Команда «Європейської Солідарності» 15-16 червня відвідала Івано-Франківську та Львівську області (фото, відео)

Петро Порошенко: Чотири з П’яти кандидатів від партії «Європейська Солідарність» на Франківщині – представники місцевого самоврядування

Команда партії «Європейська Солідарність» має найкращих кандидатів з-поміж усіх політичних команд України, – про це лідер партії Петро Порошенко заявив в Івано-Франківську під час представлення кандидатів від партії у мажоритарних округах області.

«Я наголошую на тому, що команда «Європейської Солідарності», яка йде до Верховної Ради, має найкращий список і найкращих кандидатів серед усіх учасників виборів. Майже половина з них – ті, хто не були ні в цьому парламенті, ні в уряді, але все своє життя присвятили побудові нашої держави і її захисту: волонтери, добровольці. Це абсолютно правильне поєднання досвіду і свіжої крові» – підкреслив Петро Порошенко.

Він наголосив, що всі проєвропейські виборці повинні об’єднатися навколо захисту надбань останніх років і підтримати найпотужнішу політичну силу, яка точно знає, як досягти членства у ЄС та НАТО – партію «Європейська Солідарність».

Голова партії представив кандидатів в одномандатних виборчих округах. У 83 окрузі від партії йде Олексій Петечел, науковець, кандидат юридичних наук, викладач Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, член виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. У 84 окрузі «Європейську Солідарність» представляє народний депутат Михайло Довбенко. У 86 окрузі йде Остап Дзеса, голова фракції «Солідарності» в обласній раді. У 87 окрузі партію репрезентує Юрій Голіней, депутат обласної ради. У 89 окрузі йде заступник голови Івано-Франківської обласної ради Сергій Басараб.

Петро Порошенко зазначив, що чотири з п‘яти кандидатів в округах Івано-Франківської області від партії «Європейська Солідарність» – це представники місцевого самоврядування, адже партія суттєво оновила кадровий склад і робить ставку зокрема й на лідерів місцевих громад.

Джерело

 

Петро Порошенко на Форумі «Via Carpatia»: Ми здатні остаточно відкрити кордони ЄС, щоб кожен українець відчув себе частиною європейської нації

Надзвичайно приємно сьогодні відвідати фестиваль «Via Carpatia». Відвідати фантастичний край – Гуцульщину. Мав велику честь вручити заслужену премію імені Станіслава Вінценза не просто видавцю, поету чи державному діячу Ivan Malkovych, а великому українцю, який є символом та душею нашого народу. Щиро вітаю пана Івана та бажаю подальших успіхів!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 15. Juni 2019

 

У минулому році в Україні видали найбільшу кількість назв україномовних книжок за всю тисячолітню історію – про це під час форуму Центральної та Східної Європи «Via Carpatia 2019» заявив український поет, перекладач, видавець Іван Малкович.

Він став лауреатом премії імені Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів», яку вже традиційно вручають під час форуму «Via Carpatia». Форум відбувається у Верховині Івано-Франківської області за ініціативи народного депутата України Миколи Княжицького.

Почесну відзнаку Форуму Іванові Малковичу вручив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. «За ці 5 років ми з вами єдиною командою почали будувати фундамент нашої держави. Ми здобули незалежну автокефальну українську православну церкву. Ми захистили українську пісню – нарешті її можна послухати на українському радіо. Ми захистили українське кіно.

Засновник і організатор цього Форуму Микола Княжицький зробив величезний внесок в розробку, підготовку і ухвалення закону про українську мову. Наша потужна команда зробила те, що не зробили інші за 28 років до того. Я сьогодні чув багато слів підтримки – і хочу сказати, що ми будемо і далі наступати, рухати нашу державу вперед на шляху до Євросоюзу і НАТО. На шляху – далі геть від країни-окупанта! Ми здатні остаточно здолати кордони з Європейським Союзом, щоб кожен українець відчував себе частиною гордої європейської нації», – наголосив Петро Порошенко.

«Сьогодні я вручаю цю заслужену відзнаку Івану Малковичу – українцю з великої літери, який не має страху і бореться за нашу державу», – зазначив Петро Порошенко.

«Наші люди мають величезний талант, який необхідно підсвічувати культурою. Бо якщо бракує культури – на її місце заходить підступний шоубіз чужою мовою, і це стає частиною нашої душі. Люди, які захищають українську культуру, які захищають українське в Україні, повинні бути в парламенті – і їх має бути багато», – переконаний Іван Малкович.

Джерело

 

Петро Порошенко на фестивалі «Полонинське літо»: Ми демонструємо нашим ворогам, що Україна живе, розвивається і рухається до Європи

Багатолюдні карпатські фестивалі «Via Carpatia» та «Полонинське літо», які вже стали традиційними і щоліта перетворюють Гуцульщину на культурну столицю країни, – це доказ того, що Україна живе, розвивається і стрімко рухається до своєї європейської мети – про це п’ятий президент України, голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на традиційному гуцульському фестивалі «Полонинське літо».

«Надзвичайно важливо, щоб свято «Полонинського літа» обов’язково проводилось щороку. Щоб ворог бачив – Україна живе та рухається в бік Європейського Союзу! Єднання довкола команди «Європейської Солідарності» – це гарантія того, що Україна більше ніколи не повернеться до російської імперії», – переконаний лідер партії.

Петро Порошенко також відвідав святкове богослужіння в унікальному храмі Різдва Пресвятої Богородиці у селі Криворівня на Івано-Франківщині та привітав прихожан зі світлим святом Трійці.

Храм, двері якого відкриті для вірян понад три із половиною століття, цього року вперше зустрічає найбільші релігійні свята у лоні вільної автокефальної Православної церкви України.

«Я хочу подякувати кожному з вас за ці 5 років нашого єднання, розвитку і творення фундаменту України. Ми створили українську автокефальну, незалежну від Москви православну церкву. Ми ухвалили закон, який захищає нашу мову – і в цьому є значний внесок наших депутатів, зокрема і Миколи Княжицького. Ми практично «з нуля» створили Збройні сили України. Ми бачимо відродження наших культурних традицій, ми бачимо, що у нас є всі підстави рухати нашу країну вперед. Я дякую кожному з вас за цей внесок!» – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Музичний фестиваль “Underhill” – дуже очікувана подія для Івано-Франківська. Чув багато гарних відгуків – тепер бачу, що атмосфера навіть краща, ніж очікував. Друзі, ви – фантастичні!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 15. Juni 2019

 

Вітаю молодіжну збірну України з перемогою на Чемпіонаті світу.

Неймовірний вечір! Неймовірна перемога!Вітаю молодіжну збірну України з перемогою на Чемпіонаті світу. Хлопці, ви вже стали творцями української історії футболу.Ви – гордість для всієї України! І своєю перемогою довели, що українська молодь – найсильніша та найкраща. Впевнений, ми ще не раз побачимо ваші великі перемоги 🙂

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 15. Juni 2019

 

Прикарпаття – ❤️

Прикарпаття, ти полонило моє серце ❤️Край неймовірної природи та привітних людей.Дякую за безліч фото, за ваші теплі побажання та яскраві емоції. Ви – надзвичайні!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 15. Juni 2019

 

Дорогою на Франківщину заїхали на заправку

Зупинитись на каву – дуже гарна ідея, коли день такий насичений подіями. Прямуючи з Коломиї до Франківська на заправці зустріли молодят. Марина каже, що це на щастя. Побажали міцного кохання, як у нас, та не менше чотирьох дітей.

Gepostet von Петро Порошенко am Sonntag, 16. Juni 2019

 

 

Автор