Брифінг речника виборчого штабу Петра Порошенка Олега Медведєва (відео)

 

Лідери ЄС бачать Порошенка наступним Президентом України – Олег Медведєв

Запрошення Петра Порошенка на міні-саміт Україна-ЕС, який відбувся в Брюсселі за 10 днів до дня виборів, є явним сигналом, кого європейські лідери бачать наступним главою української держави. Як лідер української дипломатії та євроінтегратор Петро Порошенко безумовно залишається поза конкуренцією з іншими кандидатами, – заявив речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв на брифінгу у Відкритому офісі «БПП «Солідарність».

«У Брюсселі відбувся міні-саміт Україна-ЄС. З українського боку в Саміті взяв участь Президент України Петро Порошенко, з європейського – Президент Європейської Ради Дональд Туск, Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та Президент Європейського Парламенту Антоніо Таяні, а також члени Європейської Комісії.

Це явний знак того, що Європа на цих виборах Президента України неформально підтримує Петра Порошенка як проєвропейського політика, як досвідченого дипломата, здатного забезпечити подальше зближення України з Європейським Союзом.

Звичайно, дипломатичний протокол не дозволяє робити їм це напряму і було би дивно, якби європейські лідери робили якісь агітаційні заклики. Але погодьтеся, якщо буквально за десять днів до дня виборів Президента України запрошують на такий міні-Саміт до Європейського Союзу, це чітке послання – кого в Європейському Союзу бачать наступним Президентом України. Звичайно, в ЄС спираються на п’ятирічний досвід взаємодії з Петром Порошенком», – заявив Олег Медведєв.

О.Медведєв підкреслив, що як євроінтегратор і як лідер української дипломатії Петро Порошенко безумовно залишається поза конкуренцією з іншими кандидатами: «В цій ролі Порошенко безальтернативний. Ніхто з кандидатів не володіє більшим дипломатичним досвідом і більшим міжнародним авторитетом ніж Петро Порошенко. В умовах російської агресії, коли треба розвивати і посилювати міжнародну коаліцію на підтримку України, коли треба посилювати і продовжувати режим санкцій проти Російської Федерації це головна риса, яка необхідна Президенту України».

Речник кампанії нагадав, що Петро Порошенко залишається єдиним кандидатом у Президенти, в програми якого одним із головних пунктів є забезпечення підготовки України до членства в Європейському Союзі та членства в НАТО. В разі переобрання Петра Порошенка Президентом України у 2023 році Україна подасть заявку на членство в ЄС, і в тому ж 2023 році Україна вже має отримати План дій щодо членства в НАТО: «Але можливо, це відбудеться і раніше. Минулого тижня в листі на ім’я Генерального секретаря НАТО Йенса Сталтенберга Петро Порошенко написав про те, що вже в грудні 2019 року, на Лондонському саміті НАТО, Глава держави збирається поставити питання про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Очевидно, що в 2019 році навряд чи це питання буде вирішено, але можна розраховувати що надання Україні ПДЧ може статися раніше 2023 року».

Джерело

 

Медведєв: Розслідування щодо «Укроборонпрому» – це класична брудна політична технологія

Про це про це під час брифінгу заявив речник виборчого штабу кандидата в Президенти України Петра Порошенка Олег Медведєв.

«Щодо розслідування зловживань в «Укроборонпромі» – сьогодні остаточно стає зрозуміло, що це класична брудна політична технологія. Звичайно, це не означає, що зловживань в оборонці не було, вони були, є і, на жаль, ще тривалий час будуть, але з ними борються. Наведу свіжу статистику від ГПУ: до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 480 справ про зловживання в оборонці, до суду передано 111 справ і уже є 77 судових вироків, тобто ті, хто були причетні до зловживань, засуджені.

Тимчасова слідча комісія у Верховній Раді щодо зловживань в «Укроборонпромі» встановила, що матеріали так званого журналістського розслідування – це в основному витоки з кримінальних справ, яких ніхто не приховував і розслідував. ТСК також встановила, що значна частина оприлюднених розмов не відповідає реальним розмовам, що є на телефонних носіях, які знаходяться у розпорядження правоохоронних органів. Тобто ці розмови сфальсифіковані або відредаговані таким чином, аби надати сенсаційності і відповідного передвиборчого звучання. Швидше за все, журналісти отримали зі «зливного бачка» ці матеріали у спотвореному вигляді. Матеріали були «злиті» ЗМІ ще восени минулого року, а опубліковані навесні за місяць до виборів, з щотижневою подачею інформації. Мовою політтехнологів це називається план-графік негативної кампанії», – зазначив Олег Медведєв.

