Робоча поїздка Президента до Одеської області (фото, відео)

Одещина може стати лідером східноєвропейської туристичної галузі – Президент

Радий сьогодні бути на святкуванні Дня народження в Одесі. Радий, що багатонаціональна Одещина саме так святкує – українськими, молдовськими, болгарськими і суто одеськими піснями. Одеса – це туристична столиця України, морська столиця України, столиця світового гумору. І так само Одеса – це культурна столиця. Переконаний, що Одеса має стати східноєвропейським лідером туристичної галузі. Для цього треба, зокрема, мати хороші дороги. Дорогу Одеса-Рені ми вже побудували і починаємо роботу з будівництва ще низки доріг, які роблять Одесу логістичним центром. Також ми поставили перед собою надзвичайно амбітне завдання завершити будівництво злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту, що значно збільшить потік туристів до нашої Одеси.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 2. März 2019

 

«Я переконаний, що Одеса має стати лідером східноєвропейської туристичної галузі», – сказав Президент Петро Порошенко в ході робочої поїздки до Одеської області під час відвідання ярмарку «Скарби Одещини». Він додав, що Одеса є туристичною столицею України, та морським та культурним центром держави.

«Приємно, що сьогодні тисячі людей тут, на цій площі відкривають сьогодні туристичні можливості: бачать чим славиться кожен район; бачать можливості зеленого, сільського, морського туризму», – зазначив Президент.

«Україна може бути лідером в сфері туризму. Той, хто сумнівається в цьому, нехай приїде в Одесу і подивиться, яка вона красуня», – додав він.

Петро Порошенко зауважив, що для подальшого розвитку туристичного напрямку потрібно мати і гарні дороги. «Ми завершили будівництво дороги Одеса-Рені і зараз приступаємо до будівництва ще низки доріг, які роблять Одесу логістичним центром», – також зазначив він.

За його словами, також необхідно завершити будівництво злітно-посадкової смуги в Одеському аеропорту: «Сьогодні це є надзвичайно амбітним завданням, яке значно збільшить потік туристів до нашої Одеси».

Президент особливо відзначив, що Одеса та одесити добре знають, що таке фронт боротьби з агресором, бо воїни 28-ї бригади ЗСУ боронять територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Він також додав, саме тут в Одесі п’ять років тому, 2 березня було прийнято першу резолюцію про виведення іноземних військ. Водночас, Петро Порошенко наголосив, що зараз відкрито і другий фронт – фронт боротьби з бідністю.

Глава держави нагадав, що починаючи з 1 березня зроблено три великих кроки у подоланні бідності: монетизація субсидій; індексація пенсій та виплата індексації для тих, хто отримує пенсії на мінімальному рівні або нижче мінімального.

«Це не разова позиція. Це буде робитися кожен рік. І наступні п’ять років – це будуть роки, коли ми будемо долати бідність», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, дуже важливо, що найближчим часом ми можемо демонструвати вже перші рішучі успіхи в цьому напрямку.

Президент також переконаний, що Україна вийде на лідерські позиці у розвитку ІТ-сектору; розвитку логістики та будівництва доріг, збільшенні потужності портів, аеропортів; індустріалізації; розвитку агропромислового комплексу.

«Моя мрія – побудувати успішну країну. Справжнього регіонального лідера, де будуть жити щасливі, заможні і вільні люди. Я впевнений, що так само як вдалося зберегти міжнаціональний мир тут на Одещині, так ми збережемо і єдність, і мир в Україні», – сказав Петро Порошенко.

Одещина – незамінна і унікальна перлина в яскравому українському багатстві.Вітаю мою рідну Одеську область з днем народження!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 2. März 2019

Джерело

 

Куяльник став курортом державного значення – Президент на Одещині підписав відповідний закон

Під час робочої поїздки до Одеської області та участі в роботі Ради регіонального розвитку Президент Петро Порошенко підписав закон «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення».

«Ми запускаємо закон України про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення», – підкреслив Глава держави, підписуючи документ.

Законом оголошено природні території Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення та визначено конкретні межі округу і зон санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту Куяльник. Реалізація закону вирішує питання створення курорту державного значення в Одеській області, що стимулюватиме збереження та розбудову курортних територій. Втілення цих законодавчих змін допоможе збереженню та раціональному використанню природних лікувальних ресурсів та зростанню туристичного потоку до Одещини.

