ЗЕхайп. 29 травня – 4 червня 2019 р.

Щосереди (по можливості) до вашої уваги – ЗЕхайп. Наразі – від 29 травня по 4 червня 2019 р.

ЗЕхайп 9.
Президент України Володимир Зеленський призначив підполковника Олексія Оцерклевича начальником Управління державної охорони. Підполковник Оцерклевич (позивний «Купол») був учасником оборони Донецького аеропорту, відомий по кадрах де він на камеру тиснув руку терористу Арсенію Павлову («Моторола»). Ветеранами це призначення розцінене як дивне. Оцерклевич був гарний командиром батальйону, але показав себе слабим на штабних посадах. Як він керуватиме УДО – наразі загадка.

ЗЕзайп 8.
Співвласник групи «Квартал 95» Борис Шефір, брат якого працює першим помічником президента Зеленського, дав скандальне інтерв’ю виданню «Детектор медіа». Пан Шефір виступив проти політики українізації, проти мовних квот, заявив що війну розв’язали політики аби заробити грошенят і звинуватив в цьому команду попереднього президента Порошенка. Заявив що очікує зменшення квот на українську і скасування закону про мови. Прес-служба АП заявила що думка Бориса Шефіра не збігається з думкою Адміністрації президента і що він висловив виключно свою думку.

ЗЕхайп 7.
Американські ЗМІ повідомили, що новопризначена прес-секретар Волоимира Зеленського Юлія Мендель грубо порушила правила професійної етики, не повідомивши своїм роботодавцям, що вона проходить конкурс на цю посаду. При цьому вона продовжувала писати досить резонансні статті, присвячені внутрішній політиці України, які тепер у жодному випадку не можуть вважатися неупередженими. New York Times мусить виправдовуватися, покладаючи провину за ситуацію на Юлію Мендель.

ЗЕхайп 6.
Переший заступник голови Служби безпеки і тво голови СБУ Іван Баканов отримав звання лейтенанта. Зроблено це було, аби Баканов мав змогу бути призначеним першим заступником голови СБУ. В армії Баканов не служив і на військовому обліку – не перебував. У правоохоронних органах він не працював ніколи. Обіцянка кандидата Зеленського призначати людей виключно за професійним рівнем – забута.

ЗЕхайп 5.
Президент Зеленський розширив структуру АП увівши до її складу посади свого першого помічника, помічників, представника президента у Верховній Раді, радників, прес-секретаря та представників президента. Обіцянка зменшити кількість чиновників АП – забута.

ЗЕхайп 4.
Президент Зеленський під час зустрічі з тво голови СБУ Іваном Бакановим наголосив на важливості боротьби з контрабандою і поставив задачу протягом двох тижнів продемонструвати перші результати роботи. Вітаємо тебе, давно забута совкова компанійщина!

ЗЕхайп 3.
Представник Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук назвав «хвилинкою політичної агітації» виступ віце-спікера ВР Ірини Геращенко про полонених українців. «Ми б хотіли апелювати до команди новообраного президента – це неправильно, що вже 10 днів ми не чуємо жодної вимоги до Росії з боку президента і його команди негайно виконати рішення Морського трибуналу» – заявила Геращенко. «С вашего позволения я пропущу эту минутку политической агитации и начну с вопросов, которые по-настоящему волнуют нас» – відповів Стефанчук.

ЗЕхайп 2.
На брифінг президента Володимира Зеленського з екс-президентом Кучмою не пустили десятки журналістів. Зазначимо, що брифінг почався із 20-хвилинною затримкою і тривав близько 5 хвилин. Весь цей час черга із журналістів стояла в очікуванні, проте так і не змогла потрапити на брифінг.

ЗЕхайп 1.
Президент Володимир Зеленський під час візиту на Львівщину, де сталася трагедія на шахті “Лісова”, посварився з журналісткою телеканалу “Прямий”. Президент Зеленський в брутальній формі запропонував журналістці каналу «Прямий», аби канал і президент Зеленський в складчину купили квартиру сім’ї загиблого шахтаря. “Я куплю квартиру. Що ви мені тут – інтерв’ю проводите?” – заявив президент. Канал «Прямий» після того купив квартиру сім’ї загиблого шахтаря Михайла Павлика. Дружина та троє дітей житимуть у власній квартирі, в будинку, де вони раніше винаймали помешкання. Реакції від президента Зеленського – не помічено.

На цьому – все. До зустрічі на ЗЕхайпі у наступну середу. Хайпами ЗЕкоманда нас старанно продовжує радувати.

Автор