З’їзд партії «Європейська Солідарність»: названо першу десятку виборчого списку партії (фото, відео)

Петро Порошенко: Ми йдемо на вибори, щоб не допустити реваншу проросійських сил

 

Партія «Європейська Солідарність» йде на парламентські вибори для того, щоб захистити європейський вибір України і не допустити проросійського реваншу. Про це Петро Порошенко заявив під час виступу на з’їзді партії. «Європейська Солідарність» буде захищати фундамент української державності, який був закладений командою Порошенка у попередні роки.

«Ми – захисники України. Ми захисники реформ. Ми – захисники європейського вибору нашої держави Ми захистимо створену нашими зусиллями армію. І українські пісні, і квоти на радіо і телебачення. Ми захистимо безвіз. Захистимо децентралізацію. Захистимо все, що ми зробили. І це наше перше спільне завдання», – зазначив Петро Порошенко.

«Ми йдемо, щоб ніхто не розвернув країну назад у бік Росії. Щоб ніхто не зупинив її на півдорозі до Євросоюзу та НАТО. Щоб розкручений нами маховик європейської та євроатлантичної інтеграції не зупинила жодна сила, – ні зовнішня, ні внутрішня «п’ята колона», – наголосив лідер партії “Європейська Солідарність”.

Джерело

 

Петро Порошенко: Тільки наша команда здатна забезпечити вступ України до ЄС і НАТО

Програма партії «Європейська Солідарність» передбачає чітко закріплені часові рамки для вступу України до Європейського Союзу і НАТО. І саме це буде головною метою партії у новому парламенті. Про це лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко заявив під час з’їзду партії.

«Ми йдемо не за посадами. Ми йдемо для того, щоб відстоювати нашу стратегію, захистити наші ідеї. Відстоювати наші принципи. Ми йдемо для того, щоб забезпечувати наш рух до Євросоюзу і НАТО». Лише наша команда здатна це зробити», – переконаний Петро Порошенко.

«У нашій програмі визначені чіткі часові рамки. План дій щодо членства в НАТО Україна має отримати не пізніше 2023 року. А дискусія щодо включення цього питання у порядок денний НАТО має відбутися вже на грудневому саміті НАТО – так як ми й планували. І це має бути вимога української влади», – наголосив Порошенко.

«Тоді ж у 2023 році нашими зусиллями ми досягнемо критеріїв, необхідних для країни, яка претендує на вступ до Європейського Союзу. Бо якщо виконати цю програму, Двері Євросоюзу для нас відкриті. І якщо 5 років тому всі вимовити боялися щодо перспективи членства для України, то сьогодні вони вимагають цього членства. Це – результат нашої реформи», – зазначив Петро Порошенко.

«І до кінця наступного десятиліття – я твердо наголошую – Україна має всі шанси стати повноправним членом цих двох міжнародних союзів», – переконаний лідер партії.

Джерело

 

Петро Порошенко представив першу десятку виборчого списку партії «Європейська Солідарність»

 

Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко на з’їзді партії оголосив першу десятку виборчого списку кандидатів у депутати на позачергових виборах до Верховної Ради, що відбудуться 21 липня.

До першої десятки увійшли: лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент України Петро Порошенко; Голова Верховної Ради України Андрій Парубій; перша заступниця Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко; Герой України, бойовий генерал Михайло Забродський; львівська волонтерка Софія Федина; лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв; ветеран, доброволець-медик, командир Медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич; екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка; віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш -Цинцадзе; заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, визволений бранець Кремля Ахтем Чийгоз.

“Наше завдання – за результатами виборів сформувати потужну фракцію, яка обстоюватиме українські, європейські та євроатлантичні цінності. Яка стане двигуном інтеграції до Євросоюзу та НАТО”, – наголосив лідер партії Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Ми ніколи не підемо в коаліцію з “уламками” Партії регіонів

У новообраному парламенті фракція партії “Європейська Солідарність” у жодному разі не буде об’єднуватися у коаліцію із представниками Опоблоку та інших проросійських політичних сил. Про це Петро Порошенко заявив під час з’їзду партії.