За його словами, політичні опоненти Петра Порошенка планують ледь не щодня оприлюднювати сфальсифіковані дані, різні фейки з метою дискредитації чинного Глави держави.

«Ми про це знаємо з різних джерел, в тому числі – це шквал інформаційних запитів, які надходять до нас з проханням пояснити ту чи іншу інформацію… значною мірою будуть «пережовуватись» фейки, які запускались у 2014-2015 роках і пішли по другому колу. У той же час планується безліч інших фейків з різних напрямків. Під час виборчої кампанії ми не можемо ні з ким судитись, але закликаємо ЗМІ ретельно перевіряти всю інформацію, журналістські розслідування перед їхньою публікацією», – додав О.Медведєв.

«Учора вкотре було наочно продемонстровано результати роботи вітчизняного оборонно-промислового комплексу і передача великої партії зброї свідчить, що жодні передвиборчі скандали, жодні передвиборчі технології чи звинувачення не зможуть затьмарити і перекреслити багаторічну роботу оборонно-промислового комплексу. Так, за період з 2014 року до Збройних сил поставлено 23 тисячі зразків озброєння і військової техніки. І якщо у 2014 році ми починали з елементарного ремонту, то сьогодні наша армія входить до найсильніших армій Європи. Як уже наголошував Президент у зв’язку з тим, що не діють жодні обмеження, пов’язані з договором про ракети середньої і малої дальності, це створює для нас сприятливі умови для посилення армії та оборони», – акцентував речник виборчого штабу Петра Порошенка.

«Факти свідчать про те, що українська оборонна промисловість – це не суцільна корупція, як це наразі подають у передвиборчій інформаційній лихоманці, за великим рахунком це – історія успіху. Згадаймо, у 2014 році в руїнах була не лише армія, а й оборонна промисловість. І доля всіх підприємств оборонної промисловості була визначена – уже за кілька років їх мали порізати на металолом. Попереднє керівництво країни вважало, що нам не потрібно професійне військо, нам немає від кого оборонятись і на Україну ніхто ніколи не нападе. Сьогодні складається дивна ситуація, коли деякі кандидати в Президенти, які руйнували українську армію та оборонну промисловість, вони найактивніше звинувачують Петра Порошенка – ту людину, котра відродила українську армію», – підсумував він.

Джерело

 

Команда Зеленського є лідером застосування «чорного піару» на президентських виборах – Олег Медведєв

Про це під час брифінгу заявив речник виборчого штабу кандидата в Президенти України Петра Порошенка Олег Медведєв.

«За великим рахунком, лідером у розповсюдженні «чорного піару» є команда Зеленського. Як це виглядає? По-перше, є всі підстави вважати «чорним піаром» все те, про що вони жартують на концертах «95 кварталу», які з точки зору логіки і здорового глузду є абсолютно передвиборчими подіями, але не оплачуються з виборчого фонду, починаючи з оренди залів для концертів і завершуючи роздаванням безкоштовних квитків», – сказав О. Медведєв.

«Вся медіа-імперія ляльковода і покровителя Зеленського, яким він смикає за ниточки, потужною силою великого телеканалу і телеканалів поменше стала головним джерелом «чорного піару» проти Порошенка і його команди»,- додав він.

О. Медведєв зазначив, що В. Зеленський, принаймні, в першому турі виборів з точки зору передвиборчих технологій не є конкурентом П. Порошенка. «Він є конкурентом низки опозиційних кандидатів, у яких він забирає голоси і яким перешкоджає вийти до другого туру. У Порошенка Зеленський голоси не забирає, структура його виборців формується іншим чином – винятково з тих виборців, які негативно налаштовані до влади. В цьому сенсі він конкурує з іншими опозиційними кандидатами і, як показує соціологія, починаючи з січня місяця робить це доволі успішно»,- додав О. Медведєв.

Він також зазначив, що зазвичай феномен В.Зеленського розглядають як форму протесту людей проти влади. «Але це лише частина правди, тому що феномен Зеленського – це ще і протест виборців проти опозиції. Причина його стрімкої появи на політичному полі полягає не тільки в тому, що люди незадоволені владою, а й в тому, що люди не задоволені опозицією, яка не змогла сформувати з точки зору виборців гідної і належної альтернативі владі»,- наголосив О.Медведєв.

Джерело

Автор