Президент України провів зустріч з Міністром закордонних справ Канади (фото)

ПрезидентУкраїни Петро Порошенко зустрівся з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

Петро Порошенко подякував Канаді, зокрема на рівні Великої Сімки, за всебічну підтримку як у питанні проведення реформ, так і протидії російській агресії.

Сторони обговорили погіршення ситуації на Донбасі в контексті чергових провокаційних дій Москви. Петро Порошенко закликав Канаду підтримати посилення санкцій проти Росії у відповідь на так звані паспортні укази.

Президент України наголосив на важливості розгортання миротворчої місії під егідою ООН на тимчасово окупованій частині Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку державного кордону між Україною та Росією.

Глава держави подякував Канаді за запровадження в березні у координації з ЄС та США так званого азовського пакету санкцій.

Окрема увага була приділена звільненню 24 моряків та всіх українських заручників, які незаконно утримуються Росією.

Петро Порошенко відзначив важливу роль Канади у розбудові оборонного потенціалу Збройних Сил України. Було обговорено потенційні напрямки поглиблення безпекової співпраці між Києвом та Оттавою, а також підтримку Канадою можливості отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Христя Фріланд привітала вільний та демократичний характер президентських виборів в Україні і відзначила особисту роль у цьому Президента Петра Порошенка.

Джерело

 

Як і обіцяв, військовослужбовці на фронті будуть отримувати не менше 27,6 тис. грн. – Президент

Президент України Петро Порошенко наголосив на підвищенні грошового забезпечення українських військовослужбовців, які боронять українську землю на лінії зіткнення. Про це Глава держави сказав під час зустрічі з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

«Сьогодні немає військовослужбовця, який буде отримувати менше 27,6 тис. грн. В середньому грошове забезпечення буде більше 30 тис. грн. Як я і обіцяв, майже тисячу гривень на день український військовослужбовець на фронті буде отримувати. Хочу сказати, що ми починали з 600 грн. на місяць», – сказав Петро Порошенко та подякував канадським партнерам за підтримку реформ в Україні.

Президент наголосив, що були здійснені вагомі кроки для відновлення української армії і забезпечення безпеки держави.

Глава держави також зауважив, що вчора склали присягу судді і було сформовано повний склад Верховного Суду, а також було обрано голову новоствореного Антикорупційного суду. «Як я і обіцяв, ми створили за моєї каденції Антикорупційний суд. Обрали його Голову. І вчора була визначена дата початку роботи суду – це 5 вересня поточного року», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело

Автор