“Євросоюз та НАТО – головне у нашій стратегії, тому ми беремо на себе публічне зобов’язання не вступати в коаліцію з Опозиційною платформою та Опозиційним блоком. Ми розраховуємо, що відповідні заяви зроблять інші політичні сили, які називають себе демократичними і проєвропейськими”, – наголосив Петро Порошенко.

«Європейська солідарність» – це українська державницька партія. Будь-які кроки, які суперечитимуть курсу на остаточний розрив з російським колоніальним минулим, на зміцнення української ідентичності, будь-які атаки на українську мову чи церкву – отримають нашу рішучу відсіч.

Але ми готові підтримувати ті кроки, які відповідатимуть європейській та євроатлантичній стратегії, зміцненню міжнародної коаліції на підтримку України. Така координація лише збільшить шанси нашої стратегії на членство в Євросоюзі та в НАТО.

Навколо цієї стратегії ми будемо об’єднувати усіх: політиків, громадських діячів, наших міжнародних партнерів. Ми підемо в народ розмовляти з тими нашими співвітчизниками, які ще не готові підтримувати вступ до Євросоюзу чи НАТО”, – наголосив лідер партії.

Джерело

 

Андрій Парубій увійшов до першої десятки “Європейської Солідарності”

 

На противагу медведчукам та реваншистам у парламенті 9-скликання має бути українська сила, – про це Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив під час з’їзду партії «Європейська Солідарність». Він увійшов до першої десятки партійного списку на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня.

«Ми разом мріяли і вірили в майбутнє України. Але не думали про те, що почнеться російська агресія, а українська армія постане з попелу і дасть відсіч ворогу під Гімн ОУН та привітання «Слава Україні»!

Якщо б хтось сказав, що ми будемо в Києві їхати проспектом Бандери і по вулиці Шухевича, а по цілій Україні не залишиться жодного пам’ятника Леніну. Курс на ЄС та НАТО стане конституційною нормою, відродиться українська пісня, кіно, мова, українська церква отримає незалежність і стане рівною з іншими церквами світу. Українці по безвізу зможуть подорожувати цілою Європою.

Ворог України завдяки нашій дипломатії та роботі Петра Порощенка стане ізгоєм на міжнародній арені. Ці всі події є нашою, українською дійсністю. Це зробили усі українці та кожен з нас в цьому залі. Кожен на своїй ділянці фронту, на передовій в окопах», – відзначив Парубій.

Він наголосив на тому, що в 2014 році українці вистояли і запустили незворотні зміни.

«Нація змінюється, і ми ніколи не повернемось в рабське ярмо. Як би цього не прагнули демони з минулого, вони намагаються взяти під контроль нашу державу. Вони йдуть на вибори для того, щоб знищити Україну, їхнє завдання капітулювати під нібито хорошими гаслами: федералізації, народовладдя, так званого миру на умовах Москви. Вони хочуть знищити наші здобутки: мову, церкву, НАТО. Але сили реваншу отримають гідну відсіч. В нашій державі достатньо гідних і мужніх громадян, які зупинять ворожі плани.

Побратими, не думайте про вибори, забудьте про рейтинги, ми з вами на війні. Це наша війна, як на Майдані, так на сході.

Ми маємо зупинити пошесть популізму, реваншизму та підліткової безвідповідальності, деяких діячів, які вважають себе політиками. Від рішень наступного парламенту залежить доля держави. Це не іграшки, КВН, не шоу. На противагу медведчукам в парламенті, має бути українська сила. Не можна без догляду в кімнаті залишати дітей з сірниками, в кімнаті мають бути дорослі. Той, хто може приймати рішення, в кого достатньо сили волі і духу йти на пряме протистояння з ворогом.

 

Досить хайпу, челенджів, і хештегів, досить приколів, ми маємо захистити Україну. Зараз коли слабодухі рахують відсотки і міряють рейтинги, ми повинні просто йти вперед. Із щитом віри, мечем правди в руках, під знаменами святого Архангела Михаїла, під дзвони Михайлівського, ми йдемо вперед до перемоги», – підкреслив Парубій.

