Робоча поїздка Президента до Хмельницької області (фото, відео)

Президент присвоїв звання Герой України старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно та підполковнику Івану Вінніку

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно та підполковнику Івану Вінніку. Глава держави вручив нагороди під час передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам України в ході робочої поїздки до Хмельницької області.

За виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» старшому сержанту Андрію Конопльову посмертно.

Найвищу державну нагороду з рук Глави держави отримала дружина героя – Галина Конопльова.

Також за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу Глава держави присвоїв знання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» підполковнику Івану Вінніку.

«Головною силою нашого війська завжди були та залишаються героїчні українські воїни, які мужньо та самовіддано боронять українську землю», – наголосив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що українські герої, на жаль, не всі повернулись живими з бойових завдань.

«Серед нас зараз – Галина Миколаївна Конопльова, дружина загиблого героя, старшого сержанта Андрія Анатолійовича Конопльова, помічника гранатометника героїчної 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил та його два сина. З перших днів проведення антитерористичної операції цей мужній воїн перебував на передньому краї боротьби з російським агресором», – сказав Глава держави.

Президент зазначив, що в січні 2015 року під час оборони взводного опорного пункту у районі населеного пункту Нікішино, Андрій Анатолійович першим виявив наступ бойовиків. Попередив бойових побратимів, і вступив у бій. Особисто знищив два танки противника, але й сам загинув, ціною власного життя врятувавши своїх бойових товаришів.

«За проявлені в бою сміливість, особисту мужність та героїзм, моїм рішенням старшому сержанту Андрію Анатолійовичу Конопльову присвоєно звання Герой України посмертно», – сказав Петро Порошенко.

 

«Шановна Галино Миколаївно, шановні сини, подвиг Андрія – вашого чоловіка і батька назавжди залишиться у всенародній пам’яті та стане символом незламності і бойового духу захисників української землі», – звернувся до родини героя Президент.

Присутні вшанували пам’ять всіх загиблих героїв хвилиною мовчання.

Президент також повідомив про рішення присвоїти звання Герой України ще одному захиснику рідної землі – підполковнику Івану Івановичу Вінніку, командиру механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. «Іван Віннік сьогодні у строю воїнів, що отримують бойову техніку»,- зауважив він.

«За його плечима бої за Савур-Могилу, Міусинськ, Червона Поляна, Лутугіно, Білокам’янка та Щастя та інші населені пункти. Значна кількість знищеної ворожої техніки. Та головне – підполковник Віннік, а у 2014 році під Савур-Могилою тоді ще капітан Віннік, показав виняткову сміливість, вмілість, витримку та мужність у бою. Виходив з найскладніших, часом здавалося б безнадійних ситуацій», – підкреслив Президент.

Глава держави вручив підполковнику Івану Вінніку найвищу державну нагороду.

Джерело

 

Президент на Хмельниччині передав ЗСУ безпілотники  Bayraktar TB2 та ще понад 420 одиниць озброєння та військової техніки

Випробування ударних турецьких безпілотників «Bayraktar», які поставлені на озброєння української армії, пройшли успішно. Вітаю ЗСУ та наших партнерів з Туреччини, а також усіх українців – у нас сьогодні з’явилась абсолютно нова сучасна зброя. Це чудовий внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 20. März 2019

 

Президент Петро Порошенко у Старокостянтинові на Хмельниччині передав українським військовим понад 420 одиниць озброєння та військової техніки, в тому числі вперше безпілотні комплекси оперативно-тактичного рівня Bayraktar TB2.

Глава держави нагадав, що на початок проведення антитерористичної операції Збройні Сили України в основному були укомплектовані озброєнням та військовою технікою радянського зразка, які за своїм станом були технічно та морально застарілі. «Незважаючи на існуючі на той час розробки, через не фінансування, розкрадання, через передачу ділками-комерсантами військових об’єктів, боєздатність армії була послаблена, а нова техніка не закуповувалась. У минулі роки бюджет оборонного відомства називали «бюджетом проїдання», тому що виділеного ресурсу ледве вистачало на виплату грошового забезпечення нашим військовослужбовцям», – зауважив Президент.

За його словами, на початку президентської каденції він як Верховний Головнокомандувач починав з того, що шукав для армії не лише шоломи та бронежилети, яких взагалі не було на озброєні армії, але і штани, шкарпетки, білизну і теплий одяг.

