Президент Зеленський – останній шанс для Московського патріархату

Олександр Дедюхін

Зеленський обіцяє все всім.
Пенсіонерам підвищення пенсій.
Підприємцям зниження податків.
Втомленим від війни – мир, дружбу, жувачку з Росією.
Тим, хто підтримує європейській вектор розвитку – вступ до ЄС та НАТО.
Я знаю, що жодну з цих обіцянок він не збирається виконувати. «Ні обіцянок – ні пробачень» – це його передвиборче гасло. А які там в нього домовленості з Коломойськім нам невідомо. Відомо інше – тільки їх пан наркоман і буде дотримуватися.

Але спікери його штабу чітко окреслили те коло питань, яке абсолютно не цікавить Зе. “Усе, що може роз’єднувати українців: віра, мова, територія, якісь історичні лідери – потрібно винести за дужки” – так сказав головний політтехнолог та спікер штабу кандидата Дмитро Разумков. Питання самоідентифікації українців як раз не цікавлять і не будуть цікавити «зеко манду». Тобто як раз все те, за що ми воювали останні 5 років.

І я зараз скажу про Церкву. Про яку мріяли покоління українців, і яка як немовля зараз лише намагається стати на ноги. Вона вже є під загрозою, а коли зелений наркоман очолить державу, так взагалі. Ні, сам він не буде нічого нищити. Він буде зайнятий виконанням зобов’язань перед Коломойським. Все зроблять московські попи разом зі старими регіоналами, які вже купили собі квітки до України і мріють повернутися.

Я вже порівнював новонароджену Церкву із немовлятком. Так от, щоби немовля загинуло, не треба його душити і бити, потрібно його лише кинути напризволяще. Не годувати і не поїти. Воно спочатку покричить, а потім затихне і помре. Зараз ми всі радіємо, що більше 500 парафій вже перейшло до ПЦУ, це добре. А чи зрадієте ви тому факту, що майже по всім фактам переходів вже є судові позови? Так, вони поки що не розглядаються, всі чекають закінчення виборів, але в московських церквах вже відкрито агітують за Зе, бо обрання такого президента – це останній шанс для московського патріархату в Україні.

Проти Томосу до Верховного Суду України подано вже три позову від різних представників МП.
Київська митрополія Української православної церкви (Московського патріархату) подала в суд на Міністерство культури, яке зобов’язало її внести зміни до статуту релігійних організацій і вказати в офіційній назві приналежність до Російської православної церкви.
В цей час із головного логова розкольників у Москві, Свято-Данилова монастиря, не припиняється тиск на Вселенську Патріархію з вимогами відкликати український Томос.
Все це не просто зневажання немовляти, це намагання його задушити.

Ось вам декілька цитат із твіттера одного із головних спікерів МП Всеволода Чапліна.

«Поражение Порошенко будет означать скорый разворот Украины в сторону России и Русского Мира. Украинство как идеология обанкротилась.
Нет никакой Украины – есть Малороссия, часть единого Русского Мира во главе с Владимиром Путиным, с которым нужно уметь договариваться на его условиях. Кто с этим не согласен – с треском проигрывает выборы.
К сожалению, все идет к тому, что г-н Порошенко, учинивший погром Русского Мира, организовавший церковный раскол, может быть переизбран еще на 5 лет. Для нас это катастрофа. Кто угодно, только не Порошенко!!!»

А в цей час зеко манда продовжує нам розповідати, що всі питання національної ідентичності треба виносити за дужки.

Я не закликаю вас думати. Я прошу молитися та пам’ятати, що ніч найтемніша та найстрашніша перед світанком. Боротьба триває.

Автор