Джерело

 

Четверо кандидатів з першої десятки партії “Європейська Солідарність” ніколи не були в політиці

Львівська волонтерка Софія Федина, Герой України, командир 95-ї бригади Михайло Забродський, ветеран АТО, командир медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич та заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній в’язень Кремля Ахтем Чийгоз увійшли до першої десятки виборчого списку партії “Європейська Солідарність”.

“За результатами президентських виборів ми почули запит суспільства на очищення та оновлення усього політичного класу. Тому значна частина кандидатів, яких ми з вами зараз будемо розглядати і затверджувати, сьогодні зроблять лише перший крок в політиці. Але місця в списку їм запропонували не тому що вони нові, а тому що, будучи поза політикою, ці люди вже служать Україні і зміцнюють державність”, – наголосив лідер партії Петро Порошенко, представляючи свою команду.

“Кожен із наших кандидатів – зірка у своїй сфері, а разом вони мають сформувати зіркову команду, яка забезпечить Україні гідне місце під зорями європейського прапору.

В цій команді новачки працюватимуть разом з досвідченими політиками, які зіграли далеко не останні ролі в тих позитивних змінах які сталися в країні за останні роки”, – зазначив він.

Джерело

 

Герой України Михайло Забродський приєднався до команди Порошенка

 

Легендарний командир 95-ї бригади, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський увійшов до першої десятки виборчого списку партії “Європейська Солідарність”.

«Хтось призначає на посади кадри з «95-го кварталу», а для нас важливіші ті, хто пройшов 95-ту бригаду» , – зазначив Петро Порошенко, представляючи Михайла Забродського.

«Як у будь-якій військовій операції, в будь-якому бою завжди є ділянка, яка може в певний момент часу стати критичною. Сьогодні такою ділянкою є Верховна Рада майбутнього складу. І є команда, яка готова взяти на себе відповідальність за цю ділянку. Команда, в якій збалансовано поєднано досвід, знання, енергія і молодість», – наголосив Михайло Забродський.

«Навесні вже для когось дуже далекого 2014 року ми всі зробили вибір. Ми чітко усвідомили – наше місце лише в родині європейських народів і ми будемо в цій родині, незважаючи на певні проблеми, які там існують. Ми чітко усвідомили, що наше місце лише в одному строю із збройними силами і арміями провідних країн світу, я маю на увазі Північноатлантичний альянс», – сказав Забродський.

На його переконання, немає іншого шляху, як ще можна протидіяти північному сусіду з його зазіханнями на статус світового лідера, як членство в НАТО.

«На жаль, ціна, яку заплатила наша країна з 2014 року за всі прагнення, досягнення і навіть за прорахунки – дуже висока. Ми вже заплатили життям і здоров’ям тисяч найкращих синів і доньок України. І дозволити в угоду чиїмось політичним амбіціям або черговим віянням змінити курс – це означає перш за все зрадити їх пам’ять. Впевнений, що «Європейська Солідарність» не дозволить нікому це зробити, саме тому я тут»,- сказав Забродський.

Він також зазначив, що захист країни – це не тільки лінія фронту на передовій. «Вона проходить через зал Верховної Ради, судових засідань, через ток- шоу, інформаційні центри і завершується за столом перемовин, можливо в Брюсселі, можливо в Парижі, а можливо і в Мінську, але вона є», – додав він.

«Петро Олексійович, дякую, що нагадали всій країні, що номер 95 – це перш за все тактичний номер одного з славетних з’єднань наших Збройних сил, а аж ніяк лише назва популярного телепроекту, в якому пропонують зніматися всій країні», – зауважив він.

Джерело

 

Яна Зінкевич: Я йду У Верховну Раду в команді Порошенка, щоб не допустити російського реваншу

Медик-доброволець, командир медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич іде на парламентські вибори у команді «Європейської Солідарності», щоб не допустити російського реваншу. Вона буде відстоювати інтереси ветеранів та права жінок.