«Дуже дякую, пане Президенте. Будемо залучати інвесторів і показувати перспективу. Куяльник може стати, і я впевнений, стане курортом міжнародного рівня. Але для цього нам варто зосередитися на розвитку усього регіону», – підкреслив Глава Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов. При цьому він зазначив, що вже сьогодні Одещина приймає 6 млн туристів на рік.

Надання статусу курорту державного значення забезпечить особливу охорону унікальних природних лікувальних ресурсів та природних територій родовища пелоїдів Куяльницького лиману та Куяльницького родовища мінеральних вод, їх раціональне використання.

Надання Куяльницькому лиману статусу курорту державного значення стимулюватиме збереження та розбудову курортних територій; збереження та раціональне використання природних лікувальних ресурсів; зростання туристичного потоку до Одеського регіону.

Джерело

 

Наша мета через реформи перемогти бідність – Президент

Децентралізація – це країна без периферії. Ми передали гроші на місця. Тепер ви самі приймаєте рішення і несете відповідальність перед вашими громадами. Про це говорив сьогодні в Одесі під час засідання Ради регіонального розвитку. До речі, на порталі Open Budget (відкритий бюджет) Мінфіну з грудня оприлюднена інформація по всіх місцевих бюджетах України. По кожному населеному пункту можна побачити, як формується його бюджет: скільки власних надходжень, а скільки дотується державою. Також є можливість перевіряти витрати – куди і на що місцева влада спрямовує фінансовий ресурс. Прошу, контролюйте обраних вами керівників!Ми ж зробимо все, щоб ОТГ мали доступ до ресурсів, про які ми ведемо переговори з нашими міжнародними партнерами. Ми робимо це для того, щоб Україна стала великою країною вільних, щасливих і заможних людей!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 2. März 2019

 

Реформи в Україні впроваджуються задля того, щоб відбувався розвиток та економічне зростання країни і це стало основою для подолання бідності, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Ми це робимо для того, щоб Україна, наша держава, стала великою країною вільних, заможних і щасливих людей. Коли ми всі в це будемо вірити, ми зможемо реалізувати цю мету», – наголосив Глава держави під час виступу на Раді регіонального розвитку Одещини. Як приклад реалізації мети Петро Порошенко назвав підписання Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі, яка була ратифікована незважаючи на протидію Росії, запровадження безвізового режиму, утворення Української Православної Церкви та отримання нею Томосу про автокефалію, ухвалення змін до Конституції тощо.

«Наша мета через реформи, через командний рух перемогти бідність. І з березня ми зараз робимо перші кроки. Ця соціальна підтримка надзвичайно важлива для громади», – наголосив Президент.

«Плоди нашої роботи також обов’язково будуть у майбутньому. Коли кожен житель міста, села, району, області на власній кишені відчує, що країна розвивається і йде вперед», – додав Петро Порошенко.

Важливим компонентом подолання бідності Глава держави назвав передачу влади і коштів місцевому самоврядуванню, через реалізацію таких глобальних реформ як децентралізація.

Індексацію пенсій пенсіонерам, які отримували найнижчі пенсії, та монетизацію субсидій Президент назвав серед тих кроків, які зараз здійснюються для підтримки найбільш вразливих верств населення.

«Монетизація субсидій – це довіра до людей, коли їм гроші з державного бюджету передають готівкою. В середньому 1600 гривень на домогосподарство. І якщо ви зробите такі енергозберігаючі технології, підвищення енергоефективності – гроші економляться і громаді, і домогосподарству. До 40-45% вже зараз це реально. Отримала людина 1600 гривень – 750 гривень залишила собі. А хто це буде? 70% – це пенсіонери. І таким чином додатково 700 гривень можна дати пенсіонерам. І це не коли-небудь, це зараз є, коли ми починаємо інвестувати в енергозбереження», – підкреслив Глава держави.

«На сьогоднішній день, коли ми дивимося в очі пенсіонерам – є що їм сказати. З 1 березня на 17% зросли пенсії через механізми індексації», – також констатував Петро Порошенко і нагадав, що джерелом індексації найнижчих пенсій стали надходження до Пенсійного фонду 13 млрд 600 млн гривень від розмитнення так званих євроблях.

