Аналіз «законності» призначення А. Богдана Головою Адміністрації президента

Тарас Чорновіл

Ви звикли, що живете в країні, де діють закони й Конституція? Тоді ви або іноземець, або мусити поспіхом позбуватися таких небезпечних в новій Україні звичок.

Зараз короткий “аналіз законності” призначення довіреної особи олігарха Коломойського А. Богдана головою Адміністрації презЕдента. Він був високопосадовцем часів президентства Януковича, а саме працював на посаді, яка носила вкрай цинічну, як на ті часи, назву: Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики. Він чітко підпадає під дію Закону “Про очищення влади”, де саме ця його посада однозначно відзначена в переліку тих осіб, яким, коли вони в зазначені терміни (аж до 22 лютого 2014 року) самі не звільнилися з посад за власним бажанням, на 10 років від моменту набуття чинності законом (16 вересня 2014 року) заборонено займати ряд посад. Закон “Про очищення влади” доволі короткий, його можете віднайти за цим посиланням.

Сам Богдан і ряд приспівувачів почали заявляти, що Голова адміністрації президента, згідно Закону Про держслужбу, не є Держслужбовцем. Так, це так звана політична посада. Але суть у тому, що люстраційні заборони поширюються не лише на посади держслужбовців, їх сфера покриває й інші посади: політичні (крім виборних), правоохоронні, військові… Згаданий люстраційний закон чітко встановлює заборону люстрованим особам займати посади Глави адміністрації президента та його заступників.

Я тут умисно наскрінив біографію Богдана з Вікіпедії (назва посади й дати її обіймання) та ряд уривків з цього закону, щоб не могло залишатися взагалі жодних сумнівів: призначення Богдана на посаду Глави Адміністрації президента – пряме, однозначне й грубе порушення чинного Закону України “Про очищення влади”. Зеленський скоїв ще один кримінальний злочин, якого достатньо для початку процедури імпічменту, а Богдан відверто збрехав, що правових перешкод щодо нього не існує.

* * *

Ще один кримінальний злочин каманди зєлєнскага.

Не знаю, чи вони хакнули сайт мін’юсту, чи застосували підкуп або залякування, але прізвище А. Богдана вилучили зі списку люстрованих осіб. Крім чисто кримінальної складової цей вчинок ще й свідчить про тупість каманди. Бо:

1. З алфавітного списку вилучили, а з галузевого списку забули.

2. А яке взагалі це має значення, якщо його робота на високій посаді в уряді Азарова чітко зафіксована, як і терміни перебування на ній. Сама посада чітко підлягає до числа тих, носіїв яких заборонено призначати на посади, серед яких чітко зазначено Главу Адміністрації президента України.

Але головне, це безумовний кримінальний злочин – службовий підлог. А чому я не чую обурення наших “принципових” борців за законність?

І ще раз вітаю у Венесуелі.

 

Інфографіка © Vasyl Skorobohach

Автор