«Я йду в парламент, щоб не допустити загрози російського реваншу, я йду в парламент, щоб не дати забути тих, хто втратив на війні найцінніше – життя або здоров’я», – сказала вона під час виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

«Реванш полягає не тільки у війні чи антиукраїнських законах, він може бути навіть у дискримінації. Дискримінація ветеранів… Ви знаєте, що ветеранів не беруть на роботу, тому що вони ветерани. Це також стосується людей з інвалідністю. Я прагну, щоб люди з інвалідністю мали доступ до усіх місць, до яких мають доступ інші люди. Верховна Рада – не інклюзивне місце, навіть там є сходи. Або дискримінація жінок… Ми ніколи не погодимося на другорядну роль ні в житті, ні на війні, ні в парламенті. Я буду боротися за рівні можливості», – додала вона.

«Українців чекають не вибори в парламент, а вибір свого життя, своїх можливостей, своїх мрій. Вибір європейських цінностей – основа яких верховенство життя і рівних прав – це єдиний закон для всіх. Зробіть вибір свого майбутнього», – зазначила Яна Зінкевич.

«Яна Зінкевич вчить всіх нас, як треба любити Україну, як треба боронити Україну. І вона вважає, що на сьогодні лінія вогню має бути у Верховній Раді України спільно з командою «Європейської Солідарності», – сказав Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Джерело

 

Відома львівська волонтерка Софія Федина увійшла до першої десятки партії “Європейська Солідарність”

“Голос” львівського Євромайдану, відома волонтерка, політолог-міжнародник Софія Федина приєдналася до команди Петра Порошенка.

«Я маю честь належати до великого українського народу, народу вільного  і сильного, народу, який ніколи не зазіхав на  чуже, але вміє боронити своє, народу-воїна, вершителя історії і народу, який вміє перемагати. Тому коли мені особливо важко, я притуляюсь до української землі, напоєної кров’ю  героїв. Повірте, ця земля дає силу рухатись уперед», – зазначила вона.

За словами Софії Федини, у часи зневіри вона згадує про героїв минулих століть, воїнів-звитяжців, які не здавались незважаючи  на будь-які перепони, що стояли на їхньому шляху. Тому й сьогодні українці не мають права здаватись і наше завдання – не допустити реваншу проросійських сил і п’ятої колони.

«Коли я справді не знаю, що робити, куди йти, як правильно діяти, я згадую заповіти наших предків, а вони казали: «Встань і борись, слухай і дій, здобувай і перемагай!». Україна має творити нове, європейське життя за власним бажанням і з власної волі. Наше коріння –  у глибині віків, і саме воно дає право нам силу. Україна в мене одна, іншої у мене немає, і я її боронитиму до останньої краплі крові», – підсумувала Софія Федина.

Джерело

 

Мустафа Джемілєв: Лише “Європейська Солідарність” може забезпечити відновлення територіальної цілісності, вступ України до ЄС та НАТО

Петро Порошенко і партія “Європейська Солідарність” беруть участь у дострокових парламентських виборах для того, щоб забезпечити відновлення територіальної цілісності України і вступ нашої держави в ЄС та НАТО. Про це народний депутат фракції БПП, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який входить до першої десятки виборчого списку партії, заявив під час виступу на партійному з’їзді.

“Ми йдемо на дострокові парламентські вибори у дуже тривожний для нашої країни час. У результаті нападу на нашу державу п’ять років тому частина нашої держави окупована. Втім, за останні п’ять років було багато чого зроблено. Зараз ми маємо одну із найсильніших в Європі армій. Нам вдалося на тільки зупинити ворога, а й частково звільнити території. Нам вдалося внести зміни до Конституції, які зробили незмінним курс України до ЄС та НАТО. Вперше за кілька століть нам вдалося добитися незалежності Української православної церкви. Це величезний плюс для зміцнення української безпеки та незалежності”, – заявив Мустафа Джемілєв.

Народний депутат зазначив, що завдяки Петру Порошенку Україні вдалося створити світову коаліцію на підтримку України: “Я впевнений, якщо антиросійські санкції будуть продовжені та посилені, ми дуже скоро відновимо територіальну цілісність нашої держави та станемо повноправними членами ЄС. Але для цього дуже важливо, щоб законодавча гілка влади було представлена відповідальними політичними силами. І найвідповідальнішою з партій я вважаю Партію “Європейська Солідарність”.

Джерело

 

Олег Синютка: Порошенко започаткував одну з найуспішніших реформ – децентралізацію

Українці повинні об’єднатися задля вступу в ЄС і НАТО, адже лише членство в Європейському Союзі гарантуватиме українцям вільне, заможне життя, доступ до сучасної освіти та модерних технологій. А Північноатлантичний Альянс стане гарантією безпеки і надійним захистом від російського агресора, що постійно зазіхає на нашу землю. Про це екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка, який увійшов до першої десятки виборчого списку “Європейської Солідарності”, заявив  під час виступу на з’їзді партії.

«Я точно знаю, що Україна не може бути без ЄС і НАТО, водночас я переконаний, що ЄС і НАТО ніколи не будуть повноцінними без нашої країни. Для нас ЄС – не просто абревіатура. ЄС – це заможне життя, забезпечення прав і свобод, а НАТО – насамперед гарантія безпеки як всієї держави, так і кожного громадянина України зокрема. Рецепт успіху простий – нам, як ніколи, потрібна єдність. Це єдність всіх українців для захисту здобутків останніх 5 років, єдність заради побудови заможного життя в Україні, єдність заради перемоги над російським агресором», – зауважив Олег Синютка.

«Сьогодні я маю велику честь і гордість презентувати особливий край, особливих людей, бо наприкінці 1980-х, ще в радянській імперії зла, саме ці люди, галичани, першими підняли наші українські прапори, розпочали боротьбу і сказали: «На карті світу повинна бути незалежна, соборна, самостійна Українська Держава!».

Ми пронесли ці прапори через Помаранчеву революцію, Революцію гідності, через російсько-українську війну, і на президентських виборах продемонстрували, що ми є послідовними прихильниками європейського майбутнього. Я щиро переконаний – щоденна послідовна робота обов’язково дасть позитивний результат – перемогу українства в Україні і підтримку нашої держави в усьому світі», – додав він.

За словами Олега Синютки, однією з найуспішніших реформ стала реформа децентралізації влади, започаткована Петром Порошенком. Ця реформа дала можливість усім об’єднаним територіальним громадам отримати великі матеріальні ресурси задля розвитку і модернізації своїх територій. «На Львівщині завдяки децентралізації ми активно будували дороги, школи, дитячі садочки, нові виробництва, адже ми розуміємо, що українці мають жити краще і заможніше», – наголосив Олег Синютка.

Джерело

 

Іванна Климпуш – Цинцадзе: Я йду в парламент у команді Порошенка, щоб курс України на євроінтеграцію залишався визначальним

Віце-прем’єр- міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш – Цинцадзе йде в парламент у команді Порошенка, щоб захистити курс України на європейську і євроатлантичну інтеграцію і не допустити його перегляду.

«Ми маємо Угоду про асоціацію, безвіз, статус аспіранта в НАТО, ми маємо сильну і міцну коаліцію міжнародної підтримки України. Але ми від більшості суспільства отримали оцінку, яка для нас недосконала. Тому ми можемо обирати – змиритися з тим, що Україна може залишитися слабкою, з хиткими інституціями, або її може потягнути назад реваншистське кодло, яке зараз активно просувається у парламент, щоб знову перетворити Україну на країну- сателіта. Або ми можемо іти в парламент для того, щоб продовжувати боротися, щоб європейський і євроатлантичний порядок денний був для нас визначальним», – сказала Климпуш-Цинцадзе під час виступу на з’їзді партії «Європейська Солідарність».

Вона наголосила, що команда Порошенка іде на вибори до парламенту, щоб «раптом ті, хто нещодавно виграв перегони, не забули про цей порядок денний».

«Ми ідемо, щоб боротися за нашу національну безпеку і оборону, боротися за Угоду про асоціацію і ті пріоритети, які ми заклали в нашу інтеграцію до ЄС, щоб раптом потяг України знову не вирішили скинути з європейських рейок. Ми ідемо боротися проти навали Кремля, боротися проти російських реваншистів, боротися за те, щоб наш голос – голос тих, хто спроможний сформулювати національний інтерес України і запропонувати порядок денний відносин з Заходом, був почутий і серед наших партнерів. Тому мій вибір – працювати, гуртуватися, боротися і перемагати. Нам для України потрібна оцінка «відмінно», і ми цією великою, міцною, патріотичною, справжньої командою точно її отримаємо»,- сказала Климпуш – Цинцадзе.

Джерело

 

Ахтем Чийгоз: я впевнений, що саме Порошенко звільнить Крим від російської окупації

 

Справжні патріоти не допустять перемоги так званої п’ятої колони в Україні і не повірять брехливим обіцянкам політичних популістів, – про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній в’язень Кремля Ахтем Чийгоз, який увійшов до першої десятки партійного виборчого списку “Європейської Солідарності”.

«Переможці – це ті, хто живе з Україною в серці, хто тут бореться і буде боротись далі, не допустить реваншу проросійських сил. Ніхто нас не зможе розділити і ми ніколи не програємо Росії як в політиці, так і на фронті.
Сьогодні я отримую багато листів з далеких російських таборів, там, за гратами, сидять наші патріоти, справжні переможці, які не бояться тортур і не піддаються залякуванням, вони не здаються і щиро вірять, що Україна переможе», – заявив Чийгоз.

За його словами, Україну об’єднують сотні тисяч кримських татар, які понад 5 років перебувають в окупації, але продовжують боротьбу, ціною власною життя щодня переходять адмінкордон, щоб тримати зв’язок з Україною. Також українців об’єднують ті, хто зі зброєю в руках захищають Батьківщину на Сході, а не ті популісти, які за допомогою брехні та маніпуляцій вводять людей в оману.

«Я сьогодні тут, бо сотні тисяч моїх співвітчизників вірять в Україну і продовжують боротьбу. Я впевнений, що саме Петро Порошенко звільнить окупований Крим від військ Путіна і Україна знову стане соборною і неподільною державою», – додав Ахтем Чийгоз.

Джерело

 

Ірина Геращенко: команду Порошенка об’єднує гідність, досвід і бажання працювати над вступом України до ЄС та НАТО

Команда Петра Порошенка йде до парламенту для того, щоб працювати над євроінтеграцією України, не давати послабити міжнародний санкційний тиск на країну-агресора і показувати всім іншим політичним силам приклад ефективної боротьби за власні переконання – про це у своєму виступі на з’їзді партії “Європейська Солідарність” заявила Перша заступниця Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, яка увійшла до першої десятки виборчого списку партії.

«5 років минуло після Революції Гідності, втім ми всі маємо ніколи не забувати це ключове слово – гідність. Людська, політична, професійна, ідеологічна гідність. Тоді парламент було оновлено більш ніж на 50 відсотків. До парламенту зайшли оптимісти, нові обличчя, одноразові політичні проекти… Я дуже рада, що ми належимо до політичної партії, а не проекту. Одноразові проекти розпадаються, оптимісти у важкі моменти ховаються по кущах і стають дезертирами, а країну на своїх плечах тягнуть реалісти і прагматики», – наголосила Герашенко.

«Сьогодні, коли всі розбіглися по новим проектам, я щаслива, що тут зібралися ті, кого об`єднує гідність, досвід і бажання працювати разом над високою метою – над членством України в ЄС і НАТО», – додала вона.

«Ми всі розуміємо, яким може бути наступний парламент, якою там може бути потужна «п’ята колона». Так, туди можуть зайти багато хороших, з гарною освітою людей, але, як бачимо по попередньому парламенту, людина без принципів і сили волі може дуже швидко зламатися. Наша команда може бути дипломатичною, але й жорсткою, дуже твердою, дуже безкомпромісною в питаннях, які стосуються захисту територіальної цілісності України. Ми йдемо до парламенту не для того, аби тільки з боку підказувати, ми маємо боротися за владу. В нашій команді є люди, які знають, як працювати, як пахати, а не лише критикувати», – підкреслила політик.

«Ми будемо продовжувати нашу політику тиску, в тому числі, на наших партнерів, бо нічого без України про Україну не може бути», – зазначила Ірина Геращенко.

Джерело

 

 

 

 

З’їзд партії “Європейська Солідарність” (повне відео):