Свято антикорупційного донос-флешмобу

Юрий Бирюков

Начало ролика было удивительным, и я даже начал прислушиваться. Я прямо озадаченно шевелил бровями, когда услышал про то, что налоги нужно платить даже (ужас) водителям (кошмар) такси (катастрофа). Ведь правда, восстанавливать экономику нужно вместе, выводить из тени экономику нужно совместными усилиями.

А потом, хренак, горячая линия НАБУ. И я прямо так и увидел картину маслом – сотни тысяч звонков в НАБУ от клиентов такси, не осчастливленных чеком. НАБУ? Только НАБУ? Горячая линия? Всем и каждому звонить в НАБУ? Эх, бедные операторы колл-центра.

Но вишенкой на тортик этого обращения оказалась информация про подписанный Закон про импичмент.
Тот самый, в котором неработающие механизмы.
Тот самый, где для объявления импичмента нужно 338 голосов нардепов.
Тот самый, где нужно извиняться перед президентом, если голосов набралось 337 или 336.
Филькина грамота.

И вот подписание этого закона (который не более, чем калька норм из Конституции) – это, с его точки зрения, громадный подвиг и героизм.

Ок, понятно, едем дальше.


Джон Смит

Ця істота зустрічається з Коломойським, називає його не олігархом, а бізнесменом, і шукає з ним якийсь компроміс по ПриватБанку, замість посадити його за вкрадені 150 млрд грн.

Ця істота обіцяла “кортежі нахй”, їздити на велосипеді, але збільшила видатки на себе улюбленого порівняно з Порошенко.

Ця істота призначила друзів на всі посади, а її СБУшник тепер жре омарів на ювілеї Суркіса.

Ця істота тупо проігнорувала проголосований і направлений їй на підпис закон про ТСК, що і є законом про імпічмент, натомість придумала і змусила прийняти своїх тваринок “закон про Імпічмент”, що насправді унеможливлює імпічмент.

Тепер ця істота пропонує тобі бути чесним і платити всі податки.
Ось це і є епоха брехні. Вона почалася з приходом цієї істоти.


Антон Швец

А красиво.

Вот красиво. Сейчас в НАБУ позвонит пара миллионов человек. При том что подследственность НАБУ только топ-коррупционеры. Потому на гарячей линии будут честно говорить: ИЗВИНТЕ, ЭТО НЕ К НАМ.

Пара миллионов фанатов Ззеленского расскажут всем остальным его фанатам, что эти НАБУ вообще не пойми чем занимаются, заявления на вымогательство в школе не хотят принимать, говорят про какую-то топ коррупцию, а Порошенко с Ахметовым по прежнему не сидят. Непонятно зачем нужны, короче.

А через пару месяцев уже можно будет и про отставку после аудита поговорить, да, Артем Сергеевич?


Татьяна Локацкая

Как загнать НАБУ в полную …?

Смотрите рецепт от президента. Он в ролике рассказывает, что если у вас требуют взятку – звоните по горячей линии в НАБУ. Только никто ему, наверное, не объяснил, что требование взятки в ЖЭКе или в больнице – ЭТО НЕ ПОДСЛЕДСТВЕННОСТЬ НАБУ.

Сейчас туда полетит куча бесполезных звонков, а ГБР и Полиция будут в стороне хихикать и попивать кофеёк.

Владимир Зеленский, запишите ролики по другим правоохранительным органам согласно подследственности по КПК. А то сейчас все бабушки будут очень возмущены, почему Сытник до сих пор не посадил их сантехника из ЖЭКа и участкового врача.


Mason Lemberg

Чому щеля хоче, щоб простий наріт спамив в НАБУ про корупцію?

Я бачу 2 причини:

1) Воно ж обіцяло побороти корупцію. А зробило все можливе, щоб корупція відновилася до небаченого раніше рівня. То ж хтось повинен бути винуватий в цьому. Винуватими будете ви (бо мало стукаєте) і НАБУ, бо нічого не розслідує по спаму наріту (їх не жаль).
2) Ну не про маріонетку ж вам говорити, на рішення якої впливає бородата бабушка, не про схеми бабушкі, не про ручні суди, не про звільнення терористів після дзвінка судді, не про дивні статті витрат бюджету. Не говоріть про це, це ж не корупція, це все для вас робиться.

Йдіть стукайте на сусідку, в якої після сплати комуналки ще залишилися гроші на їжу.


Сергей Марченко

Посмотрел клип Зеленского о коррупции. Красавчик! С первой секунды, когда он начал говорить, мне хотелось обнять нашего президента и расцеловать. Все что он говорит – правда! От первого до последнего слова.

Страна не изменится, если не изменимся мы. Не будет экономического роста, если бизнес от олигарха и до водителя такси, не будет платить налоги. Борьба с коррупцией и правда не имеет никакого смысла, пока мы сами даем и берем взятки. И посты в фб никак не помогут, если мы не будем писать официальные запросы в правоохранительные органы. Поэтому я чуть не разрыдался, слушая Зеленского, ибо каждое слово било прямо в самое сердце.

Не разрыдался я только потому, что президент Украины тупо 3,14дит. Ведь без коррупции и черного нала он не избрался бы на свой первый срок и не переизберется на следующий. Его главный спонсор – Бабушка, не раз рассказывал о своих принципах: не платить налоги и не отдавать долги. А сам Зеленский заплатил налогов с полных залов за всю свою жизнь, примерно, как один небольшой гастроном на Троещине платит за год.

