.

2. Це односторонні зобов’язання України, на нас покладають відповідальність за не нами розв’язану війну. В Москви тепер ніяких зобов’язань. Мінські угоди мали двосторонній характер. І вимагали від Москви вивести війська і передати нам контроль над кордоном.

3. Безпековий, КЛЮЧОВИЙ, блок зник. Залишився тільки політичний. Влада сором’язливо мовчить ще про амністію бойовикам.

4. Закон про особливості місцевого самоврядування приймався ВР лише на три роки, а не на постійній основі. На постійній основі – це повзуча федералізація.

5. Всі попередні роки нам вдавалося не потрапити в пастку Кремля. Тепер нас туди затягують.

* * *

Зустріч в нормандському форматі відбудеться в найнесприятливіших для України умовах.

Колись Путін влаштовував напередодні зустрічі Ілловайськ і Дебальцеве, щоб підняти ставки. Тепер – продавив підписання формули Штанмайера. Франція і Німеччина вже це привітали. Бо ж якщо Україна сама це підписала, то ура -ура -ура, чому має переживати Париж і Берлін. І тепер Україну примусять прийняти все. Тільки про відповідальність Москви, і безпеку , виведення, а не розведення військ , кордон- всі мовчать. І це дійсно відкриває шлях для зняття санкцій з РФ. До ілюзії миру, а не до миру. Ілюзіоністи…

З хорошого – звільнять заручників. Скоро. З окупованих території і РФ. Путін і тримав їх під такий огидний торг, не віддавав нам , бо хотів поміняти фактично на території … Все інше – буде важко. Україну примусять провести вибори, пушиліни – дейнеги будуть легалізовані як прєдставітєлі місцевого самоврядування, РФ зніме з себе відповідальність за зруйнований Донбас , відновлення розкраденого, знищеного, розбитого ляже на бюджет України. Так, Захід трохи допоможе, це обійдеться йому в рази дешевше, ніж санкції проти РФ , які знімуть вже наступного року .

Такий мій прогноз. Якщо не справдиться – за рік визнаю, що не побачила геніального плану нової влади між рядками формули.


Володимир Ар’єв

Не капітуляція? Домовлятися відводити війська при постійних обстрілах? А як щодо 11 загиблих і 40 поранених у вересні? Обіцяти населенню міст на лінії розділу безпеку? Ким гарантовану? Бойовиками, які порушують все, що можуть? Обіцяти вибори за українським законодавством без гарантій безпеки? І що це буде за закон? Зараз монобільшість може прийняти що завгодно – шо попало вже приймали, скасуванням актів СРСР та УРСР ледь не скасували передачу Криму і Акт про Незалежність, ухвалений, нагадаю, Верховною Радою УРСР! Вірите в «публічне обговорення»? Багато наобговорювали публічно, коли вводили драконівські заходи проти малого бізнесу?

Отже, якщо це не капітуляція, то що тоді? Наслідком реалізації формули Путіна-Зеленського (залиште Штайнмаєра нарешті у спокої!) буде глибока регіоналізація, яка потім цілком реально може призвести до федералізації країни. Що буде далі, треба пояснювати?

Я казав перед обранням Зеленського, що буде великою вдачею, якщо ми збережемо єдність країни внаслідок його правління. Боюсь, не пощастить. Ось вам і весь телесеріал. Зупинити руйнівний сценарій можуть лише масові протестні виступи громадян. Населення задовольниться Томом Крузом.


Mason Lemberg

Тепер будем годувати свабодний Бамбас і цемахів з моторолами і захарченками

Впевнений, що баба Галя з Бібрки саме за це й голосувала на виборах.

* * *

Мову, армію і віру на хліб не намажеш.

Зато скоро будуть намазувати вас на гусениці російських танків.

Бдло прокляте.

* * *

Великим плюсом Мінських угод було те, що вони були двохсторонніми.

Тобто якусь частину з них повинна була виконувати Україна (в основному останні пункти), а перші пункти повинен був виконувати Х*йло. Тобто відпустити полонених, припинити вогонь, відвести війська, аж потім мали бути вибори.

Оскільки для Х*йла такий варіант був не дуже вигідним, то Україні вдавалося лобіювати санкції за невиконання угод і бити по Х*йлу хоча б цим.

Сьогодні сталася державна зрада.
Бо не важливо навіть, що вони підписали
Важливо те, що вони підписали односторонній документ, який буде змушувати щось робити нас.
Тобто здавати державні інтереси в обмін на ніщо.

