Хто такий Зеленський?

Дмитро Вовнянко

За Зеленського – масово вата і колоради. Знаю точно – мати розповідає, який треш зараз діється у Запоріжжі. Їм кортить Україну шалено принизити, показати, що Україна – країна-помилка, керована коміком, який сам же назвав її порноактрисою. Їм всім від Зеленського треба тільки одне – аби він якомога швидше довів Україну до ручки, аби сталася внутрішня смута, розвал, розкол і – переможний вступ на наші землі російської армії.

За Зеленського – щирі палкі патріоти-зрадофіли (все ще), які переконані, що Іловайск – то Порошенко добробати гнобив. Вони гарно розуміють, що сам по собі Зеленський – таке собі. Але за ним – Коломойський. Коломойського патріоти-зрадофіли люблять, для них «Коломойський врятував Україну» влітку 14-го. Вони переконані, що з приходом до влади Коломойського під маркою ЗЕ Збройні сили зразу отримують взуття не «Талан», а «Мендел», форму не «укропіксель», а зразу «британку», військові полігони почнуть будувати десятками, вибухи на складах хутко припиняться, а з/п в солдат зразу стане на рівні країн НАТО. І звісно – взяття Донецька ЗСУ станеться за місяць, а Москви – за два.

За Зеленського ті, хто збурений українізацією, декомунізацією, українською церквою, «виславленням бандерівців» та появою якісних патріотичних українських фільмів. Вова вже пообіцяв все це «винести за дужки».

За Зеленського ті хто вважає, що українізація триває надто повільно, що декомунізації наявної – недостатньо, що УПЦ(МП) треба за грати, що грошей на кіно держава виділяє мало – Вова сам митець, він виділить більше.

За Зеленського – підприємці, які вважають, що податків вони платять забагато, що контролюючих органів – понадміру, і які вірять, що от впровадить Зеленський всупереч світовим корпораціям податок на виведений капітал (руками Данілюка!) – і заживемо.

За Зеленського – крупні підприємці, яким податок на виведений капітал нафіг не потрібний, які незадоволені тим, що зламали стару тендерну процедуру, що тепер доводиться платити більше податків. Вова виправить.

За Зеленського – чиновники, яких бісить Е-декларування і відкриті реєстри права власності, через які вони мусять звітувати про все своє наявне майно. А це дістає. Вони вірять, Вова – дилетант, призначатиме таких саме, а значить можна буде тишком все повернути як було.

За Зеленського – антикорупціонери, які хочуть скандалів, посадок, аби розслідування по ТБ дорівнювало до розслідування ГПУ, а відтак – аби грантових грошей було більше й більше. Слабий президент – це багато скандалів, а значить – розвернись душа.

За Зеленського – пенсіонери і бюджетники, яких бісять маленькі пенсії і зарплатні на тлі високих тарифів. Вони вірять, що Вова пішле МВФ, зменшить тарифи, забере у багатих і віддасть їм.

За Зеленського – робочі, незадоволені тим, що працювати примушують більше, і що не виконують норми техніки безпеки, а ці кляті контролюючі органи ні чорта не роблять. Вони вірять, що Вова притисне до нігтя жлобів-роботодавців (підприємців – див. вище) і зробить їм як треба.

За Зеленського – молоді люди, які жодного разу не побачивши війну, від неї втомилися і тому вірять, що Вова домовиться з Путіним – він обіцяв.

За Зеленського – волонтери, нездатні створити успішний логістичний бізнес, проте переконані, що армію забезпечують неправильно, а як треба – знають лише вони.

Звісно, за Зеленського люди, які вважають, що він гарний, порядний хлопець, а весь негатив – то передвиборчий піар. Хіба може бути поганим хлопчик, який так класно грав у милих їхньому серці комедіях?

Все це є, і я не хочу обговорювати цих людей. Кожен має право на власну думку. Я ж висловлю свою. За Зеленського водночас ті, для кого нинішня Україна – занадто Україна, і ті, для кого вона – недостатньо Україна. Секрет такого парадоксу простий. Зеленський – це антиПорошенко. Але.

Де серед всього цього сам Зеленський? Хто такий Зеленський? Відповіді – нема.

Автор