«Ці кошти пішли на скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду і найголовніше – на індексацію пенсій за 2016-2017 роки», – додав Петро Порошенко і розповів, що крім індексації кожен з таких пенсіонерів отримає додатково у березні-квітні по 1205 гривень компенсації за попередні роки.

Він зазначив, що перші кроки щодо підвищення виплат пенсіонерам – це лише початок. «Я впевнений в тому, що ми не зупинимося на цьому шляху і наша єдність, яку ми продемонстрували, найближчим часом зможе принести конкретні результати і дасть нам можливість реалізувати додаткові кроки по подоланню бідності», – резюмував Президент.

Джерело

 

Ми маємо отримати величезні переваги від нашого руху в Євросоюз – Президент про розвиток об’єднаних громад

Президент Петро Порошенко наголошує, що рух України до Європи відкриває нові широкі можливості для об’єднаних територіальних громад та доступ до європейських ресурсів для впровадження проектів розвитку територій. Про це Петро Порошенко заявив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Одеської області.

«Територіальні громади чітко бачать як потрібно розвивати свій регіон», – зауважив Президент.

Водночас він зазначив, що спочатку були проблеми з імплементацією закону про децентралізацію: «Бо це був абсолютно новий продукт. Продукт, смак якого люди, що живуть в регіонах, містах, селах та селищах ще точно не знали». Президент також підкреслив, що на початку реформи було надзвичайно важко знайти першопроходців, які здатні втілювати її в життя, вивчати досвід Німеччини, Польщі, Євросоюзу в цілому.

«Як тільки з’явилися перші приклади, люди побачили, що на рахунках у територіальних громад з’являється більше грошей, і результати діяльності громад – краще. Якщо ОТГ об’єднуються і використовують той новий механізм, який ми заклали в законі, тоді і відновлюється розвиток громади», – зазначив Глава держави.

Петро Порошенко також відзначив важливість появи місцевих ініціатив: «Важливо, що громади самі почали пропонувати рішення проблем. Важливо, що громади самі стають драйверами змін. Вони вже самі вивчають закордонний досвід. Все більше і більше громад об’єднуються і розвиваються в різних районах, селах і містах по всій Україні».

«Ми бачимо – робиться саме те, що потрібно людям, що створює нову якість життя», – сказав він.

При цьому Президент зазначив, що ключовим питанням у впровадженні змін на місцях залишається фінансова та технічна підтримка. «Звичайно, не уникнути питання – де взяти гроші на перспективні проекти. Перше – громади вже отримали гроші завдяки децентралізації. Друге – це спільні проекти з Європейським Союзом. І я наголошую, якщо ми не схибимо, якщо ми будемо об’єднані, якщо ми продовжуємо наш рух в Європу, кількість європейських проектів буде лише збільшуватись», – зазначив він.

«І це доступ не лише до технічної допомоги, а й до величезних фінансових ресурсів», – підкреслив Петро Порошенко та навів приклад Маріуполя і деяких громад Одеської області, де впроваджуються спільні проекти з Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, тощо.

«Зараз за моїм дорученням в міністерстві регіональної політики буде створено консультаційний центр щодо доступу до міжнародних фінансових ресурсів і кожен керівник об’єднаної громади зможе мати доступ до цих ресурсів», – повідомив Глава держави.

«Я впевнений в тому, що ми маємо отримати величезні переваги від нашого руху в Євросоюз», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, коли ми говоримо про вступ України до ЄС і НАТО, подачу заявки на вступ до ЄС у 2023 році, то йдеться, зокрема і про підтримку з боку ЄС, про досвід країн Центральної і Східної Європи. «Ми все зробимо, щоб ви мали доступ до ресурсів, про які ми ведемо переговори з партнерами. Немає жодної моєї зустрічі з керівництвом Євросоюзу, щоб я не говорив про гроші», – також зауважив він.

Зокрема, Президент повідомив про спеціальний проект, пов’язаний з агресією Російської Федерації в нейтральних водах Чорного моря, на який спрямовується 50 млн євро. Ці кошти підуть на підтримку Маріуполя, Бердянська.

Джерело

 

Президент про стандарти якості життя в громадах: Якісні дороги, водо- та електропостачання, нова українська школа та амбулаторія, Інтернет

Президент Петро Порошенко переконаний, що початок розвитку об’єднаних територіальних громад має продовжуватись у забезпеченні високих стандартів якості життя мешканців цих громад. «Ці результати, які сьогодні є – це лише старт процесу. Плоди нашої роботи обов’язково будуть в майбутньому. Коли кожен житель села, міста, регіону, області на своїй власній кишені відчує, що країна розвивається, йде вперед», – сказав він на засіданні Ради регіонального розвитку Одещини.