І нам будуть цим документом махати перед носом кожен раз, коли ми будемо хотіти більше санкцій чи ще чогось.
Зрадники залишили Україну сам на сам з ворогом, і тепер ми будемо змушені виконувати будь-які умови капітуляції.

* * *

Ще один момент.
Капітуляцію підписували багато країн.

Фінляндія, наприклад, відмовилась від територій, щоб відірватися від Помийної Федерації.
Саакашвілі в 2008 похлопали по щоці і узаконили на території Абхазії та Південної Осетії свинособачі війська.

Але я не знаю жодного випадку, коли б країна підписувала капітуляцію в умовах, коли їй нічого не загрожує, підписувала капітуляцію заради того, щоб керівник країни зустрівся з окупантом.

* * *

Так. Хочу заспокоїти шановне панство.

Все те, що зараз відбувається в Україні, є цілком логічним і передбачуваним.
Так, так. Все. Абсолютно передбачуваним.

А що ви сподівалися, що Зеля не обсиреться на міжнародній арені? Ну ви ж дорослі люди, тому всі ті обсири і скандали є цілком логічним наслідком обрання закомплексованої неосвіченої непрофесійної людини на таку посаду.
А що ви сподівалися, що Зеля не буде прогинатися під Беню після того, як той зробив йому кампанію? Бугагага.
А що ви сподівалися, що Зеля не буде ставати на коліна перед Х*йлом після того, як гусня зробила його презедентом? Ото ж бо.

Я це повною мірою обдумав і усвідомив ще 21 квітня і не мав жодних ілюзій, що буде не так.
Більше того, в багатьох моментах я був більш песимістичнішим.

Так, звичайно мені б не хотілося бачити, як президент моєї країни стає перед Х*йлом на коліна (а сьогодні сталося саме це), я б волів, щоб цього не сталося, але про те, що так станеться, стало відомо не сьогодні.
Вони прийняли таке рішення 2-3 місяці тому, а місяць тому вже озвучили, а потім ще й ЦВК розпустили, після чого стало зрозуміло, що клоун збирається ставати на коліна, і цей процес мусить відбутися. Ніхто не зупинить чувака, який зібрався стати на коліна.
Більше того, зараз у порівнянні з ситуацією станом на місяць тому вони ще й додатково усвідомили, що можуть просратися, бо до зустрічі з Трампом вони цього навіть не усвідомлювали, на повному серйозі розказуючи про найвеличнішого лідера світу.

Тобто все те, що зараз відбувається, є абсолютно логічним наслідком процесів, які розпочав мудрий нарід, який не зміг попуститися в своїй агресії та брехні.

Разом з тим, все те, що вони сьогодні запустили, не матиме ніякої реалізації, навіть якщо вони якимось дивним чином протягнуть закони через ВР.
Просто тому, що чувак, який не може гарантувати потрапляння сечі в баночку для аналізів, не може нічого нікому гарантувати.
Це, звичайно, образно, але в цьому ж суть.
Вони не контролюють і не керують процесами, які вони запустили.


Андрій Шор

Теперь вам понятно, почему попытались взять под контроль или отстранить Кличко?

Чтобы не вздумал установить ёлку.

* * *

А теперь серьезно.

В нынешних условиях, когда Россия сильна, а Европа категорически против любой эскалации, существует только два варианта того, что можно сделать с ОРДИЛо быстро.

1. Полная изоляция и отказ. Ров по линии разделения. Грубо говоря, североосетинский вариант. В перспективе – вхождение в состав РФ. С признанием этого факта или без. Фиксация потерь.
Это не победа. Но и не проигрыш, по крайней мере сегодня.

2. Интеграция ОРДИЛо в состав Украины на их условиях. Быстрая, медленная, более автономная, менее автономная. Степень автономности будет определять уровень наносимого вреда, чем больше – тем больше. Но, де-факто, на равных, с полной амнистией.
Это проигрыш.

Для обоих вариантов у нас достаточно людей, которые никогда с ними не согласятся. И оба варианта токсичны для страны, причем второй – токсичнее.

3. Вариант – восстановление контроля силовым путем – невозможен – см. Россия и Европа.

4. Вариант “сделать хорошо жить, чтобы они прибежали” невозможен ввиду наличия там уже местных бандитских “элит”, экономических и политических интересов РФ и изолированного информационного поля, в котором победить тоталитарное общество невозможно.

