Участь Президента України в дебатах на НСК «Олімпійський» (фото, відео)

Президент Петро Порошенко прибув на НСК «Олімпійський» для участі в дебатах та чекає на Володимира Зеленського

 

Президент України Петро Порошенко прибув на НСК «Олімпійський» для участі в дебатах з кандидатом в Президенти Володимиром Зеленським та чекає на прибуття свого опонента.

«Передвиборчі дебати є ключовим елементом демократії, свободи слова, реалізації права кожного українського громадянина знати правду, знати позицію кожного кандидата на посаду Президента на наступні п’ять років, які будуть визначати майбутнє нашої держави, майбутнє українського народу і майбутнє кожного українського громадянина», – сказав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що не він запропонував місце проведення цих дебатів.

«Я думаю, що сьогодні до «Олімпійського» стадіону з будь-якої точки Києва можна легко доїхати за 40 хвилин. От давайте домовимось про те, що 40 хвилин, навіть 45 хвилин, до 15.00 ми чекаємо пана Зеленського. Володимире Олександровичу, я переконаний, що ви зараз дивитесь нас. Я сподіваюсь, ви вже повернулися з Парижу. Відпочили і з новими силами готові приступити до ключового елементу демократії – дебатів», – сказав Глава держави.

Підтримати Президента прийшли його дружина Марина Порошенко та діти.

Перед початком дебатів Глава держави вийшов на площу перед НСК «Олімпійський» та привітався із людьми, які зібрались, щоб послухати дискусію кандидатів. Петро Порошенко подякував всім, хто сьогодні прийшов, щоб почути позиції кандидатів та їх бачення майбутнього розвитку країни.

Джерело

 

Президент Петро Порошенко шкодує, що кандидат Зеленський не з’явився на дебати і пропонує йому подискутувати в ефірі телеканалів

Президент України Петро Порошенко висловив жаль з приводу відсутності кандидата в Президенти Володимира Зеленського, який не приїхав для участі в дебатах на НСК «Олімпійський». Глава держави зазначив, що готовий до дискусії зі своїм опонентом в інший день. Він запропонував кандидату Зеленському не відмовлятись від участі в дебатах на «Суспільному телебаченні» та участі в вечірньому ефірі телеканалу ICTV в понеділок 15 квітня.

«Я сам для себе хочу знати його позицію по найважливішим напрямкам реалізації повноважень Президента і як Верховного Головнокомандувача Збройних Сил, і як гаранта конституційних прав і свобод громадян, і як захисника України», – пояснив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що хотів би також почути від кандидата в Президенти Зеленського позицію щодо переговорів з Путіним та звільнення української території окупованої Росією. «Але чомусь він цього не робить. Я не думаю, що це дуже добре. Це є неповага не до Порошенка, це є неповага до народу і до країни, до виборців врешті-решт», – додав він.

«Зберіться із силами і прийдіть», – звернувся він до Володимира Зеленського.

«Мені шкода, що сьогодні на «Олімпійському» стадіоні, куди Володимир Олександрович запросив мене, його не було. Мені шкода, що журналісти не мали можливість поставити запитання. Мені шкода, що люди на цій площі відповіді на ці запитання також не почули», – наголосив Глава держави.

«Я сподіваюся, що шоу, яке хтось намагався провести тут 19 квітня, буде скасоване», – також сказав Президент.

«Ми будемо робити все, щоб створити умови для того, щоб Володимир Олександрович прийшов на «Суспільне телебачення», – додав він.

Президент також зазначив, що в понеділок, 15 квітня ввечері буде в ефірі телеканалу ICTV, куди також запрошено і Володимира Зеленського. «Мені сказали, коли мене запрошували, що запрошували і Вас. Вважайте, що ми робимо анонс передачі. Насправді, Вас буде чекати не Петро Порошенко, Вас будуть чекати глядачі і виборці. Поважайте їх. Поважайте Україну», – звернувся Петро Порошенко до Володимира Зеленського.

