Пошук шляху до капітуляції

Валерій Прозапас

Путін все правильно зрозумів про “слуг” – вони не хочуть “закончіть войну”, а просто до трясці бояться і його, і боротьби за незалежність, та прагнуть в тиші стригти своє стадо.

Тому він нарощує обстріли, бо знає, що так ніяких перемовин не буде, буде виконання його умов.

У нас же зі зведень зникло формулювання “загинув внаслідок дій російських окупантів”, замість того якісь аморфні фрази про “розслідування ВСП”, а Пристайко той чесно заявляє, як дратує “прокидатися і читати, кого застрелив снайпер, і хто де загинув” ©.

Ви ж, блді, казали, що то все Порошенко.
Тепер що, крім замовчування та пошуків шляху до капітуляції?


Костюк Олександр

Ще раз, максимально просто.

Якщо провести «вибори» на Донбасі без виведення військ РФ, повного роззброєння бойовиків та контролю ЗСУ на кордоні з РФ:
Все, що Україна отримає від реалізації в таких умовах “формули Штайнмайєра” чи “формули зеленського”, чи будь-яких інших «формул» (неважливо як їх назвуть, щоб обдурити український народ) – це проста ЛЕГАЛІЗАЦІЯ на території України кремлівської влади і збройних формувань РФ. В обмін на ТИМЧАСОВЕ припинення вогню та розведення сил.

Як тільки кремль досягне своєї мети, війну ОБОВ’ЯЗКОВО буде поновлено. Без варіантів. Для цього досить буде здійснення кількох збройних провокацій руками керованих кремлем псевдонаціоналістів (типу нацдружин), які спишуть на «партію войни Порошєнко». Війну буде поновлено і розповсюджено по всій території України, за повномасштабної підтримки легалізованих НАМИ збройних формувань РФ кремлем через прозорий кордон.

Але війну буде поновлено в статусі ГРОМАДЯНСЬКОЇ, тобто без будь-якої відповідальності кремля – узаконеними з точки зору міжнародного законодавства (зеленським та монобільшістю у ВР) збройними формуваннями кремля.

* * *

Для мене очевидно як білий день, що проведення виборів на Донбасі без виведення військ РФ, повного роззброєння бойовиків та контролю ЗСУ на кордоні з РФ = легалізації збройних сил РФ в Україні і громадянській війні по всій території.

Але тут приходять люди, які раніше були досить адекватними, і кажуть мені, що це все конспірологія, домисли і взагалі «міністр МЗС краще знає».

Так в тому і проблема. Проблема в тому, що суспільство не бачить конкретної позиції влади по критично, ЖИТТЄВО важливому для долі України і кожного українця питанню. Суспільство чує невнятні, часом суперечливі заяви, вкиди і зондування реакції. Ми чули від зеленського про “обсуждєніє формули Штайнмайєра”, ми чули від Пристайка про “вибори по всєй тєріторії в 2020-м” – на яких умовах? Чи не ризикуємо ми всі, під розмови про “нє нада домислов і конспірології”, про «прєзідєнт і міністр лучше знаєт» отримати привезену з зустрічі Зеленського з Путіним капітуляцію і громадянську війну?

То може Зеленському як Президенту варто нарешті ЧІТКО озвучити свою позицію? По критично важливому для долі України питанню? Щоб не було домислів і маніпуляцій? Бо це, вибачте, не наші маніпуляції. Це ваші маніпуляції. Чи суспільство повинно сліпо вірити в патріотизм і компетентність «зеленої команди»? З ризиком отримати східноєвропейську Сирію і бомби на голови свої і своїх дітей? Без розбору, між іншим, національності, україно- чи російськомовності, політичних уподобань?

Але як можна в це вірити, якщо суспільство поки що не побачило доказів патріотизму, компетентності та державницької позиції нової команди?

Коли я бачу туманні, неоднозначні, суперечливі заяви, в мене виникає питання. Кого таким чином хочуть перехитрити? Кремль? Так це смішно. У кремля чітка і незмінна позиція – повний демонтаж української держави через псевдогромадянську війну. Своїх виборців? Чи всіх українців?

Автор