5. Вариант “Россия нам их сдаст” невозможен во внутрироссийским причинам.

А, есть еще вариант 5а – “Размен на Крым” – сразу два минуса. И наш внутренний, и внутрироссийский.

Остается простой и очевидный вывод – решить проблему “ДНР-ЛНР” быстро невозможно. Пока не изменятся “нынешние обстоятельства”. Какие? А это трудно предсказать. В 1989 никто и подумать не мог, что через 2 года СССР не станет. Это я не говорю про 1986, скажем.

И поскольку вариантов “хуже” нет, все изменения будут к лучшему.

Да, будет постоянное давление как со стороны России, так и Европы… но оно и крайние 5 лет было, точно так же по ряду причин они не могли действовать “быстро”. Да, можно постепенно точечно менять ситуацию в каких-то моментах. Действовать гибридно. Копить силы – да ведь и момент-то позитивный для этого, в нашу пользу, в 2019 году.

А вот теперь вопрос – какого черта обещать “быстрое решение” и бежать с голой жопой навстречу паровозу и кричать “задавлю”?

И ответ. Это результат масштабной информационной операции России, развернутой РФ, ее союзниками и местными пособниками с 2014 года (на самом деле раньше, но в 14-м она провалилась. Сейчас – выстрелила).

Это наше поражение.

Поражения, проигранные сражения бывают на большой войне. Наша задача – не дать ему стать фатальным.

* * *

Кстати, интересный вопрос подняли насчет выборов в ОРДИЛО.

“Местных выборов”. Додик акцентировал об этом “никакой Верховной Рады”.

Ну, с мэрами/сильрадами хер с ним. А вот кого еще будут там избирать? Облрады? “Рады части областей”? Депутатов в реальные облрады?

Под видом местных областей пытаются продвинуть выбор “вождей особых районов”? Которые будут распоряжаться некими “местными правоохранительными органами”?

Такого в Конституции нет.


Валерій Прозапас

Росіяни на відміну від нас стратегічні.

Вони хочуть легалізувати Крим новим “референдумом”, вштовхнути Донбас в якості “автономії”, позбутися санкцій і знову стати державою світовим лідером.

А згодом знову розпочати поглинання України, справа часу коли це відбудеться – з Кримом вони чекали 23 роки, для Одеси з Харковом можуть чекати стільки ж.
Для цього Путін може використати “нормандські угоди” в якості Будапешту-2.

А ми, поступившись зараз, можемо закласти міну сповільненої дії для майбутнього.
Все йде до того, що так і станеться.

* * *

Навіть невизначеність тієї довбаної “формули” наразі не так шкідлива, як вже прийняте рішення про відвід військ з Петровського та Золотого.

Ніякі “гарантії” ніякого президента не зроблять ті пункти безпечнішими без ЗСУ.

Може б спочатку запитали думку місцевих – демократичні ви наші?
Треба спілкуватися в “нормандському” – спілкуйтесь, показуйте домовленості.
Але з якої радості за власної тупорилої волі збільшувати територію ОРДЛО?


Ірина Ніка

В принципі, ми це знали і цього чекали.
Як знаємо і те, що буде дуже-дуже важко в наступні роки.
Зголоднілим приготуватися віддавати свої піввареники сепаратистам на закусь.

5 років боротьби накрились роялем.
І навіть якщо остаточні умови нам ще не відомі, будьмо чесні самі з собою, Вова хорошого просто не вміє зробити.

* * *

За Порошенка вибори в окупованому Донбасі та терористи в Раді були страшилкою для тупого піплу.

Зараз це впарюється як перемога вови.


Helgi Sharp

Гнида Пушков без ЗНАЧИТЕЛЬНОГО повода радоваться не станет.

Не виню в этом Монику – она читалась с самого начала. Виню тех поедателей теледерьма, для кого “лишь-бы-не-Порошенко-хуже-не-будет”.

И да, мы все завтра не умрём, голода не будет, и в тарары Украина не провалится. Но как же, сука, надоело в который раз всё начинать сначала…


Светлана Самборска

Если бы была хоть какая-то отличная от нуля вероятность, что Кремль выведет оккупационные войска и передаст Украине границу, это было бы внесено в подписанный сегодня документ. И Зеленский размахивал бы им весь сеанс пиара.