Джерело

 

Не можна на сьогоднішній день жодними кроками і жодними технологіями заблокувати голосування – Президент про вибори

Президент України Петро Порошенко наголошує, що нікому не вдасться зірвати вільного і прозорого волевиявлення громадян під час другого туру з обрання кандидатури на найвищу посаду в країні.

«Моя позиція наступна – не можна на сьогоднішній день ніякими кроками і ніякими технологіями зірвати кворум і заблокувати голосування. Це ні в кого не вийде. Тому, що законодавство саме передбачає, що якщо не дай Боже в комісії немає кворуму, окружна комісія одразу ж приймає рішення, змінює кворум і комісія продовжує роботу», – сказав Глава держави, відповідаючи на запитання, чи не призведе те, що від його штабу начебто подано на реєстрацію до виборчих комісій рекордно малу кількість осіб, до відсутності кворуму в комісіях і як наслідок відсутності затверджених результатів виборів.

Петро Порошенко наголосив на тому, що не варто будувати версії про теорію змови. «У нас на сьогодні немає більше зацікавленої людини у проведенні чесних виборів, ніж Президент Порошенко», – заявив він.

Президент нагадав, що напередодні першого туру виборів було запущено чимало фейків про те, що йде фальсифікація, зрив, купівля голосів чи про відсутність кворуму.

Для захисту голосування тоді Глава держави запропонував запросити найбільшу кількість іноземних спостерігачів. «Якщо хочете, щоб вони були на кожній дільниці – прошу дуже», – зауважив він.

Петро Порошенко також підкреслив, що захист процесу волевиявлення та його результатів також здійснюють правоохоронці. «Правоохоронні органи, місцева влада – ті, хто має відповідно до сфер своєї компетенції забезпечити сприяння прозорому виборчому процесу – це є ваша безпосередня відповідальність», – сказав він.

Завдяки таким діям перший тур виборів Президента в Україні відбувся демократично, констатував Петро Порошенко, незважаючи на спроби фейкових новинних агенцій нав’язати тезу про те, що більш брудних виборів світ не знав.

«Що було в кінці кінців? Вибори в Україні були визнані найбільш чесними за всі роки існування незалежної України. Під час виборів, наголошую – в день голосування не було подано жодної заяви від безпрецедентно великої кількості кандидатів, яких було 44, в кінці 39 – жодної щодо порушення виборчого законодавства, яке б вплинуло на волевиявлення громадян», – наголосив Президент.

Він зауважив, що вважає це високою оцінкою не лише його, а й держави Україна. «Бо скрізь, де я зараз спілкуюся з європейськими і світовими лідерами перше, що вони кажуть: «Ми вас вітаємо з блискучим проведенням виборів. Ви здали надзвичайно важливий тест на демократію», – підкреслив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що світова спільнота спершу не сприйняла і критикувала його рішення про не допуск російських спостерігачів, але потім прийняла його. «Це божевілля, коли претендують, будучи країною-агресором, перевіряти якість виборчого процесу у суверенній демократичній Україні. Спочатку сварилися, потім дослухалися до наших аргументів і сьогодні Україну ніхто з цього приводу не критикує», – сказав Президент.

«Отже, я наголошую, що кворумом не зірвеш. Я вважаю, що ми абсолютно довіряємо, що дільничні комісії здатні спрацювати якісно», – додав Глава держави.

Джерело

 

Народ визначився у підтримці вступу України до ЄС та НАТО – Президент застерігає від намагань зупинити євроатлантичну інтеграцію

«Мене, наприклад, непокоїть, що зараз ми маємо зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію для того, щоб знову піти на референдум. Народ визначився. Народ зараз має більше ніж половина підтримки НАТО і дві третини – підтримки ЄС», – наголосив Президент України Петро Порошенко під час виступу на НСК «Олімпійський», де мали відбутися його дебати з кандидатом Володимиром Зеленським.

