Зради і перемоги тижня. 19 – 25 липня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 19 – 25 липня 2019 р.

ЗРАДА

В СБУ підтвердили факт проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінальної провадження про екоцид, відкритого раніше. Компанія закликає посольства країн Великої сімки, Європейську бізнес-асоціацію, Американську торгівельну палату, Укрметалургпром, Федерацію металургів України та інші організації звернути увагу на цю ситуацію та “допомогти забезпечити конструктивну співпрацю міжнародного бізнесу та влади”.

Детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками у приміщеннях компанії «Богдан Моторс», та спортивному клубі «5 елемент», який належить колишньому президенту Петру Порошенку. Слідчі дії тривають у справі можливих розкрадань в “Укроборонпромі” – жодного слова не сказано про розправи над політичними противниками.

СБУ провела обшуки в офісі компанії інвестгрупи ICU. У компанії заявляють, що група працює в штатному режимі, а нинішній обшук розцінюють як спробу вчинити тиск на неї, що має явний політичний контекст – в компанії раніше працювала екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) генерал-майор Cергій Кривонос заявив, що та територіальна оборона, яку створювали за колишнього керівництва Генерального штабу, – це народне ополчення зразка 1941року, «коли на фронт поставляли «гарматне м’ясо»».

Помер відомий український юрист, політичний діяч, один з авторів Конституції України Віктор Мусіяка.

В день виборів поліція направила у Житомирську область гелікоптер зі спецпідрозділом тактико-оперативного реагування (ТОР) для забезпечення правопорядку під час підрахунку голосів на виборчому окрузі №64. В окрузі №64 балотувався нардеп від “Народного фронту” Сергій Пашинський.

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову, якого обвинувачують у вчиненні державної зради, з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця відреагував на заяву генерального секретаря Ради Європи Турбйорну Ягланду щодо дострокових парламентських виборів в Україні. Ягланд написав, що Україна все ще “на шляху до суверенітету”. Після 1991 р….

Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування щодо підозрюваних в організації нападу на Катерину Гандзюк — Владислава Мангера та Олексія Левіна. Про це повідомляє “Слідство.Інфо” із посиланням на постанову, яка опинилася в розпорядженні редакції.

ПЕРЕМОГА

У Міністерстві оборони за участю президента України Володимира Зеленського, міністра оборони Степана Полторака та начальника Генерального штабу ЗСУ Руслана Хомчака відбулася презентація мобільних житлових модулів для розміщення особового складу в районі ООС. Президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця року українські військові у районі проведення Операції об’єднаних сил отримають модульні житлові будинки з усіма необхідними умовами для комфортного проживання.

Вирок виконавцям убивства громадської активістки Катерини Гандзюк набув чинності після того, як Дніпровський апеляційний суд повернув апеляційні скарги заявникам.

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній “Мотор Січ”, яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації “ДНР”. Також Служба безпеки України викрили масштабний механізм із привласнення у Києві комунального майна в особливо великих розмірах в інтересах бойовиків. Надалі незаконно відчужене нерухоме майно, яке переважно знаходиться в історичному центрі міста реалізовувалось афілійованим комерційним компаніям, засновниками яких були організатори оборудки.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про заходи щодо протидії рейдерству в Україні. Указ, серед іншого, передбачає розробку та ухвалення найближчим часом законопроєкту для усунення прогалин у законодавстві, що дають змогу рейдерам нищити бізнес і відбирати нерухомість.

Європейський Союз не має наміру ставити шенгенські візи кримчанам в паспорти, видані Росією після анексії півострова 2014 року. Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Москві Маркус Едерер.

У місті Щастя Луганської області представники окупаційної адміністрації передали українській стороні 64 засуджених.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло два приписи, один з яких – генеральному директору Укроборонпрому Павлу Букіну. Припис стосується порушення Олександром Донцем, президентом ДП “Антонов”, вимог частини п’ятої статті 36 Закону України “Про запобігання корупції” щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав.

Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер “NEYMA”, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці. аразі групою слідчих СБУ, військових прокурорів та прикордонників на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії – обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записів радіо перемовин під час конфлікту, бортових журналів. Допитано членів судокоманди, вилучено документи необхідні для встановлення істини у провадженні.

В Одеській області відбувся черговий етап випробування ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха» зі збільшеною дальністю ураження.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.