Мы это наблюдали? Он хотя бы сказал, что вывод оккупационных войск и передача границы ПОДПИСАНЫ? Нет? Значит, НЕТ ЭТОГО В ДОКУМЕНТЕ. Что не удивительно, потому что “их там нет”. А нет в документе – не будет обсуждаться в Нормандским формате. Не будет обсуждаться – не будет в законе. Не будет в законе – ТЕМ БОЛЕЕ не будет в реальности.

Что будет? Будет бандитский анклав, нафаршированный и контролируемый российскими оккупантами и наемниками. И будет он на бюджете Украины. Т.е. оккупантам мы будет зарплату платить. Это раз.

Анклав будет в политическом поле Украины в смысле влияния на политику, в том числе на внешнюю политику, на формирование бюджета, на законы, на всё. Это два.

И три. Это будет завтра, а послезавтра по этому пути пойдет Закарпатье, потом Бессарабия, потом Буковина, потом придумают Криворожско-Запорожскую республику и так далее, пока от Украины не останутся рожки да ножки.

Как, собственно, Кремль и планировал в 2014.

А эти 5 лет войны, а все погибшие воины, а все жертвы – как теперь получается, погибли как раз за эти рожки да ножки. Вот это и есть цена предательства 73%.

* * *

Позволю себе сформулировать версию текущих требований к Зеленскому:

1. Показать документ, который был подписан сегодня.
2. Показать, где в документе сказано, что выборы в ОРДЛО после вывода оккупационных войск и после передачи контроля границы.
3. Зеленский лично «гарантировал» безопасность жителям оставляемых ВСУ населенных пунктов. Показать документ, описывающий форму и порядок обеспечения гарантий. То есть в чем выражается личная гарантия Зеленского. Он лично оживит погибших и исцелит раненых, если жители пострадают? А если не сможет, то что? Он нанесет себе раны? Он повесится? Другими словами, какова форма личной гарантии Зеленского, и каким образом будет обеспечиваться ее выполнение?


Сергій Місюра

Бачу, треба пояснити детальніше, на пальцях.

Зеленський – не Президент Миру, як він хоче увійти в історію. Зеленський – Президент здачі інтересів України.

Усі кроки України за останні 5 років ми робили, щоб показати, що Росія – агресор. Росія забрала Крим, напала на Україну літом 2014 року, проти самої державності та тільки за повернення українських територій собі. Малоросія, Новоросія, як хочете називайте, але кінцевий факт – поглинути Україну, знищити і відновити Велікую Расійськую Імпєрію.

Мінські домовленості, закони про особливий статус і всі кроки з нашої сторони були зроблені не для їх виконання. Про це тисячу разів кричали з екранів раша ТВ, про це розуміли усі, хто розумів, як зберегти Україну в 2014 році без армії і підтримки. Мінські угоди мали за мету зупинити тотальну війну на Сході України та перейти до міжнародного тиску на агресора, відбудови армії, економіки та інфраструктури після вмілих проросійських папєрєдніков.
І ми це все РОБИЛИ!

Росія була агресором, весь світ її засуджував, санкції, тиск, спад економіки і вигнання з G8. Росія несла колосальні втрати у всьому – в економіці, міжнародній репутації та в смертях своїх іхтамнєтов. Все було. Але до 2019 року…
Коли охлос вибрав Зеленського після колосальної травлі Порошенка з кожного гуснявого гудка в країні. Коли Європа побачила перші його кроки, коли стало зрозуміло, що якщо насєлєніє саме не хоче за себе боротись, Росія вже не агресор, треба миритися і забирати Донбас – на нас наплювали, м’яко кажучи…

Підписанням формули «Штайнмаєра», яку я б волів уже називати «Путіна-Зеленського», та яку «напишет Лавров», ми отримали не капітуляцію. Це ще не здача України, але повернення повністю в протилежний бік від агресії Росії.

За цією формулою і підписанням нового закону ми маємо чисто внутрішній український конфлікт. Не Росія напала, і я особисто відчув і бачив російські танки на кордоні, а це протистояння Української Армії і народного повстання шахтарів Донбасу.