«Власне, на дебати кандидата Володимира Зеленського і запросили для того, щоб ми почули як він бачить європейську інтеграцію, євроатлантичну інтеграцію, як він бачить перші напрямки реформ», – зауважив Глава держави.

Петро Порошенко застеріг від намагань або заяв, що можуть спричинити припинення євроінтеграційного поступу нашої країни. «Я вважаю, що це свідоме відтягування нашої дороги із повернення нашого народу до родини європейських народів», – наголосив він.

При цьому Президент підкреслив, що референдум щодо вступу України в Євросоюз буде проводитись обов’язково, але тоді, коли країна досягне всіх необхідних критеріїв для повноправного членства. «І хочу повідомити, що референдум все одно буде. І Президент не проти референдуму. Але буде тоді, коли ми поставимо питання абсолютно предметно. Бо вступ до ЄС неможливий без референдуму. Якщо хтось цього не знав», – підкреслив Петро Порошенко.

Водночас він пояснив, що спочатку подається заявка на вступ, тоді коли держава відповідає критеріям членства. «А референдум проводиться не з питання – йти чи не йти. Народ визначився, я ще раз хочу сказати, і не треба його затягувати на манівці. Бо це є путінський сценарій», – підкреслив Глава держави.

«А запитання на референдумі буде чи готовий український народ делегувати частину повноважень наднаціональному органу, як це зробили 27 чи 28, в залежності від результатів Брекзіта, членів Європейського Союзу. Бо країна, будучи членом Європейського Союзу, делегує частину повноважень», – зауважив Президент.

«Але я хочу наголосити, що членство України в ЄС та НАТО – це не послаблення суверенітету, а навпаки посилення. Це гарантії нашої незалежності нашої держави», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив: «І на моє тверде переконання, український народ за це, під час того референдуму, проголосує. Коли цей референдум має бути? Я сказав, що якщо будуть продовжені реформи, якщо буде парламентська підтримка нашої програми щодо майбутнього членства в ЄС та НАТО, абсолютно реально, що у 2023 році ми відповідатимемо критеріям і подамо заявку на вступ. Так само у 2023 році ми маємо вийти на позицію, коли з Україною буде укладений План дій щодо членства в НАТО».

«Я думаю, що ми велику кількість результатів вже здобули», – зауважив він.

За словами Глави держави, на сьогоднішній день євроатлантична інтеграція є складовою частиною української Конституції. «І моя порада до всіх – Конституцію України треба виконувати. Так само, як треба виконувати закон про вибори президента в частині дебатів як і будь-яке інше законодавство», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело

 

Ми змінимо шлях і щодо кадрової політики, і щодо завоювання довіри українців – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує, що ретельно проаналізував результати першого туру виборів і зробив висновки, в тому числі і щодо кадрової політики. Він запевнив, що під час другої каденції змінить підходи у цьому питанні.

«Точно, я наголошую, що під час своєї другої каденції в основному місця в нашій команді – урядовій, президентській, точно повинні отримати люди, які мають декілька характеристик. Це мають бути молоді люди. Це мають бути люди, які дуже добре себе проявили в програмі децентралізації – лідери об’єднаних громад, які уже два-три роки довели, що вони можуть і зможуть захищати інтереси громади, вміють побудувати з ними ефективний діалог, мають підтримку громади. Не просто підтримку, мають довіру громади», – заявив Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ на НСК «Олімпійський».

Він переконаний, що це сприятиме підтримці громадами, людьми реформ в країні, адже будь-яка реформа, будь-які кроки повинні мати ретельне обговорення, підготовку для того, щоб залучити громаду на свій бік при проведенні реформ.

«Якщо не маєш довіри громади – і реформи приречені. І тому, безумовно, ми будемо рухатися і щодо кадрових змін, і щодо кадрових кроків щодо завоювання довіри людини абсолютно зміненим шляхом. Я не ховаюся від будь-яких кроків», – підкреслив Петро Порошенко.