«Тепер ситуація кардинально інша. Тепер наш пріоритет – ракетна програма, створення високоточних ракет збільшеного радіусу дії. Вже говорив днями, що руйнація Росією Договору про ракети середньої та меншої дальності знімає і для нас низку обмежень. Тепер ми зможемо випускати такі ракети, що різко підвищать ту ціну, яку заплатить агресор за свою авантюру у випадку подальшої ескалації агресії. Тепер територія агресора теж стане вразливою», – наголосив Петро Порошенко.

«В період з 2014 року до військ поставлено понад 23 тис. зразків озброєння та військової техніки», – повідомив Президент. Серед них: модернізовані літаки та вертольоти, малі броньовані артилерійські катери, бронетанкове озброєння та техніка, артилерійські системи, протитанкове озброєння, броньовані автомобілі, радіолокаційні станції, захищені засоби зв’язку, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби боротьби із безпілотними авіаційними комплексами, тепловізійні та нічні прилади, снайперські та антиснайперські системи тощо.

«Зараз пріоритетними напрямками забезпечення Збройних Сил України є завершення розробки нових та модернізованих зразків озброєння та їх серійне виробництво, зокрема ракетних комплексів «Вільха-М» та «Нептун»; 155-ти міліметрових артсистем «Богдана», розробленої повністю за стандартами НАТО; реактивної системи залпового вогню «Верба-1»; безпілотного розвідувально-ударного комплексу «Сокіл», – повідомив Президент.

Глава держави підкреслив, що системні заходи реформування ЗСУ, сектору безпеки, поступове наближення сил оборони до стандартів армій країн НАТО, планове надходження нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки значно розширили бойові спроможності Збройних Сил України.

«Сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити нашу державу, яка є гарантом і основою суверенітету територіальної цілісності і незалежності нашої держави», – наголосив Президент.

Президент передав до ЗСУ винищувач МіГ-29МУ1, багатоцільові вертольоти Мі-8МТ, літак Ан-26Ш, танки Т-64БВ, броньовані розвідувально-дозорні машини БРДМ-2Л1, бронетранспортери БТР-3ДА та бронетранспортери, радіолокаційні станції, зенітно-ракетні комплекси «Оса», самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика» та ремонтні майстерні для бронетехніки.

Також було вперше передано Bayraktar TB2 – ударний безпілотник оперативно-тактичного рівня, здатний знаходитися у повітрі 24 години, з радіусом дії у 150 км, який має на озброєнні сучасні високоточні ракети для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей.

Глава держави також був присутній при перших випробуваннях БПЛА Bayraktar TB2. Він зауважив, що випробування пройшли успішно: «Я вітаю з цим Збройні Сили України, я вітаю з цим наших партнерів, я вітаю з цим український народ. У нас сьогодні з’явилося нове озброєння». Президент додав, що відтепер українські військові мають нові можливості і це є внесок у посилення обороноздатності держави.

Джерело

 

Турецькі бойові дрони, американські «Джавеліни» і інше озброєння підвищують ціну російської агресії проти України – Президент на Хмельниччині

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Хмельниччину взяв участь у випробуванні ударного безпілотного літального апарату Bayraktar турецького виробництва.

«За своїми характеристиками цей безпілотник є одним із найкращих. Bayraktar побив світовий рекорд у класі тактичних середньовисотних безпілотних літальних апаратів за тривалістю польоту, протримавшись у небі понад добу на висоті вісім кілометрів. Він може нести ракетне озброєння, успішно знищуючи укріплення противника, у тому числі – вражати морські цілі», – наголосив Глава держави.

Президент значив, що коли українська сторона звернулася до Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і відверто розповіла про нагальну потребу, то турецький очільник вчинив як справжній друг та стратегічний партнер – переговори були швидкими і сьогодні ці БПЛА вже в Україні. Глава держави подякував своєму турецькому колезі.

«З надходженням безпілотників Bayraktar до Збройних Сил наші спроможності у протистоянні ворогу значно зростуть. Кажуть, поява американських «Стінгерів» в Афганістані стала свого часу переломним моментом у радянській авантюрі у цій країні. Вірю, що турецькі бойові дрони, американські «Джавеліни», інші позиції, які постачають нам наші партнери, вітчизняні вироби оборонно-промислового комплексу значно підвищать ціну брутальної агресії Кремля проти України», – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що сьогодні під час успішних випробувань БПЛА вразив ціль з точністю попадання менше одного метра відхилення.

«Доручаю начальнику Генерального штабу, міністру оборони здійснити всі необхідні заходи, прискорити проведення навчання, в тому числі і в Туреччині, українських воїнів. Якнайшвидше завершити весь цикл постановки на озброєння і доповісти мені, коли безпілотні ударні літальні апарати будуть передані в частини безпосередньо на лінію зіткнення», – сказав Президент.

«Так само треба буде зробити і щодо протитанкових комплексів «Джевелін». Доручаю, пане міністре, прискорити переговори про нові закупівлі в наших американських партнерів», – додав він.

Президент зауважив, що продовжиться робота щодо постановки нового, в тому числі ракетного, озброєння і передачі його ЗСУ.

Джерело

 

Глава держави: Нікому не дамо дезорганізувати та зруйнувати армію і не зійдемо зі шляху до перемоги

Сьогодні ми передаємо для потреб ЗСУ чергову партію озброєння, військової техніки.Пріоритетом є завершення розробки нового та модернізованого озброєння і серійне виробництво, зокрема: ракетних комплексів “Вільха-М”, “Нептун”; 155 міліметрових артсистем “Богдана”, реактивної системи залпового вогню “Верба1”; безпілотного розвідувально-ударного комплексу “Сокіл”.Як Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України можу із впевненістю стверджувати: сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити нашу державу.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 20. März 2019

 

«Останнім часом оборонно-промисловий комплекс України зазнав шаленого інформаційного тиску. Суспільству нав’язують думку про суцільну корупцію і занепад нашої «оборонки». Тиражують паніку і депресію. Але саме життя спростовує ці уявлення. Тут, на полігоні у Старокостянтинові, представники десятків підприємств ОПК з усієї України», – сказав Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Хмельниччину.

«Коли чую від експертів з «диванних батальйонів» мантру про те, що «пропало все», яку вони розповсюджують з 2014 року, варто згадати: що було до 2014-го і, що зараз маємо, нині. Власне, немає чого порівнювати», – додав він.

Президент наголосив, що до 2014 року Україна не мала державного оборонного замовлення і не закуповувала нове озброєння та взагалі не інвестувала в інновації.

«В той же час окремі оборонні очільники торгували землею, військовими містечками, навіть шпиталі виставляли і продавали. І потім в 2014 році поранених не було де розміщувати. Так дохазяйнувалися. А тепер хочуть стати верховними головнокомандувачами», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що час, коли Україна була розмінною монетою у чужих іграх, завершився назавжди. «Це сталося завдяки мужності і самопожертві тисяч українських патріотів. Ми вибороли свою незалежність. Ми, ви змусили себе поважати», – зазначив Глава держави.

Президент подякував працівникам оборонної галузі, зазначивши, що завдяки їхній невтомній праці, професіоналізму та винахідливості, Україна не виглядає більше безпорадною та беззахисною. «Ви дали українським воїнам у руки і щит, і меч. Дали смертоносну для ворога зброю, якою, запевняю, у разі потреби українська армія вміло скористається. І ми будемо продовжувати зміцнювати нашу обороноздатність», – сказав Президент.

Глава держави зауважив, що сьогодні у Старокостянтинові, де відбулася чергова передача військовим понад 420 одиниць озброєння та військової техніки, українці побачили результат напруженої роботи оборонного комплексу України.

«Як би не старалися, нікому не вдасться дезорганізувати та зруйнувати українську армію. Навпаки – ми ставатимемо ще більш спроможними для забезпечення виконання поставлених завдань перед Збройними Силами України. Там, де треба – будемо проходити очищення. Але не зійдемо зі шляху, який веде нас до нашої української перемоги», – підкреслив Президент.

Джерело

 

Радість батьківства у багатодітних родинах не повинна ставати квитком в бідність – Президент

Засідання Ради регіонального розвитку Хмельницької області

Завдяки децентралізації громади самі ухвалюють відповідальні рішення. Хмельницька область залучає інвестиції, щоб створити робочі місця – за чотири роки тут створено майже 40 тисяч робочих місць. В області працює понад 230 підприємств з іноземним капіталом із 35 країн світу.На теренах Хмельницької області працює 19 сонячних електростанцій загальною потужністю 55 МВт. У Кам’янці-Подільському за кошти Світового банку відкрито першу в Україні, третю в Європі та п’яту в світі новітню біотеплоелектростанцію потужністю 45 МВт. Впродовж 2019-2020 років на Хмельниччині планується введення в експлуатацію 36 сонячних електростанцій.Децентралізація є успішною реформою. Про це свідчать і перші результати, і готовність людей працювати заради змін у житті громад. Разом ми зробимо Україну країною без периферії, державою вільних і заможних людей.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 20. März 2019

 

Президент Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку на Хмельниччині вкотре наголосив, що бідність є ворогом і перешкодою у побудові успішної і заможної України.

«Добре знаємо, що багато людей у нас живуть дуже бідно. І тепер, коли економіка знову на підйомі – моя програма, мій план подолання бідності став абсолютно чітким і розрахованим проектом», – наголосив Президент.

Глава держави зауважив, що в першу чергу, це буде стосуватися пенсіонерів. Кроки по боротьбі з бідністю будуть включати індексацію пенсій. «Було прийнято в 2017 році необхідне законодавство, і понад 306 тис. пенсіонерів в Хмельницькій області в березні вже отримали підвищення індексованих пенсій. Ми знаємо, що це мало. Але до цього це не робилось, і це перший удар по бідності», – наголосив Президент.

Другим кроком у боротьбі з бідністю стануть додаткові виплати протягом березня-квітня по 1205 грн пенсіонерам з мінімальною пенсією. «Вони не винні, вони працювали так само 20, 25, 30 років прибиральницями, санітарками і база (для розрахунку пенсії – ред.) була низькою –всі пам’ятають, яка була зарплата. І тепер вони мають право на мінімальну пенсію, але і мають право на другий крок», – сказав Глава держави. Він нагадав, що кошти на виплати були знайдені завдяки надходженням від розмитнення так званих євроблях. «Ці 13,6 млрд дадуть можливість зараз кожному, хто отримує мінімальну пенсію, отримати 2410 грн… На Хмельниччині таких пенсіонерів 98 тис., 81 тис. з них цю допомогу на сьогодні вже отримали. Я це контролюю, і точно це буде здійснено», – наголосив Президент.

Третій крок у боротьбі з бідністю – монетизація субсидій. «Раніше кошти з субсидій йшли на пряму газовим компаніям. Людям від цього абсолютно нічого не було. Ми прийняли позицію, щоб субсидію передати готівкою напряму одержувачу. 70% цих одержувачів є пенсіонерами. В Хмельницькій області це 140 тис. осіб, які зможуть гроші отримати готівкою», – розповів Петро Порошенко. Він нагадав, що був теплим лютий і березень, тому країна спожила на 32% менше газу. Водночас сума субсидій не змінюється. «Це означає, що 32% від субсидії пенсіонер зможе залишити собі», – сказав Президент, додавши, що при контролі і економії людина зможе заощадити і 50%.

Окремо Петро Порошенко відзначив багатодітні родини, які також потребують підтримки. «Радість батьківства у багатодітних родинах не має ставати квитком в бідність», – наголосив Президент. Він подякував Уряду за підтримку його пропозиції і на кожну третю дитину і більше відтепер буде виплачуватися прожитковий мінімум – зараз 1626 грн, з другого півріччя буде 1779 грн. За його словами, багатодітні родини сприяють покращенню демографічної ситуації в Україні.

Джерело

 

Глава держави: Децентралізація – це не кожен сам за себе, а об’єднання всіх заради спільної великої мети

Радий зустрічі в чудовому Хмельницькому. Фантастична атмосфера. Дякую, друзі! Разом – до перемоги! Україна стане великою країною вільних, заможних і щасливих людей!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 20. März 2019

 

«Децентралізації прокладає собі шлях. Про це свідчать і перші результати, і готовність присутніх тут людей працювати заради змін у житті громад і всієї України», – сказав Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Хмельницької області.

«Децентралізація – це не кожен сам за себе. Навпаки, децентралізація – це об’єднання всіх нас заради спільної великої мети. Мета децентралізації – це Україна без периферії», – наголосив Петро Порошенко.

Він особливо відзначив, що незважаючи на війну, люди всюди мають побачити реальні і практичні результати реформ: «Люди мають самі стати творцями змін».

«Зроблено те, чого раніше ніхто не міг уявити. Скільки було розмов про необхідність підтримки місцевого самоврядування. Але підтримували лише на телешоу. Ні владу, ні повноваження, ні гроші ніхто передавати не збирався. А зараз владу реально з центру передали громадам. Підкреслю – владу, повноваження і відповідальність», – сказав Президент.

Петро Порошенко нагадав, що тепер у зведеному бюджеті частка місцевих бюджетів становить 51%, державного бюджету – 49%. Він особливо підкреслив що лише необхідність витрат на оборону не дає далі змінювати це співвідношення на користь місцевих бюджетів.

За його словами, зміна співвідношення при формуванні бюджетів на користь громад дала можливість їм самостійно активно вирішувати багато своїх проблем. «Вони не просто латають дорогу, вони не просто утеплюють фасад, бо їм дали гроші. Мені подобається, що в громадах є слово «візія», вони бачать перспективу, створюють стратегії», – додав Президент.

«Ніхто краще за вас не знає, де потрібна школа, де потрібна лікарня, де має бути відремонтовано дитячий садок, де зробити освітлення, де побудувати місцеву дорогу, а де, спільно з коштами Державного фонду регіонального розвитку чи дорожнього фонду побудувати і дорогу обласного чи державного значення», – зауважив Глава держави.

Він додав, що найактивніші громади вже все це роблять, в тому числі і на Хмельниччині. «Хмельницька область залучає інвестиції, щоб створити робочі місця. За чотири роки створено понад 40 тис. робочих місць. В області працює 230 підприємств з іноземним капіталом із 35 країн світу», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко також зазначив, що понад 50% інвестицій надходить на Хмельниччину із країн ЄС. Експорт товарів до Європи у 2018 році збільшився на 37% порівняно з попереднім роком. Також в області готують нові площадки для інвесторів у формі індустріальних парків «Хмельницький» і «Славута».

Джерело

 

Україна стає все міцнішою в своїй енергетичній незалежності – Президент на Хмельниччині

Під час участі в Раді регіонального розвитку Хмельниччини Президент Петро Порошенко відзначив досягнення України на шляху своєї енергетичної незалежності.

«Про енергонезалежність не далі як позавчора говорили на нараді з питань розвитку атомної енергетики в Нетішині про енергетичний міст до Європейського Союзу. Міст – це мрія, яка починає реалізовуватися. Ми виходимо з єдиної радянської енергетичної системи. Україна стає дедалі все міцніше в своїй енергетичній незалежності. І ми продовжуватимемо цю стратегію», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, зараз реалізовується стратегія збільшення частки атомних електростанцій у виробництві електрики до 70%. Він також підкреслив, що завдяки його зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом було досягнуто домовленості і сьогодні налагоджена тісна співпраця з американською компанією Westinghouse, відповідно 6 із 13 блоків наших АЕС працюють на неросійському паливі.

«Це половина атомної генерації. І процес диверсифікації триває. Вже тепер можна стверджувати, що нам вдалося подолати кабальну залежність української атомної генерації від російського ядерного палива. Адже кілька років тому залежність була стовідсотковою», – підкреслив Петро Порошенко. Президент наголосив на важливості ще одного напрямку, який сприяє нашій енергетичній незалежності – енергозбереження.

«Ще один спільний пріоритет держави і громад – енергозбереження і енергонезалежність. На теренах Хмельницької області працює 19 сонячних електростанцій загальною потужністю 55 МВт», – повідомив Глава держави та додав, що у Кам’янці-Подільському за кошти Світового банку відкрито першу в Україні, третю в Європі та п’яту в світі новітню біотеплоелектростанцію потужністю 45 МВт.

«А впродовж 2019-2020 років на Хмельниччині завдяки інвестиціям у 350 млн доларів планується введення в експлуатацію 36 сонячних електростанцій загальною потужністю більше 370 Мвт», – підсумував Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент відзначив героїзм бойових підрозділів Хмельниччини та подякував за їх підтримку

Президент Петро Порошенко подякував хмельничанам за підтримку української армії, яка на його тверде переконання є гарантом суверенітету і незалежності нашої держави.

«Нам не потрібен жоден клаптик чужої землі. Але за свою землю ми будемо битися. Ми вже маємо армію, яка здатна повертати український суверенітет. Як Президент і Верховний Головнокомандувач пишаюся нашою героїчною армією, пишаюся тими її частинами, що дислоковані на Хмельниччині», – сказав Петро Порошенко під час участі в Раді регіонального розвитку Хмельницької області.

Глава держави нагадав про бойові частини, зокрема про 8 окремий полк спеціального призначення та 140 окремий центр спеціального призначення Сил спеціальних операцій, які зарекомендували себе як професіонали своєї справи у ході війни на сході України.

«Підрозділами Сил спеціальних операцій було знищено і взято в полон значну кількість окупантів, захоплено багато зразків ворожого озброєння, яке у подальшому склало ґрунтовну доказову базу у міжнародних судах проти Російської Федерації», – наголосив Президент.

Глава держави відзначив також 7-му бригаду тактичної авіації, яку неодноразово визнавали кращою авіаційною бригадою Повітряних Сил Збройних Сил України. Льотчиками бригади було здійснено 275 бойових вильотів.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ згадав 19-ту окрему ракетну бригаду, воїни якої захищають суверенітет та територіальну цілісність держави з 14 липня 2014 року. «За мужність і відмінне виконання бойових завдань 15 військовослужбовців бригади нагороджено державними нагородами», – зазначив Петро Порошенко.

Президент відзначив також 383-й окремий полк дистанційно керованих літальних апаратів. «Це втілення нових можливостей наших Збройних Сил, це технології ХХІ століття у військовій справі. За підсумками 2018 року полк визнано кращою військовою частиною розвідки в Повітряних Силах», – повідомив Петро Порошенко. Він також додав до переліку військових частин і 11-й зенітний ракетний полк, який завжди в числі кращих зенітних полків.

«Говорю про це, щоб Хмельниччина і вся Україна знали про героїзм цих частин створеної нами української армії. Дякую області, громадам, дякую усій Хмельниччині за підтримку наших воїнів», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент закликає українців не піддаватися на провокації та передвиборчі технології, які покликані розколоти нашу єдність

Президент Петро Порошенко під час спілкування з хмельничанами наголосив на важливості зберегти єдність напередодні виборів і пам’ятати, що Кремль ніколи не змириться з обраним Україною шляхом до членства в Євросоюзі і НАТО. «Зараз щодня на сході відбуваються обстріли і провокації. І майже щодня Україна ховає своїх героїв… Кремль відмовляється виконувати свої міжнародні зобов’язання… Путін продовжує гібридну війну проти України», – сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що нагадує про все це напередодні 31 березня: «Бо нам треба відчути, яку справжню ставку Україна має на цих виборах. Може, ще не всі її бачать за прізвищами кандидатів. Але ставлячи позначку в бюлетені, кожен з нас буде давати відповідь на питання: чи зможемо зберегти незалежність від Росії; чи здатні ми протистояти спробам Кремля якщо не силою, то хитрістю втягнути Україну назад у імперію; чи не допустять українці реванш Путіна; чи відкинуть зручних для нього кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради».

Глава держави вкотре застеріг, що російський президент має наметі розколоти єдність українців: «Путін хоче розколоти нашу єдність. Так, як він намагався це зробити всі ці п’ять років і як йому не вдалося це зробити. Бо, коли ми об’єднані, українці завжди перемагають. Тому Путін і приховує свої наміри».

За його словами, посланці Кремля не завжди являються в образі найманця-терориста чи пропагандиста «русского мира», а все частіше вони маскуються, вигукують патріотичні гасла і одягають камуфляж перед тим, як озвучити чергову «зраду», придуману в Кремлі.

«Демонстративні провокації особливо почастішали в останні тижні. Бо стало зрозуміло, що патріотизм і здоровий глузд українців впевнено перемагають зараз парад політтехнологій. Тепер виборчу кампанію вони явно хочуть перевести в формат вуличних зіткнень. Ворог прагне, щоб пролилася українська кров. Це вже не технологія. Це – спроба зірвати вибори. І це точно не український сценарій», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив: «Наш український сценарій – це провести прозорий і справедливий виборчий процес, це забезпечити чесний підрахунок голосів. Тільки так ми зможемо продовжити курс, яким йшли п’ять років. Тільки так ми збудуємо велику Україну, країну вільних, щасливих і заможних людей».

«Найперший мій заклик до всіх українців і кожного громадянина зокрема: не піддавайтеся ні на провокації, ні на брехливі обіцянки небесного раю вже завтра. Не думайте, що Путін повірить тим з кандидатів, які вже зараз кажуть, що вони стануть на коліна і поповзуть вимолювати в нього пробачення зі сльозами на очах. Запам’ятайте: Москва сльозам не вірить», – сказав він та додав, що Кремль рахується тільки з силою, а силу українців він не здолає, поки не розділить нас.

«І ще одне прохання – не довіряйте телевізійним ток-шоу, бо часто вони перетворюються на ярмарки брехні і лицемірства. Не вірте тому бруду, який протягом двох найближчих тижнів заплановано вилити на мою команду та мене», – зазначив Петро Порошенко.

«Хочу вам сказати – ми єдині і ми непереможні. І ніхто нас не роз’єднає і ніхто нас не переможе. У найтяжчі дні ми зберегли нашу віру в перемогу. Не вірю, що тепер бруд і фейкові новини змусять нас, велику Україну і великих українців відмовитись від нашого шляху», – резюмував Глава держави.

Джерело

 

Автор