Тимчасовий закон, який діє до нового року був прорахований, щоб на випадок навіть реваншу і зміни Порошенка, він перестав діяти до кінця року. Його ніхто не мав виконувати! А зараз він стане не тимчасовим, а постійним. І не буде контролю над кордоном, а буде ОКРЕМИЙ АВТОНОМНИЙ РЕГІОН УКРАЇНИ, з своїми поліцією, судами і прокуратурою. Своїм самоврядуванням. І стане українською ПМР, але навіть Молдова майже 30 років не признає свою ПМР, а ми признаємо.
Народний, Проросійський, Донбас.

Не здобули, а просрали 🙁


Юрій Гудименко

Якщо я правильно переклав із зеленської на українську, то короткий зміст сьогоднішнього брифінгу вкладається у тезу «не хуярте нас сьогодні, а хуярте у день перемовин за Нормандським форматом або у день прийняття нового закону про ОРДЛО, дивлячись на те, що наступить раніше».

Ну, як казав державний міністр Прусії, видатний політик Альбрехт фон Штош: «Штош».

 


Serg Marco

Если кто то не понял.

Мы заключили очень плохую сделку. Мы взяли на себя неравнозначные обязательства перед стороной, которая за эти годы не выполнила ни одного взятого на себя обязательства. Которая развязала войну и ведет её до победы.

Власть говорила, что прекращение огня работает, несмотря на потери в ВСУ, соизмеримые с временами, когда прекращения огня не было. Власть просто закрыла глаза на погибших, предпочла их не замечать.
Власть говорила, что разведение сил в Станице-Луганской работает, несмотря на то, что российская сторона неоднократно клала болт на свои обещания.
Власть подписала обязательства убрать единственного гаранта независимости на украинской земле – армию.

При этом вы не можете заставить РФ убрать свою армию с территории ОРДЛО, так как она её там не признала. То есть мы взяли на себя обязательство, а Россия – нет. Потому что отводить нечего. И Россия может одеть свою армию как в униформу “Народной милиции ДНР”, так и во что угодно. И ОБСЕ скажет, что “не всё так однозначно”. То самое ОБСЕ, которое никогда не было продажным и не лоббировало позиции РФ, ага.

Власть согласилась на эти условия, понимая, что их результат – это смягчение санкций в сторону РФ. И что после того, как мы прогнулись перед Россией, никто за нас бороться не будет.

Россия всегда обманет. Мы предпочли быть обманутыми. Только на этот раз захотели удостоверить это документально.

Я еще хочу покурить текст подписаного, но почему-то предпологаю, что в ближайшее время вы меня увидите под ОП.


Victor Tregubov

Попытался разобраться в произошедшем.

Мы согласовали формулу Штайнмайера. Допустим.

Формула Штайнмайера (в редакции, опубликованной Безсмертным) предполагает, что некий закон Х будет действовать сразу после/вследствие того, что на оккупированных территориях Донецкой и Луганской областей пройдут внеочередные местные выборы, а ОБСЕ признает их демократическими и соответствующими украинскому законодательству.

Что из этого ясно?

А пока ничего.

Потому что:

– вообще никак не звучит, как пройдут эти выборы, когда они состоятся, и, самое главное, кто на этот момент будет контролировать территорию Донбасса.
– нет текста самого закона Х.

Едем дальше. На пресс-конференции Зеленский попробовал дать ответы на эти вопросы. Рассмотрим.

Зеленский заявил, что закон Х – это не действующий закон “про особливий порядок самоврядування”, срок действия которого истекает к Новому году, а новый. И пообещал разработать его в тесном сотрудничестве с общественностью, чтобы зрады не было. И да, имплементировать в него эту самую формулу Штайнмаера.

Также он заявил, что конкретной даты выборов пока нет. И что они могут состояться исключительно при условии полного вывода всех войск и контроля Украины над границей.

Это немного взаимоисключающе звучит. Но тут может, в чистой теории, быть вариант “войск на территории нет, а на границе ДПСУ с Мухтаром стоит”, но это очень натянуто.

1. Допустим, Зеленский на пресс-конференции не врал – хотя бы не врал прямо. Что это означает?

Это означает, что его модель урегулирования – россияне выходят, ВСУ не заходит, украинские пограничники строятся на границе, ОБСЕ строится по периметру избирательных участков, там голосуют, выбирают новое руководство региона (согласно украинским законам), и если все пройдет гладко – начинает действовать КАКОЙ-ТО неизвестный закон, по которому на этих территориях будут жить. Который еще не написан, но сейчас будут писать. Под контролем общественности.

Это значит, что:

а) общественности (например, нам) нужно очень сильно пинать власть на тему “а шо там за закон, а покажите, а давайте мы вам скажем, чего там быть не должно”.
б) все равно скорее всего не взлетит, потому что предполагается, что российские войска возьмут и уйдут. Не верится в такое счастье. Скорее верится в счастье “российские войска продолжат говорить, что их там нет и они народная милиция”. При попытке власти им поверить и все равно провести выборы общественности рекомендуется свергнуть такую власть как предателей. Если же власть ведет себя, как державники, и не верит – мы, по сути, возвращаемся к нынешнему статус-кво.

2. Допустим, Зеленский на пресс-конференции прямо врал.

Тогда общественности я бы рекомендовал сразу переходить к концовке предыдущего пункта.

Такие пироги. Извините за недостаточность зрады, отсутствие перемоги и русский язык – мне сложно писать по-украински и по-английски, когда хочется устало материться.


Костюк Олександр

Послухав брифінг нашого шановного призедента, присвячений капітуляції України на умовах кремля.
Хочу просто перекласти його на зрозумілу мову.
1. Отже, початок брифінгу звичайно ж, звичайно ж був про наших полонених. Це канєшно головне, про що розмовляли сьогодні в мінську. Формула лаврова-штайнамаєра – це так, між іншим. Переклад: звична маніпуляція заручниками, яких кремль може набрати скільки завгодно. Звичний тиск на емоції. Насправді – обмін заручників на суверенітет України.
2. Власне про згоду на формулу путіна призедент говорив трохи більше хвилини. Та хіба це важливо?
3. «Формула штайнмаєра це всього два речення». Переклад: Саме так, два речення на м’ятому папірці. Два речення, в яких Україна ЗОБОВ’ЯЗУЄТЬСЯ провести вибори і ВИЗНАТИ їх, практично за будь-яких умов. За умови визнання ОБСЄ (де половина росіян, інша половина давно скуплена кремлем). Про зобов’язання РФ в цьому папірці ЖОДНОГО СЛОВА;
4. «Вибори не будуть проводитись під дулами кулеметів». Переклад: Саме так, в день виборів кулемети сховають.
5. «Буде новий закон про особливий статус, розроблений та прийнятий парламентом, після публічного обговорення в суспільстві». Переклад: повністю ручний парламент прийме те, що скажуть. Публічне обговорення буде таким самим, як і публічне обговорення прийняття формули штайнмаєра: м’ятий папірець, багато туману і в кінці брифінг на одну хвилину;
6. На питання журналіста «То підписали формулу?» відповідь «Ну, ми відповіли Сайдику, що ми згодні» – без коментарів. Це і є публічність, прозорість і все таке…
7. Відповідь на питання: «Якщо будуть будь-які війська, виборів не буде». Переклад: терористи РФ на день виборів сховають зброю, будуть названі народною міліцією і будуть «забезпечувати безпеку під час виборів». Вони ж потім «охоронятимуть кордон».
Резюме:
Так, владу в Україні шляхом обману забитого населення, захопили російські колаборанти. Так, вони налаштовані виконувати всі вказівки кремля. Внаглу, силовим тиском, не зважаючи на українське суспільство. Так, їм все одно, що буде з цією країною потім. Так, вони чудово розуміють, що кидають країну в м’ясорубку, в вир псевдо громадянської війни. Вони готові до цього і просто повтікають: хто у Францію, хто в Ізраїль, хто в Росію.
І так, не знаю, хто і що може їх спинити.

* * *

Раптом і зненацька на протестах проти формули Штайнмаєра з’явилися Свобода та нацдружини. І зайняли головне місце в висвітленні у мас-медіа цих подій. Чого б це раптом – сиділи тихо, вишивали хрестиком, мочили Порошенка – і на тобі…
Насправді у свободи і нацжон чіткі і конкретні цілі. 1. Бути “ліцом” протестів. Щоб у пересічного населення (у нас, в росії , на Заході) створювати картинку: «проти миру на донбасі виступають головним чином українські нацисти» 2. Розколювати і дискредитувати протести, накидати лайна на українських державників 3. Зіткнути лобами протестуючих з правоохоронцями (які насправді могли б підтримати протести і більшість з яких проти капітуляції) 4. Створювати криваві провокації і переводити ситуацію в громадянську війну.
Зовсім не дарма вони сиділи тихо і вилізли в потрібний момент. Побачимо і іншу кремлівську агентуру: Парасюків, Семенченок, Найємів, більш хитрих Ярошів та Борислав Берез.


