Петро Порошенко зі Львова дав інтерв’ю телеканалу «Інтер» в прямому ефірі (фото, відео)

Це діагноз і це хвороба, коли хтось вносить до Держдуми РФ законопроект про невизнання виборів в Україні. Це означає, що вони думають, що Україна – це територія Росії, вони думають в ідеологемі «единого народа». Про це сьогодні говорив в ефірі Телеканал Інтер. В мене для них дуже неприємне повідомлення: Україна є і буде суверенною і самостійною державою. І результати виборів визначатиме український народ, а не Держдума РФ. Ми ніколи більше не повернемося ані в Радянський Союз, ані в Російську імперію. І незалежність України буде гарантовано нашим членством у ЄС і НАТО. А гарантом нашого суверенітету буде українське військо – армія, яку ми створили. І поки Росія є для України країною-агресором, і спостерігачів російських у нас не буде.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 28. März 2019

 

Це діагноз, бо вони досі думають, що ми «один народ» – Президент про законопроект Держдуми РФ про невизнання результатів президентських виборів в Україні

 

Президент Петро Порошенко під час прямого ефіру на телеканалі «Інтер» наголосив, що законопроект Державної Думи РФ про невизнання виборів Президента України підтверджує справжню позицію Росії і демонструє, для чого вона намагалася відправити своїх спостерігачів на вибори в нашу країну.

«Я думаю, що це діагноз. Думаю, що це хвороба. Коли хтось вносить до Державної Думи РФ законопроект про невизнання виборів в Україні – це просто означає, що вони думають, що це є територія Російської Федерації. Вони думають в ідеологемі «единого народа», – сказав Петро Порошенко.

«У мене для них дуже неприємне повідомлення – Україна є і буде суверенною, самостійною державою. І вибори буде визначати український народ, а не Державна Дума Росії», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко додав, що Україна ніколи більше не повернеться ні в Радянський Союз, ні в Російську імперію. «І незалежність України буде гарантована нашим членством в ЄС, нашим членством в НАТО. Гарантом суверенітету і незалежності держави буде українське військо, українська армія, яку ми створили», – зауважив він.

«Поки Росія є для України країною-агресором, і спостерігачів російських у нас не буде. Яку мету справді переслідували російські спостерігачі дуже яскраво демонструє цей законопроект. Вони, заплющивши очі, мали на меті просто дискредитувати ці вибори. І позиція Президента України, моє чітке доручення Міністерству закордонних справ, що ми не пустимо – поки Росія є країною-агресором, поки Росія окупує українські землі жодного російського спостерігача на українських виборах не буде. Почуйте це, шановні і не шановні члени Державної Думи Росії», – наголосив Президент.

Джерело

 

Реваншу не буде. Україна захистить вибори – Глава держави

 

Україна здатна захистити і захистить волевиявлення своїх громадян, наголосив Президент Петро Порошенко під час прямого ефіру зі Львова на телеканалі «Інтер».

Глава держави висловив жаль, що деякі кандидати намагалися зірвати вибори, коли зрозуміли, що перемоги не отримають. «І тут були марші людей, які себе називають націоналістами, а до націоналістів вони не мають жодного відношення – це ультра радикали, які профінансовані або біглими олігархами, або російським Кремлем. І в цих умовах вони, розуміючи, що їм не перемогти, намагалися просто збити, зірвати вибори», – сказав він.

«Але активний ентузіазм наших громадян просто не дав їм реалізувати цей сценарій. Реваншу не буде, почуйте це. Україна захистить вибори, Україна захистить волевиявлення громадян. Вибори будуть вільними, чесними. Волевиявлення громадян буде збережено. І все в нас буде добре», – заявив Петро Порошенко.

Він зазначив, що сьогодні у Львові він відчув фантастичний настрій людей, адже понад 25 тисяч львів’ян сьогодні вийшли на майдан.

«Був настрій впевненості у перемозі, настрій був впевненості у майбутньому України – в євроатлантичному, європейському майбутньому. Настрій був для того, що ми твердо продовжуємо той шлях, і ті реформи, якими Україна займалася п’ять років. І дуже зарядився тим оптимізмом, який сьогодні демонстрували львів’яни», – сказав Президент.

