Скажи разом з нами ні капітуляції! Сьогодні о 19:00 під АПУ!

Гліб Бабіч

Військові теж бачать страшні сни. Кожен – свої. Хто частіше, хто рідше.

Але цей, напевно, бачили всі.
Твоя зброя просто перестала стріляти.
Ти тиснеш на спусковий гачок, електроспуск, педаль або кнопку. А воно мовчить.
А ворог, нахабний і невідворотний, все ближче.
І ти розумієш, що смерть буде не гіршим варіантом.

А зараз нас перевіряють. Ось це ось “просто перестати стріляти” і “не стріляти у відповідь” – це тільки підготовка.
Тих, хто далекий від війни, привчають до простої думки.
Винен не ворог, який прийшов зі зброєю і почав вбивати. Не росія, яка забрала частину і прагне отримати все.

Винні ми. Тому, що стріляємо.
Не будемо стріляти – не буде війни.
Навіть якщо багатьом з нас доведеться трішечки померти. Як вівці на забої – без опору. Не стріляючи у відповідь.

Всіх готують. Вкидають пробну кулю, дивляться на реакцію. Якщо треба, відходять. Брешуть в очі. Відмовляються від слів. Кажуть, що їх не так зрозуміли.
А на завтра починають знову.

У мене майже немає сумнівів, що з’явилося бажання “закінчити війну” за наш рахунок і найпростішим чином.
Методом капітуляції.
Після чого припиниться не тільки війна. Припиниться Україна.

І мені відверто пох*й, які у них мотиви, і в чому причина. У дурості або користі.
Я знаю, що це потрібно зупинити.

Будь ласка, допоможи собі та тим, хто тримає нуль.
Прийди сьогодні о 19:00 під АП на Банкову.
Або з’ясуй, де у твоєму місті проходить ця акція у той самий час.

Покажи, що нас багато. Скажи своє вагоме слово.
ЗУПИНИ КАПІТУЛЯЦІЮ!!!

І у них хрін що вийде.

Це неполітична акція. Прошу всіх – ніякої агітації. Ніяких партійних прапорів і символіки.
У нас є єдиний прапор – прапор України. І одна Україна на всіх.

Приходь, поклич друзів, зроби репост.
А якщо готовий прийти – скажи про це прямо тут.
Або, просто постав “+”.
Хтось почує тебе і теж прийде.


Serg Marco

На тему акції в понеділок під АП. Я не організатор, я лише ініціатор. Хотілося б, щоб не було нікого, хто собі на груди повісить медальку за акцію. Тому що акція неполітична, акція проукраїнська, для людей, які не хочуть дозволити допустити зливу геополітичних інтересів України. Але хотів би сказати про деякі тези, ґрунтуючись на яких, ця акція планується.

  1. Акція мирна. Зброю, колотнечі та вандалізм ніхто не привітає. Ми йдемо, щоб заявити про себе, в нас є ціль – зробити так, щоб нас почули. Ми маємо бути конструктивними та не дати зробити ЗМІ картинку, де ми будемо агресивним неконтрольованим стадом. Акція мирна. Це важливо.
  2. На акції можливі тільки одні прапори – прапори України. Військова символіка теж вітається.
  3. Мета акції – введення в групу, що складає дорожню карту до Мінська, людей з ветеранів, що мають довіру у ветеранському оточенні, які б інформували про вимоги, що ставляться парламентерам в Мінську, і обґрунтовували ті або інші рішення.

Ми йдемо не проти Зеленського, але вимагати виконання тих заяв Зеленського, які він озвучував, а саме, деолігархізація, відсутність кулуарних домовленостей з олігархами та відкритість процесів. Секретна зустріч з олігархом Пінчуком, після якої парламентером у Мінську був призначений Кучма, а прес-секретар Зеленського повторює тези Кучми про “ЗСУ, що стріляють по мирних об’єктах”, наочно дають зрозуміти, що заяви Зеленського не були виконані. Що в його команді деструктивні елементи. Тому ми даємо можливість президентові піти назустріч ветеранській спільноті та збудувати прозорі процеси, які не дадуть зрадити інтересам України на міжнародній арені.

Але щоб нас почули, нас, по мотивам Леся Подерв’янського, має прийти багато. Ми повинні показати, що ми тут, ми поряд, ми слідкуємо за процесом і не дамо провести капітуляцію.

Тому кажу всім небайдужим:
19:00. Понеділок. Біля Адміністрації Президента.
До зустрічі.


Юрий Бирюков

Вчера вечером Юра Бутусов опубликовал расследование по трагедии в полку Азов, где и подтвердил все то, про что активно говорили всю прошлую пятницу с подачи Ромы Доника: разведка Азова “срисовала” артиллерию противника задолго до 7 июня, запрашивала разрешение на уничтожение и разрешение НЕ получила. Срисовали зараннее, вели качественно, запрашивали разрешение регулярно.

И тут могут ломаться копья в комментариях, и тут могут строить версии и догадки, но… такая история – она ведь не редкая и не уникальная. И разведка у наших ВСУ работает, и цели они заранее вычисляют. Все это правда. Как и правда то, что официальное одобрение на применение крупного калибра нужно получать, а уж в случае работы на опережение – так и подавно. А когда раньше официального одобрения не получали, то практически всегда случались счастливые совпадения, и неизвестная третья сила помогала. Конечно же, были потом разборы в штабах, истерили наблюдатели и переговорщики, но наши делали каменные лица и демонстрировали все вооружение крупного калибра на площадках отведения, бирка-опись-штампик-попробуйте-придраться.

Но не в этот раз.

В этот раз, кажется, был тотальный и всеобъемлющий запрет, ультимативный. Других объяснений нет. Результат? Результат знают все: когда “надо просто перестать стрелять” – приходится хоронить своих.
И еще нам рассказали о том, что это не Россия виновата. Просто “наемники (чьи?) вышли из-под контроля России”.

Сегодня в 19:00 ветераны, волонтеры, активисты соберутся под АП задать крайне неудобные вопросы. Крайне.


Олександр Дедюхін

Вот честно не понимаю тех, кто в бочке дерьма списков “Слуга Коломойского” выискивает медовые кристаллики. Мол, люди там хорошие попадаются.
Ведь все так просто. Даже если люди там действительно хорошие попадаются, они будут переварены партийной дисциплиной, железной волей и баблом Бени.

Эта сила, которая готовит мою страну к капитуляции, на звериный и хищный оскал мифической сирены накладывает милые стразики и ангельский голосочек, привлекая дурачков, голосующих за “хороших людей”. Потом перемелет всех, даже косточек не выплюнет.

Ну и что, что страну продали, зато профессионалы в команде.

Понимаете, есть коллективная ответственность. За семью, за партийную фракцию, за страну, за армию, за действия президента. Мы это так долго объясняли “хорошим русским”, что в итоге махнули рукой и сказали: “нех*й шастать” – они нас так и не поняли, что в каждом убитом украинце есть доля вины и хорошего русского.

Точно так же в убитых солдатах из-за приказа “не стрелять” есть доля и моей вины, да, и это мой ужас, и моя в том числе ответственность. Поэтому я говорю всем “хорошим людям”, так или иначе связывающим себя с новопреставленным Зе и его партией, – “нех*й щастать” по моей жизни и душе. Варитесь в своем дерьме сами.
И это моя принципиальная гражданская позиция.

Сегодня в 19:00, под АП акция “Зупини капітуляцію”. Придите, кто имеет возможность. Завтра может быть уже поздно.

Автор