Юрий Бирюков

Вспомнилось, ага.

Понимаете, ведь ПП во время предвыборной не врал. Но белых пальтишек о-о-о-чень вот тот борд расстроил.

Когда говорил, что Зеленский и Коломойский – они ведь как сиамские близнецы. Нет, что-то не так, не подтвердилось?

Когда говорил, что Зеленский слабый и не сможет противостоять Путину. Нет, что-то не так, не подтвердилось?

Когда говорил, что Украина на краю капитуляции. Нет, что-то не так, не подтвердилось?

P.S. Кстати, Зеленский тоже не врал – он же и обещал поговорить с Путиным, решить все как-то посредине.


Сергей Марченко

Согласие на формулу Штайнмайера не капитуляция в прямом смысле этого слова. Немедленной сдачи национальных интересов нет. Наполнение формулы еще непонятно и никто не заставит команду Зеленского подписать то, что они не захотят подписывать. Есть вероятность, что совсем проигрышный для Украины вариант зеленские могут и не подписать.

Почему же тогда согласие на условия Путина неприемлемо? Потому что это ползучая капитуляция. Вроде бы, ничего серьезного. Ну отдали сепаров за моряков, хотя русские и так обязаны были их отпустить. Ну перестали отвечать на обстрелы и наши потери стали выше, чем у сепаров. Ну разрушили мы свои укрепления возле Станицы Луганской, а сепары построили новые. Теперь вот согласились с условиями Путина, который без согласования формулы Штайнмайера блокировал встречу в Нормандском формате.

Вроде, ничего смертельного, территории не потеряли. Но есть нюанс. С каждой уступкой, даже самой незначительной, мы проигрываем, а Путин побеждает. Еще пара десятков лет такой политики мелких уступок и Донбасс признают российским сначала Вануату и Абхазия, а затем Франция и Германия.

Поэтому, если вы сейчас смеетесь над нервной реакцией здорового общества на очередную уступку Путину, вы или дурак или продажная тварь. Войны выигрываются силой, а не уступками.


Демократична Сокира

Офіційна заява Партії.

Після сьогоднішнього брифінгу президента України стали зрозумілі конкретні дати, коли історія нашої країни і хід війни з Росією остаточно зміняться, і шальки терезів схиляться до нашої капітуляції. Фактично сьогодні нам відверто заявили, що Україна готова прийняти російські умови задля продовження примарного діалогу із Кремлем. Залишилось одне і тільки одне питання: коли саме процес капітуляції буде підтверджено документально: після перемовин у Нормандському форматі чи після голосування за новий закон про статус окремих територій Донецької та Луганської областей. Всі інші питання були зняті. Влада готова поступатися чим завгодно заради примарного «миру». Не розуміючи, що цей мир – лише інша назва поразки і капітуляції.

Хіба ж ми вже розгромлені? Хіба війська противника штурмують нашу столицю? Хіба наша армія не може давати відсіч супротивнику? Хіба в нас не залишилось союзників? Ні, ні, ні і ще раз ні.

Тоді чому ми здаємося?

Наші вимоги прості і логічні. Ми вимагаємо:

1. Заборонити будь-який особливий правовий режим, що обмежить суверенітет України чи дію загальнонаціонального законодавства на окремих її територіях.

2. Заборонити звільнення від відповідальності членів незаконних збройних формувань, які чинили важкі злочини на території України. Заборонити обирати та бути обраними в органи влади для усіх членів незаконних збройних формувань чи колаборантських “адміністрацій”.

3. Заборонити добровільну передачу під контроль незаконних збройних формувань, іноземних військ чи невстановлених бойовиків будь-яких населених пунктів на території України.

4. Заборонити утворення чи існування будь-яких недержавних чи регіональних збройних угруповань на території України.

5. Заборонити визнання виборів будь-якого формату на території України, яка (в тому числі увесь її адміністративний кордон) не перебуває під військовим та адміністративним контролем України.

Зараз, у критичний момент української історії, ми готові забути всі політичні чвари та розбіжності і стати поряд із будь-якими проукраїнськими силами, які поділяють наші вимоги до влади. Ми простягаємо руку кожному, хто не хоче поразки і капітуляції. Ми пропонуємо всім патріотичним силам рухатись разом.