Він подякував «і львів’янам, і всій Україні за унікальну підтримку і той оптимізм, який панує». «Це надзвичайно важливо», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

Українське військо змусить агресора заплатити високу ціну у разі вторгнення на нашу землю – Президент

Президент України Петро Порошенко в прямому ефірі телеканалу «Інтер» зазначив, що і українські Збройні Сили, і українські народ змусять агресора заплатити значно вищу ціну, в разі намагання вторгнутися на нашу землю. Глава держави наголосив, що за останні п’ять років українське військо вийшло на якісно новий рівень підготовки та забезпечення.

«На жаль, останні п’ять років Україна живе в умовах, коли є постійна загроза повномасштабної агресії», – зазначив Петро Порошенко.

«Ми, безумовно, не могли уявити собі, що Росія почне незаконну анексію Криму в лютому-березні 2014 року, повномасштабний перетин кордону регулярними частинами збройних сил Російської Федерації в липні-серпні 2014 року. Атака на Військово-Морські Сили України у нейтральних водах Чорного моря біля входу в Керченську протоку. Ми, безумовно, не могли уявити, що нові і нові «червоні лінії» Росія буде перетинати», – зауважив він.

Водночас Президент сказав: «Для цього ми і будували ці п’ять років армію. Для цього ми створили добре озброєну, добре навчену, добре вмотивовану, добре одягнуту, добре нагодовану, але в першу чергу – одну з найбільш ефективних армій на континенті».

«На сьогоднішній день, якщо агресор перейде до широкомасштабної агресії суходолом – ціна, яку агресор заплатить за ці безвідповідальні, авантюристичні дії значно зросте. Це буде і міць українських Збройних Сил. Це буде і ставлення українського народу», – наголосив Глава держави.

За словами Петра Порошенка, розгорнуті батальйони сил територіальної оборони, якими зараз буде опікуватись заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос, колишній перший заступник керівника Сил спеціальних операцій. «І робота сил сектору оборони і безпеки, не лише Збройних Сил, підготує дуже багато сюрпризів для агресора у випадку таких авантюрних і безвідповідальних дій», – також зазначив він.

Президент також підкреслив, що вже зараз за кожну провокацію противник на лінії фронту платить вдвічі вищу ціну.

Джерело

 

Президент про поширення брехні проти нього на «1+1»: Головний мотив власника телеканалу – помста державі

«Мої опоненти протягом останніх тижнів ллють на мене ріки безсоромної брехні. Головним інструментом поширення брехні останні місяці, як це не прикро, є канал «1+1». Цей телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника. Той, хоч і втік за кордон, але на передвиборчій політичній шахівниці ходить одразу кількома фігурами. Фігури називаються Зе1 та Ю2», – сказав Президент України Петро Порошенко під час спілкування з львів’янами.

«І мотив його – це помста державі», – підкреслив Президент.

«Бо наприкінці 2016 року Уряд України, щоб врятувати гроші майже двадцяти мільйонів вкладників від махінацій власників, коли вони вже вивели всі гроші з банку, щоб його не ліквідовувати і не наносити шкоду двадцяти мільйонам (вкладників – ред.) мусив націоналізувати ПриватБанк і забезпечив його ефективне та надійне функціонування», – нагадав Глава держави.

За його словами: «Це і стало причиною інформаційної війни, яку власник «плюсів» (телеканал «1+1» – ред.) розв’язав проти держави. Не стидаються вже цілими шматками дублювати фейки з російських каналів. Просто переписуючи і ретранслюючи. Хіба що єдине, що вони роблять – перекладають українською».

«Що б про мене не говорили залякані Коломойським працівники цього каналу, знайте: нічого спільного з правдою, нічого, навіть подібного до чесної журналістики, це не має. Але мене це не зупинить. Реваншу ми не дозволимо вам», – заявив Глава держави.

Джерело

 

Глава держави: Найбільше, чого хотіла би Москва – зірвати процес нашої європейської та євроатлантичної інтеграції

«Найбільше, чого хотіла би Москва – зірвати процес нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. П’ята колона йде на вибори під гаслом відновлення позаблоковості», – наголосив Президент Петро Порошенко під час спілкування з львів’янами.

