Заяви на звільнення подали очільники Закарпатської, Миколаївської та Львівської ОДА

Геннадій Москаль подав заяву про звільнення з посади голови Закарпатської облдержадміністрації

Геннадій Москаль подав Президенту України Петру Порошенку заяву про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА за власним бажанням.

«Відповідно до абзацу 2 статті 8 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України на строк повноважень Президента України, – йдеться в заяві. – Відповідно до статті 9 Закону повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються Президентом України.

Згідно з пунктом 9 частини 1-ї статті 9 Закону та на підставі статті 38 Кодексу законів про працю України прошу припинити моє перебування у відпустці та звільнити мене з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації за власним бажанням».

23.04.2019 р.

Джерело

 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка розповів про мотиви своєї відставки із займаної посади

“Це, мені здається, абсолютно нормальна європейська практика, коли я чітко дав сигнал суспільству, що завершилася каденція президента, і разом з людиною, яка довірила мені очолювати Львівську область, я йду з цієї посади, даючи можливість новому президенту сформувати свою управлінську структуру”, – аргументував він.

Відео

Олексій Савченко своє клопотання передав президенту Порошенку

Чому вирішив саме зараз після двох з половиною років піти з посади – не пояснив. Савченко відомий, зокрема, скандалом із миколаївськими активістами, що винуватили його у тиску на директора тамтешнього аеропорту Владислава Волошина, який вкоротив собі віку.

Джерело

Автор