У символічну дату, 14 жовтня, у День захисника України, ми приєднуємось до акції «Ні капітуляції», яку організовують ветеранські та громадські об’єднання, і закликаємо всіх небайдужих доєднатись до неї. Можливо, це буде чи не останній шанс мирно продемонструвати всьому світові, що ми не готові здаватись. Що ми ніколи не здаємось.

Це вже не тоненькі червоні лінії. Це вже полум‘я, яке запалює усе навколо.

Ми простягаємо тобі руку. Ти з нами?

Сьогодні, 2 жовтня. 19:00. Майдан.


Народний фронт

Сьогодні Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодилася з проведенням місцевих виборів на окупованому Донбасі.

«Народний фронт» вважає такі «вибори» неприпустимими і незаконними. Поспішні рішення Президента Зеленського будуть мати далекосяжні негативні наслідки. Такі дії явно суперечать національним інтересам України.

Позиція «Народного фронту» незмінна – вибори та інші заходи з врегулювання ситуації в окремих районах Донеччини і Луганщини можливі лише після повного звільнення цих територій від окупаційних військ та повернення Україні контролю над державним кордоном.
Так само, важливим є питання звільнення Криму і відшкодування Україні збитків, завданих збройною агресією та окупацією.

Спроби замирити Кремль невиправданими поступками України заохотять агресора до ще свавільніших дій. Надійний мир і безпека ще ніколи не приходили через приниження і нехтування національними інтересами.


Taras Berezovets

Теперь эту капитуляцию должна ратифицировать Верховная Рада. И каждый депутат будет в ответе за голос «за» или «против».

Но не для того запускали «бешеный принтер», чтобы сейчас он дал сбой. Именно для этой цели и нужны были все эти кухаркины дети, потому что ни один политик, пребывающий при памяти, за такое не проголосует.

Это даже не Харьковские соглашения, это путь с боснийскому сценарию развала Украины. Нет никакой формулы Штайнмайера, есть формула Путина, и её Зеленский сегодня принял без условий.

Если бы в Украине был парламент как в Штатах, тут тоже бы началась своя процедура импичмента. Зеленский своё место в истории уже получил. Он в неё вляпался по самые уши.


Кирилл Данильченко

В ДНР и ЛНР предвыборная перепись стартует синхронно с подписанным документом, который никто не видел в глаза и партии требуют закрытого заседания, чтобы ознакомится, что мы подписали. Но всё будет под контролем и ни сантиметра в жопу. Ага. Верю. Какой бы такой пример привести. Есть в военном деле две почти сто процентные вещи.

Первая. Говно случится. Все, что может поломаться – поломается. Все что может заклинить – заклинит. Все что по бумаге выехало из парка – не доедет на точку. Все, что прошито на нужную волну – сядет батарея, заглушат его, проебут и будут через голову связываться по другой волне. Миллион примеров.

И вторая. Противник будет всегда действовать самым невыгодным для нас способом. Представь самый невыгодный сценарий и именно это он и будет делать. Нам всегда будет неудобно, трудно и тяжело из-за его действий.

Мы твердо знаем, что говно случится, и что противник будет мешать достижению мира на огромном ТВД. Хотели бы они просто уйти, эвакуировались бы как из первой Чечни или Афганистана и дело с концом. Каков наш план? Может быть пора кричать его из каждого утюга?

Гениальные, конечно, люди, сначала говорят на встрече блогеров, которую сами затеяли, что план есть, но самый великий политик современности нам его не скажет. А потом развод сторон, не показав текста документа, назначают на день рожденья Путина. Гениальный план диалога с народом. Надежный как швейцарские часы.


Олена Монова

Не буду говорить, чего мне стоило посмотреть этот гайморитный брифинг, скажу только, что от стресса сожрала 6 (шесть!) печений одно за одним, за что завтра буду отдуваться на орбитреке.

И впечатления коротко: не выйти сегодня он не мог, потому что песиголовці уже начали разгонять информацию. Надо было выходить и пиздеть хоть что-то. Выйти и четко отвечать на поставленные вопросы, судя по всему, тоже не мог, почему — можно только догадываться. Поэтому вышел и налил мутной, как гонорейная моча, хуйни.

Три раза пересмотрела, так и не поняла, кто кому штайнмайер. Сейчас немного побегаю по потолку и попробую послушать еще раз.

Без меня революцию не делайте, мне надо джинсы постирать.

Автор