СБУ підтверджує видворення з України російської пропагандистки (відео)

 

За матеріалами СБ України Державною міграційною службою прийнято рішення щодо примусового видворення з території нашої країни російської журналістки Маргарити Бондар.

Протягом 2018 року вона на замовлення російського пропагандистського видання «Украина.ру», що входить до холдингу «рупора Кремля» Дмитра Кисельова, систематично поширювала в мережі Інтернет тенденційну інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Зокрема вона публікувала недостовірні та провокативні матеріали стосовно порушення прав національних меншин представниками вітчизняних націоналістичних організацій та начебто бездіяльності української правоохоронної системи.

Згідно з експертним висновком фахівців Міністерства культури України зміст вказаних публікацій сприяє інспіруванню міжнаціональної та міжетнічної ворожнечі, дестабілізації суспільно-політичної обстановки.

За порушення міграційного законодавства Державною міграційною службою прийнято рішення щодо примусового видворення у термін до 31 березня цього року Маргарити Бондар з території України із забороною в’їзду на три роки.

Джерело

Фото на заставці © Facebook Маргарити Бондар