Водночас він зауважив, що не помиляється той, хто нічого не робить. І кроки, зроблені Президентом і його командою з 2014 року, на його думку, були надзвичайно рішучими. «Я не можу сказати, що ця практика повністю себе виправдала. І треба дуже ретельно і обережно. Це не означає, що ми маємо закрити це, але це означає, що не існує рецептів на всі випадки життя», – зауважив Глава держави.

Петро Порошенко також повідомив, що має на меті залучати лідерів громад до роботи на посадах голів обласних державних адміністрацій.

«По губернаторам (головам ОДА – ред.) сказав, що ми будемо піднімати з лідерів об’єднаних громад. Особливо там, де результати виборів є сигналом того, що ми маємо посилити вертикаль», – сказав він. Глава держави також нагадав, що відповідно до Конституції всі голови обласних державних адміністрацій йдуть у відставку одразу ж після обрання нового Президента. «При чому незалежно від того, хто переможе», – констатував Петро Порошенко.

«І коли я говорю, що це є в принципі основні кадрові можливості Президента, йдеться, в першу чергу, про це», – додав Глава держави.

«Більше того скажу: одразу ж після президентських виборів я буду ініціювати зміни до Конституції, де посади голів обласних державних адміністрацій будуть ліквідовані. Бо це є продовження реформи децентралізації. А будуть префекти з більшими і меншими функціями. Виконавча влада передається громадам і це є реалізація реформи, в яку три, чотири, п’ять років тому ніхто не вірив. А контрольні функції, в тому числі і контроль суверенітету та територіальної цілісності держави, залишається у перфектів», – повідомив Президент.

Щодо того, хто буде у його команді після переобрання, Петро Порошенко сказав: «Я хочу нагадати, що в нас парламентсько-президентська республіка. І склад Уряду Президент може тільки пропонувати. На вакантні посади. Міністри після виборів Президента у відставку не йдуть і я їх відправляти у відставку не збираюся».

«Після парламентських виборів я звичайно, що скористуюся своїм правом і запропоную кандидатури», – додав Глава держави.

Він також підкреслив, що нині країна знає хто представляє дипломатію при Президентові Порошенку – це є Міністр закордонних справ Павло Клімкін і головний зовнішньополітичний радник Костянтин Єлісєєв.

«Ви їх знаєте? Країна їх знає. Це не є «коти в мішку». Все зрозуміло. Міністерство оборони очолює Степан Тимофійович Полторак, який користується повною моєю довірою і довірою українських воїнів. Внесок в побудову армії, разом з волонтерами, разом з військовими. З усіма – його внесок є величезним. Я задоволений його роботою», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

В нас є діалог з громадськими активістами – Глава держави

Президент України Петро Порошенко констатує, що діалог між владою та громадськими активістами є і саме завдяки цим дискусіям в країні було здійснено чимало змін.

«У нас є діалог з громадськими активістами. І на базі прохань громадських активістів левова частина з них зроблена. Просто треба бачити це», – сказав Глава держави під час спілкування з журналістами на стадіоні «Олімпійський», де мали відбутися дебати з кандидатом Володимиром Зеленським.

«Антикорупційна інфраструктура була створена спільно з громадськими активістами. Законодавство по антикорупційному суду зроблено спільно з громадськими активістами. Зараз текст статті по незаконному збагаченню на «круглому столі» обговорюється спільно з громадськими активістами. Реакція на розслідування злочинів проти громадських активістів координується разом з Президентом України для того, щоб використати конституційні повноваження Президента», – констатував Петро Порошенко, ще раз підкресливши їх роль у зазначених процесах.

«Чи все добре? Ні. Але кроки ми робимо з обох боків», – наголосив Президент.