Президент зауважив, що у лютому 2014 року, коли почалася анексія Криму, він був у Сімферополі і робив все можливе, щоб продемонструвати світу – Верховна Рада Криму порожня і ніяких рішень не приймала. «В той час Україна мала статус позаблокості і ні від чого, і ні від кого ця позаблоковість не захистила. Але скільки би вони не плазували перед Медведєвим, почуйте звідси, зі Львова – українці не оберуть президентом Бойка з Медведчуком. Цього ніколи не буде», – наголосив Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що рух України до членства в ЄС, до членства в НАТО як чітке зобов’язання зазначений в його програмі. «Інші кандидати його чомусь уникають. І я не вірю, що це випадково. Такі недомовки в їхній програмі – це їхній чіткий меседж Путіну про готовність торгонути національними інтересами», – додав він.

Президент нагадав, що завдяки підписаній Угоді про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі Україна зблизилась з Євросоюзом і змогла збільшити експорт своїх товарів на європейський ринок. «Угода відкрила нові ринки для збуту і дозволила вижити в найскладніший економічний період, коли Росія запровадила економічну блокаду проти нас», – наголосив він. Глава держави також нагадав про запровадження безвізового режиму, який дозволив українцям вільно подорожувати в країни ЄС.

Джерело

 

31 березня або ми підтвердимо наш рух до Європи, або Україну затягнуть назад до імперії – Президент

Президент Петро Порошенко закликає українських громадян до відповідального голосування у день вибору лідера держави на наступні п’ять років. «Українці мають проголосувати так, як Кремлю найменше хотілося б», – заявив Глава держави у Львові.

Глава держави закликав українців бути пильними та відповідальними і не дозволити підірвати нашу єдність. «Бо на кону стоїть Україна – майбутнє нашої нації, майбутнє нашого народу. І ми нікому і ніколи не дозволимо зірвати наші вибори», – закликав Президент.

«В день виборів лінія фронту не лише на сході. Лінія боротьби з агресором проходить через кожну виборчу дільницю. І взявши до рук бюлетень, в мене прохання, скажіть «ні» Путіну, скажіть «ні» таким, як вони. Скажіть і ставте «галочку» за суверенну, європейську, незалежну державу Україна. За сильну економіку і за нашу унікальну національну ідентичність», – наголосив Глава держави і нагадав, що це голосування відбувається і завдяки тому, що Україну захищають наші військові. Він звернув увагу, що українські воїни продемонстрували готовність захистити волевиявлення, закликавши: «Голосуйте, ми прикриємо!».

«31 березня або ми підтвердимо наш рух до Європи, або затягнуть Україну назад за волосся до імперії. Ми різні, але всі ми хочемо кращого майбутнього для нашої держави. Йдеться не про конкретне прізвище. 31 березня ми обираємо не тільки Президента. 31 березня ми обираємо Верховного Головнокомандувача. 31 березня ми обираємо майбутнє нашої великої нації. І бути чи не бути Україні залежить від кожного з нас», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент висловив впевненість, що у разі підтримки нинішнього курсу протягом найближчих п’яти років в нашій країні будуть завершені всі фундаментальні зміни, започатковані в попередні п’ять років, і Україна наблизиться до членства в ЄС та НАТО

«Я впевнений, що ми пройдемо точку неповернення в Росію. Але для цього нам з вами потрібно виграти», – сказав він.

Петро Порошенко подякував всім, хто відстоював визначені ним принципи і стратегію майбутнього. «Хочу подякувати мільйонам тих, хто за численними помилками влади, а ми чесно визнаємо, що не помиляється той, хто нічого не робить, але бачить головне – нашу чітку державницьку проєвропейську стратегію», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

Львів – одне з найгостинніших міст України. Вчергове переконався у цьому, перебуваючи сьогодні у Місті Лева. Безліч нових облич, щирих посмішок та сповнених оптимізму очей – щасливий бачити кожного з вас, фантастичні львів’яни!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 28. März 2019

 

Автор