Єдиний сценарій, який повністю влаштує Кремль

Костюк Олександр

Кремль абсолютно вільно впливає на інформаційний простір України. Має повний простір для будь-яких маніпуляцій. Про деякі хотілося б написати.

1. «Страшний Медведчук», або «золота середина».

З Медведчука навмисне зробили яскраво виражену, акцентовану вітрину, вивіску. «ЦЕ колаборант, агент кремля». Почепили на нього такий напис.
От спочатку нам показують Медведчука (поганий поліцейський, уособлення зла). Він робить очевидну зраду. Телеміст, газові угоди з кремлем і т.п.
І на його фоні виходить Зєленський – весь у білому. Займає таку виграшну позицію: “Золота середина”. Він, звичайно ж, проти Медведчука, цього клятого колаборанта. Він – «посередині» між партією «війни» і «колаборантами». Він – «партія міра».
І під цей хитро зготований соус «золотої середини», яка гріє серце дуже багатьом, м’яко і тихо проводять кремлівську лінію. Зняття блокади (на умовах повернення Україні контролю над зруйнованими підприємствами). А потім, як нам дозволять відбудовувати зруйновані підприємства, логічною буде і реінтеграція зруйнованого Донбасу. Разом з «такімі же как ми украінцамі», які вбивали, ґвалтували і проводили паради полонених. Вже анонсована встрєча с Путіним, мета якої: “договоріться посєрєдінє”. І Трамп з Макроном та Меркель будуть це вітати. Воду в Крим. Відведення ЗСУ. Другий держаний «йазик». І т.п.
Попутно дискредитуються державники. Це ж Порошенко НЕ ПОСАДИВ Медведчука! Цього показового, вітринного клятого зрадника! Ось хто винен у всьому! А Зеленський що? Він проти Медведчука, клятого колаборанта. Він просто «за мір», «встрєтімся посєрєдінє».

Тобто, якщо коротко, суть маніпуляції. На фоні очевидного, вітринного зрадника Медведчука (якого не посадив «зрадник» Порошенко), тиха здача державних інтересів Зеленським зовсім вже і не виглядає, як зрада. Ну він же не може здати Україну, адже він так гучно і показово ненавидить Медведчука!

2. Одразу ПІСЛЯ виборів у ВР повилазили інформаційні агенти кремля з дивними тезами. А що ж це у нас за ВР? Одні клоуни та співаки! Люмпен без освіти та досвіду! Повністю керована! А як же ж так?

Причому постять це саме ті очевидні кремлівські агенти, які ще тиждень тому завзято топили українських державників, Порошенка, Парубія, Луценка, стару ВР. Дроздов, Бутусов, Валєтов, Касьянов, Іванов і т.п.
Невже раптом прозріли? Невже заговорили совість та патріотизм? Деякі наївні френди навіть поширюють ці откровєнія. Не помічаючи, що в кінці откровєнія завжди є невелика примітка: винен у цьому… Ну звичайно ж, звичайно. Ви вже вгадали. Канєшно, Порошенко!
Я не сумніваюся, що подібні тези продукуються Касьяновими та Дроздовими за чіткими вказівками з центру. Кремлівська пропаганда працює в Україні, як налагоджена машина. За стандартами, напрацьованими віками.
Мета таких інформаційних тез наступна.

Україна має 4 шляхи.

Демократична держава західного зразку. Варіант ідеальний. Але з наявним рівнем розвитку нашого народу, за умов повного домінування РФ в інформаційному полі цей варіант не став реалістичним;
М’яка проукраїнська, державницька диктатура (от тільки без дурного радикального націоналізму свободівського зразка, який лише розколе державу). Яка могла б дати можливість формування нації, національної еліти, контролю за силовими структурами та інформаційним полем, привчення народу до виконання законів. Щось схоже на казахський варіант;
Диктатура, дружня Москві, білоруський варіант. Загравання з москвою, певні поступки, але із збереженням певної політичної та економічної незалежності. Варіант, який частково влаштує Москву;
Failed state. Руїна, громадянська війна, після якої РФ спокійно і під полегшені оплески Заходу бере під контроль зруйновані території. Єдиний варіант, який повністю влаштує москву. Остаточне вирішення українського питання.

Кремль зараз НЕ ВЛАШТУЄ білоруський чи казахський варіант м’якої (нехай навіть дружньої до москви) диктатури в Україні. А така спокуса дуже легко може виникнути у того ж Коломойського, який зараз фактично контролює українську державу. В Україні кремлю потрібен ТІЛЬКИ “failed state”. Москві не потрібен головний біль у вигляді українського Назарбаєва, який дружить з Москвою, але більше на словах. А сам проводить власну, незалежну політику.

Тому вже зараз починають ставити запобіжники. Політична та економічна ситуація в Україні буде утримуватися в пристойних рамках тільки до виконання вимог кремля щодо Криму, Донбасу, НАТО, мови і т.п. Далі не настане «дружба» навіть за білоруським варіантом. Далі, за планом москви, наступний майдан і громадянська війна. І роздмухувати її будуть ті ж інформаційні агенти: Дроздови, Бутусови, Найєми, Іванови, Валєтови (ім’я їм «легіон»). Саме над цим вони вже працюють. Просто перемкнуть важель телевізора. І телевізор почне 24/7 показувати тому ж «простому народу», що Президент у вас комік. Що в ВР у вас танцюристи та ПТУшники, які крадуть з молодим, азартним, вовчим апетитом. І що ви, хохли, не здатні мати власну державу.

І могли б тоді малороси, одумавшись, наївшись артистів, танцюристів та ПТУшників, повернутись до своїх справжніх державників. Але ні. Бо це ж вони у всьому винні. Це ж Ющенко винен, що обрали Януковича. А Порошенко винен, що обрали в Президенти коміка, а у ВР – кремлівських агентів, танцорів та ПТУшників.

Тому й продовжують нищити державників інформаційно, щоб відрізати Україні всі шляхи. Щоб реалізувати єдиний сценарій, який повністю влаштує кремль.

Автор