Одним із таких кроків він назвав зустріч із представниками громадськості, яка відбулася після першого туру виборів.

«І я надзвичайно вдячний громадським активістам за свою останню зустріч з ними. По-перше, ми багато чого зробили. І я дуже дякую за ті слова підтримки і оцінки, не Президента, а тих кроків, що були зроблені, які я почув від громадських активістів», – сказав Петро Порошенко.

«Тому, на моє глибоке переконання, треба баланс. Є помилки? Давайте говорити про помилки. Вони є, і я їх визнаю. Але не помиляється той, хто нічого не робить. Є успіхи? Давайте говорити про успіхи», – додав Глава держави.

Він зауважив, що хто б що не говорив, а існує об’єктивна оцінка світової спільноти щодо життєдіяльності країни за останні роки. «Є об’єктивна оцінка світу, починаючи від міжнародних фінансових організацій: Світовий банк, Міжнародна фінансова корпорація, ЄБРР, МВФ. І завершуючи лідерами країн Великої сімки, крім Росії, яка виключена з Великої вісімки, де сказано, що за президентства Порошенка зроблено більше реформ, ніж за всі роки до нього», – констатував Президент.

«Чи це тішить мене? Ні, бо я знаю скільки ще треба зробити. Але ми можемо зробити і перемогти тільки тоді, коли будемо разом», – підкреслив Глава держави.

Джерело

 

Президент нагадав, що дебати кандидатів є вимогою закону: Це наш обов’язок – зустрітися і провести дебати

«Я зроблю все для того, щоб дебати відбулися. Єдине, на що я не піду – я не піду на порушення закону. Бо закон передбачає, ще раз наголошую, кандидати беруть, а не можуть брати, участь в дебатах, які мають пройти 19 квітня на «Суспільному телебаченні», – сказав Президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами на НСК «Олімпійський», де мали відбутися його дебати з кандидатом Володимиром Зеленським.

«Я зараз наголошую, що я буду дотримуватись закону. І вважаю, що кандидати, як законослухняні громадяни о 20.00 19 квітня будуть на «Суспільному». Бо це вимога закону», – підкреслив Петро Порошенко.

Він зауважив, що кандидат Зеленський може також прийти на ефір телеканалу ICTV в понеділок, 15 квітня.

«Якщо і завтра не вийде, я хочу сказати, що я і післязавтра Вас запрошую на дебати. У Вас буде можливість не уникнути, а прийти і розповісти громадянам України свої плани, свою програму. Відсидітись, я думаю, що не повинно вдатись. Бо це є реалізація права громадян», – звернувся Глава держави до кандидата Зеленського.

Президент зазначив, що більше 70% українців прагнуть почути дебати. «Я шаную і поважаю більше 3 мільйонів громадян, які проголосували за мене. Я шаную і поважаю більше 5 мільйонів громадян, які проголосували за Вас. І з повагою і до тих, і до тих, і до тих, хто не визначився – це є наш обов’язок для того, щоб зустрітися і провести дебати», – підкреслив Петро Порошенко.

Він нагадав, що саме кандидат Зеленський записав відеоролик-звернення, де запросив Петра Порошенка на стадіон «Олімпійський» на дебати та назвав декілька умов. Глава держави уточнив, що виконав умови свого опонента. Однак, той на дебати сьогодні так і з’явився.

«Я не хочу мірятися роликами. Я категоричний противник віртуальної кампанії. І для того, щоб народна творчість того чи іншого кандидата, чи незалежних креативних агенцій зменшила свій запал, є єдиний інструмент – дебати. Прийди, розкажи, дай відповідь», – наголосив Президент.

«Якщо ти ховаєшся, то мені це не просто як Президенту, як громадянину не подобається. Бо Президент має бути реальний, а не віртуальний. Президент має бути сильний, бо я маю знати як країна буде захищена. І я це, на жаль, побачити не можу», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

 

 

 

 

Автор