Зради і перемоги тижня. 7 – 13 червня 2019 р.

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 7 – 13 червня 2019 р.

ЗРАДА

Президент України Володимир Зеленський вважає, що артилерійські обстріли поблизу Новолуганського на Донеччині та інших населених пунктів, внаслідок яких двоє українських військових загинули, а восьмеро отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями. «Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами”, – сказав Зеленський.

Працівники кінотеатру «Київ» заявили про рейдерське захоплення приміщення культурної установи – працівники муніципальної варти заблокували вхід у кінотеатр та не пускають працівників всередину, а муніципальна варта змінила усі замки.

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва про продовження терміну утримання під вартою колишнього голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, підозрюваного у державній зраді.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет вирішив скликати “помісний собор” Київського патріархату. Він зазначив, що Київський патріархат не приймає томос про автокефалію.

Баришівський районний суд Київскої області призупинив ліцензію авіакомпанії SkyUp.

Прес-секретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що Збройні сили України начебто “потрапляють на провокації” з боку РФ та бойовиків й помилково обстрілюють цивільні об’єкти, через що гинуть мирні мешканці. Заява викликала обурення в суспільстві.

ПЕРЕМОГА

Радіогідроакустична система “Ятрань”, яка призначена для виявлення ворожих кораблів та підводних човнів, прийнята на озброєння Збройних Сил України.

Майже три мільйони українців за два роки скористалися безвізовим режимом з Європейським Союзом.

Інститут нацпам’яті розпочав формування територіальних відділів. Керівником першого представництва Українського інституту національної пам’яті , Північно-Східного територіального відділу, призначено кандидата історичних наук, координатора громадської ініціативи «Харківська топонімічна група», активну учасницю декомунізації в Харкові Тахтаулову Марію Юріївну.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з президентом банку Сумой Чакрабарті. Президент підкреслив, що Україна цінує співпрацю з міжнародними партнерами – ЄБРР, Світовим банком та МВФ.

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №1098 “Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної ради України”, в якому передбачена процедура імпічменту президента.

“ПриватБанк” здобув перемогу у Великій палаті Верховного суду у рамках справи за позовом ПрАТ Ерлан до Національного банку України і “ПриватБанку” про зобов’язання банку погасити заборгованість за кредитом рефінансування перед НБУ. ПрАТ Ерлан, пов’язана з колишнім власником банку – олігархом Коломойським.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор