Чтобы война не поселилась у вас на кухне

Елена Подгорная

Вот и Юлия Владимировна тоже не разочаровывает. Ведь мы же все помним, что именно эта голубица мира кричала в 14-том году, что ни один танк не должен покинуть ангар. Ну или что они там должны были покинуть?

Теперь голубица подпевает Валентине Матвиенко. Не той, что певица. Хотя там и певица – ещё та коллаборантка. А той самой, которая голосовала в том же 14-м за ввод российских войск в Крым и Украину. Пару дней назад спикер госдумы Матвиенко предложила “начать отношения с чистого листа”:

“Москва открыта к диалогу, подчеркнула спикер Совета Федерации, и готова трудиться над восстановлением добрососедских отношений…” ©

Юлии Владимировне эта идея с чистым листом понравилась и она, в общем, согласна уже мириться. Удивительно, правда? На самом деле, нет. Ну вот ни разу не удивительно. Ведь ничего не выдавало в Штирлице, пардон, в Тимошенко, русского шпиона, кроме волочащегося за спиной парашюта. Только есть нюансы. Лист не особо чистый. Кровь наших бойцов и мирных граждан так просто с бумаги не смывается.

Простите, Юлия Владимировна… Ваше стремление к капитуляции и тотальной забывчивости не получит поддержки большинства, я надеюсь. Всё таки инстинкт самосохранения не у всех атрофировался. Даже у избирателей Зеленского местами сохранился.

А ещё мы помним, что Батькивщина и её лидер ничем особо от оппоблока (или регионалов) не отличаются. Разве что дисциплина у Фёдоровича была покрепче. Поэтому коалиция с Батькивщиной – это проросийская коалиция. Которая будет обслуживать интересы россии.

Одна надежда – Тимошенко всё же теряет свой электорат потихоньку. И, возможно, в новом Парламенте её будет не так много, как в предыдущем.

В общем, стараемся думать позитивно, а когда придёт время голосовать, вспоминаем, кто там готов капитулировать и ползти в московию мириться. И даже если вы устали от войны, то не стоит такие инициативы поддерживать. А то война поселится прям у вас на кухне. Они это умеют, вон у дончан спросите, если не верите.


Ірина Геращенко

Погоджувальна. Розпочався кастинг на посаду майбутнього прем‘єра, й деякі політики в боротьбі за владу втрачають здоровий глузд.

Лідерка однієї фракції почала цитувати і підтримувати спікерку Федеральних зборів РФ В. Матвієнко «розпочати все з чистого листа».

Прийшлося дати відсіч цим заявам. Де на цьому «чистому листі» будуть Крим і Донбас, тисячі вбитих і поранених? Й чи варто як «авторитетну думку» цитувати в Українському парламенті діячку, безпосередньо причетну до анексії Криму і окупації Донбасу, виконавицю волі Путіна, яка входить в санкційні списки ЄС і США за закон про введення військ на територію України.

Я цього не забула. А ви? Чи все так швидко забувається нашими політиками?

Ті, хто агітує за «чистий лист», підігрують РФ і безпосередньо причетним до анексії Криму і окупації Донбасу. РФ прагне нашими руками скасувати Мінські домовленості, бо до них прив’язані санкції проти РФ. Мінський процес, дійсно, знаходиться в глибокій стагнації, й це всі визнають. Але точно не через переговорну позицію України, а виключно через деструктивні дії Кремля.

Нагадала, що завдяки роботі гуманітарної підгрупи ТКГ нам вдалось звільнити близько 150 заручників, серед них Володимир Жемчугов, Ігор Козловський, Микола Герасименко, Олександр Лазаренко та інші. Завдяки великій роботі СБУ с початку війни вдалось знайти/звільнити понад 3000 осіб. Все це важко зрозуміти тим, хто раніше ніколи не цікавились цим та не займались цими питанням.

Ми, попри перехід в опозицію до нового президента, завжди готові допомагати та співпрацювати з новою командою по питанням звільнення незаконно утримуваних українців. Й хотілося б від нової влади більш активної публічної позиції, в тому числі щодо невиконання РФ рішення Міжнародного трибуналу ООН по морському праву з вимогою негайно звільнити 24 українських моряка і три кораблі . Під час червневої сесії ПАРЄ ми звернемо особливу увагу колег з Асамблеї на це. Закликала В. Зеленського терміново звернутись до Президента РФ щодо виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН.

Й під час першого закордонного візиту В. Зеленського до ЄС закликала поставити питання тиску на РФ щодо звільнення заручників, політв’язнів Кремля та військовополонених як пріорітетне.

Автор