Цель этого ролика – не борьба с коррупцией, а дискредитация НАБУ. После ролика Зеленского, горячая линия НАБУ ляжет. Потому что в НАБУ будут звонить рассказать, что электрик лампочку в подъезде украл. Снова реализована классическая схема доброго царя: Зеленский молодец, хочет бороть коррупцию, а НАБУ – рукожопы, не могут даже с телефонными звонками справиться.

Зачем президенту дискредитировать орган для борьбы с высокопоставленными коррупционерами? Думай.Те!


Гліб Бабіч

Сьогодні зранку у преЗЕдента дуже свербіло знову зробити що-небудь епохальне. І дуже близьке до сподівань більшості, що його обрала. Настільки близьке, щоб його виборець дещо відволікся від наростаючого подиву, викликаного продовженням росту цін і тарифів, а так само перспективою примусового стриптизу для малого бізнесу.

Він напружив всю свою креативність і врізав флешмобом по свідомості.
Відмінний, треба сказати, флешмоб – “Стукани на ближнього свого!” Бо це найцікавіше, що можна запропонувати тій частині “простого наріду”, яка душею все ще трішечки живе в радянському союзі. Ну, або не трішечки.

Президент грянув промовою.
Він знову натякнув на те, що можна зробити їх разом. Всіх корупціонерів. Причому зробити на бабки і в’язницю, що взагалі перевищило інтерес до прийдешнього шоу доносів і розправ.
І як фокусник дістав з рукава і подарував спраглому народу прямий телефон НАБУ. Який, правду сказати, існував і до цього.
І, увага, ЗАКЛИКАВ всіх, ЯК ФЛЕШМОБ, зателефонувати за цим номером і повідомити про відомі факти корупції.

У самій кульмінації він зробив головний вбивчий удар. Він запропонував громадянам стукати в НАБУ в разі якщо з них вимагають хабар, відкат або … та-да-аа-ам! – в разі “БУДЬ-ЯКОЇ ІНШОЇ корупційної схеми!”
У народу серце завмерло, злетіло на висоту Монблану і солодко ухнуло всередину, на всю глибину корупційних схем найближчого (і не дуже) оточення.

Мало того що у чималої частини населення в поняття “корупційна схема” входить все, що стосується грошей і не стосується попадання цих грошей безпосередньо в ЇЇ кишеню.
Ще й преЗедент навіщось майстерно вплів у свою мову згадку про таксиста, кинутий недопалок, непристебнутий пасок і неоплачені комунальні платежі.
Картина корупційного світу негайно склалася в допитливих умах, і контактний телефон НАБУ тріумфально впав під шквалом дзвінків.

Вийшовши зі стану “А що це було? …” Рада Громадського контролю НАБУ кинулася рятувати становище.
Вона спробувала пояснити громадянам, а головне самому ПреЗеденту, що підвідомчість розслідувань НАБУ стосується тільки певної частини злочинів і злочинців. А саме … і викотила номенклатуру посадових осіб, список яких очолює сам президент.
А потім звинуватила його в діях, що ведуть до дестабілізації роботи бюро.
І ненав’язливо нагадала про відповідальність за неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Але свято вже було не зупинити.
Я б дорого дав за те, щоб прочитати розшифровки сьогоднішніх дзвінків до колл-центру НАБУ. Скільки Шекспірівських пристрастей і жахів Стівена Кінга пройшло сьогодні перед їх широко розкритими охрінілими очима!
Моя віра в людство, звичайно, сильно б постраждала. Але літературними сюжетами я був би забезпечений на наступні чотири життя.

Але потім, в спробі врятуватися від поховання під шквалом пролетарського гніву, РГК НАБУ ненавмисно заклала міну під суміжні організації.
В кінці повідомлення було сказано: “Закликаємо президента розтлумачити сферу відповідальності НАБУ та вказати, що з приводу корупційних злочинів, які не входять до компетенції НАБУ, треба звертатися до Національної поліції України, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України”.

Це було жорстоко.
Я підозрюю, що сьогодні у співробітників колл-центрів ще трьох силових структур буде тривожна ніч.
З побожним жахом вони чекатимуть ранку.
Коли, цілком ймовірно, завтра наш креативний гарант з’явиться в черговому ролику і додасть до антикорупційного донос-флешмобу прямі телефони Поліції і СБУ (а ДБР мені не шкода зовсім, я б ще і номер Портнова додав).
І скаже… Стукай.Те!.. І та відкриють вам … кримінальні справи.
І стане тихо на вулицях. І припадуть громадяни вухом і губами…

І нехай весь світ зачекає…


Mark Savchuk

Итак, что произошло:

1) Сегодня утром Зеленский расшарил идиотское видео “увидели коррупцию – звоните в НАБУ”.

Прикол в том что НАБУ расследует только большую коррупцию. Их как бы для этого и создавали (и САП и антикорсуд) – находить и уничтожать большую коррупцию в государстве. Типа порешать более дешевый тариф за электричество на свои предприятия, там… “подумать над компромиссом между Коломойским и Приватбанком” – все это как раз и есть “большая коррупция высших чинов власти”, которой должно заниматься НАБУ. Оно другими вещами НЕ ИМЕЕТ ПРАВА заниматься, это не их подследственность!
Но, наш нарид, услышав призыв своего кумира, начал заваливать НАБУ звонками а-ля “у меня тут коммунальщики люк не могут уже второй месяц поставить, 3,14дары”.

2) Рада Громадського Контролю НАБУ пишет пресс релиз, что Президенту надо бы перестать прилюдно показывать свою некомпитентность и прекратить заниматься манипуляциями.

3) УП вот отрепостили эту новость. Зайдите, почитайте комменатарии 😆

 

Иллюстрация на заставке © Facebook Процишин офіційний/ZPOST