Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка на телеканалі ICTV 14.07.2019 р. (відео)

 

Петро Порошенко: Парад – це не шоу «95 кварталу», військові йдуть на парад не за гроші

Рішення про проведення або скасування військового параду на День Незалежності – це виключна компетенція Верховного Головнокомандувача, президента України і воно залежить тільки від його пріоритетів. Про це п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Ті, хто воював, військовослужбовці йдуть на парад не за гроші. Вони йдуть на парад для того, щоб відзвітувати перед народом про ті зміни, які відбулися у Збройних силах. Хіба народ іде на парад як на шоу? Як на «95 квартал»? Йде для того, щоб віддати шану воїнам, армії, яка боронить країну, суверенітет і є гарантом цього суверенітету.», – переконаний Петро Порошенко.

Він також повідомив, що проведення військового параду не коштує 300 мільйонів гривень, і в жодному військовому бюджеті за його президентства не було таких витрат. «Єдині витрати, які були закладені в параді, – це військові літаки, і моїм наказом це було скасовано, оскільки витрата авіаційного пального дійсно складала достатньо велику суму. Одяг, зброя, техніка, навіть пальне – це все в рамках підготовчої роботи, тренувань і не потребує жодного додаткового фінансування», – зазначив Порошенко.

«Ще раз наголошую: це про пріоритети. Пріоритетом Порошенка є державність, армія, мова, віра , реформи. У президента Зеленського інші пріоритети», – заявив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Петро Порошенко: Надійний союзник «Європейської Солідарності», якого ми ніколи не підведемо, – український народ

У наступному складі парламенту, який буде сформований після виборів 21 липня, партія «Європейська Солідарність» буде перш за все відстоювати стратегічні інтереси українського народу, захищати європейські та євроатлантичні перспективи нашої держави. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив лідер партії, п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» має одного надійного союзника, союз з яким ми точно ніколи не порушимо – це є український народ. Цілі, програма, мета, задля якої ми йдемо в парламент, абсолютно чіткі –  захистити майбутнє України, захистити перспективи європейської та євроатлантичної інтеграції. Причому це не просто гасло, не меседж у соціальних мережах – це чітке завдання. У 2023-му році мають бути подані заявки на членство в Євросоюзі, план дій щодо членства в НАТО. У грудні цього року ми маємо включити це питання у порядок денний саміту НАТО», – зазначив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» наголосив, що партія йде у Верховну Раду не задля посад, а задля захисту європейського шляху України, при цьому команда готова взяти на себе відповідальність на будь-якому найскладнішому напрямку державного управління,  зокрема, очолити Уряд – заявив Порошенко.

«Європейська Солідарність» має кандидатуру прем’єра. Вона достойна з моєї точки зору. Це найкраща кандидатура, і ми готові будемо її запропонувати після того, як буде визначений склад Верховної Ради», – повідомив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ті, хто підсунув ідею з новою люстрацією, відволікають увагу суспільства від повернення у владу поплічників Януковича

Законопроект про так звану люстрацію всіх, хто працював на державних і виборних посадах в Україні після Революції Гідності, має на меті відволікти увагу суспільства від реалізації реваншистського сценарію повернення у владу поплічників Януковича. Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Спочатку я це сприймав просто як жарт. А коли я переконався, я побачив в цьому виключно піарівський, передвиборчий сюжет.  Який сенс подавати законопроект до Верховної Ради, яка фактично припинила свої повноваження, завершила свою роботу і з усіма попрощалась? І раптом президент реєструє текст законопроекту. Документ не має нічого спільного ні з демократичними традиціями, ні з європейськими нормами», – наголосив Петро Порошенко.

«Навіть не намагайтесь співставити аргументацію люстраційних законів 14-го року, де були притягнуті до відповідальності ті, хто розстрілювали Майдан, голосували за «закони 16 січня»,  були в команді Януковича, закликали Путіна ввести війська і почати окупацію. Ті, хто зруйнували армію, зруйнували державу – і на сьогодні є тому докази. І навпаки – ті, хто, за твердженням наших міжнародних партнерів, за 5 років зробили більше, ніж за чверть століття до цього», – нагадав лідер «Європейської Солідарності».

«Це є підміна понять, спроба відволікти увагу від повернення до влади «п’ятої колони» Януковича і Путіна.  Богдани, портнови –  це лише перші ластівки. Коломойський – це спроба помститися за ПриватБанк – це така, знаєте, дрібна помста. Ми бачимо реакцію країн послів «Великої сімки». І ця ідея ніяк не буде сприйнята світом і Україною – ми бачимо реакцію здорової частини суспільства», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми не дозволимо реваншистам повернути Україну у кремлівську систему координат

Тривожні події останніх місяців, які свідчать про посилення реваншистського тиску на державницькі здобутки України, демонструють потужну гібридну атаку «п’ятої колони» Кремля, яка після президентських виборів взялася відновлювати свої позиції всередині нашої держави. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Реваншисти почали піднімати голови, коли вони відчули, що це можна робити. Подивіться на перейменування вулиць у Києві – це символічно. І Бандера є символом – і Москва є символом.  Вони прагнуть затягнути нас в стару систему координат країни-колонії, колонії Росії. Саме тому подаються позови щодо скасування реєстрації Православної церкви України. Саме тому пропонується скорочення армії під час війни на 100 тисяч. І по закону про мову йдуть подання до Конституційного суду. Усе це називається одним словом – реванш», – переконаний Петро Порошенко.

«Я і вся команда «Європейської Солідарності» – ми твердо налаштовані на те, щоб нашим парламентським десантом, нашим політичним «спецназом» цей реванш зупинити. І у нас це точно вийде», – наголосив лідер партії.

Джерело

Автор