Президент висловив слова вдячності лідерам громад за вже виконану роботу, але зазначив, що багато чого ще потрібно зробити. Він поділився власним баченням, що повинно бути в ОТГ, в місцевому самоврядуванні.

«На моє глибоке переконання в кожній об’єднаній територіальній громаді мають бути дороги, якісні дороги. Нагадаю, що за два роки розпочатого за моєю ініціативою митного експерименту Одещина отримала 3,1 млрд гривень на будівництво доріг, вже збудовано та відремонтовано 455 км доріг», – зазначив він.

Глава держави підкреслив важливість забезпечення якісного водопостачання. «Ми наголошуємо на тому, що за європейськими стандартами, там де населення більше трьох тисяч мешканців, має бути центральне водопостачання. І це наш обов’язок, це наш стандарт», – зазначив Петро Порошенко.

За його словами, громади також мають бути забезпечені якісною електрикою, тому що в деяких селах через неякісні електромережі досі існують перебої в електропостачанні.

«Школа за новими стандартами, як інфраструктурно, так і концептуально школа має бути новою. І ми почали реалізовувати цей проект», – назвав наступний напрямок розвитку громад Президент. «Я радий, що у нас вже є більше 500 шкіл в ОТГ, що відповідають стандартам нової української школи. Це – не витрати з бюджету, це – інвестиції в майбутнє», – зазначив Петро Порошенко та подякував і громадам, і вчителям, що здійснюють цю реформу.

Президент також особливо підкреслив важливість надання якісних медичних послуг. «Нагадаю, що ми запустили реформу сільської медицини. За гроші, що ми конфіскували в Януковича, будуємо амбулаторії в ОТГ з телемедициною. До речі, дехто скептично оцінює шанси на впровадження телемедицини в ОТГ. Але через рік давайте ми оцінимо – хто був правий»,- зауважив він.

Петро Порошенко наголосив на важливості повсюдного забезпечення доступу до Інтернету. «Не може працювати об’єднана громада, село, якщо в керівництва ОТГ, в пожежній частині, в школі немає Інтернету. Ми почали нову програму «Де світло – там Інтернет». Чому? Тому що в кожній сім’ї має бути Інтернет. Не має бути села, де немає Інтернету. Тому що це можливість для інтелектуального розвитку, для набуття нових знань. Це кваліфікація 21 століття», – сказав Президент.

За його словами, важливим також для розвитку громад є і розвиток туризму, особливо агротуризму в селах і ОТГ, бо це дасть можливості розвивати мінітуризм, гестхаузи, тощо.

«Одеська область може багато що запропонувати туристам. Серед проектів на наступні три роки, ще раз наголошую, бачу модернізацію Одеського аеропорту. Це справді важливий і для України, і для Одещини проект. А ще бачимо, що туризм – це ресурс для нової якості життя громади, як це відбувається у Вилково, де громада проводить модернізацію міської каналізації», – сказав Глава держави.

«Ось це, я думаю, ті компоненти, які повинні бути в усіх ОТГ», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

Ми не віддамо ні Крим, ні Донбас – Президент

Президент Петро Порошенко заявив про те, що українці продовжуватимуть боротьбу за свою державу, відновлення її територіальної цілісності і суверенітету.

«На Приморському бульварі, на Думській площі біля Дюка я хотів би звернутися до Путіна. Ми, українці – гордий народ. Ми волелюбний народ. Ми миролюбний народ. Ми точно не посягаємо на чужі території. Нам не треба жодного клаптика чужої землі. Але я хочу наголосити, що ми ніколи не віддамо своєї землі», – підкреслив Глава держави під час спілкування з одеситами.

«Ми, українці будемо битися за те, щоб повернути українську землю назад в Україну, а український прапор і український суверенітет повернути на окуповані території. Почуйте, ми не віддамо ні Крим, ні Донбас, ні Одесу, ні море – ні Чорне, ні Азовське, ні наш суходіл», – заявив Президент.

Петро Порошенко висловив думку, що російський президент боїться українського народу через нашу нескореність та любов до волі. «Знаєте чому Путін боїться нас? Саме тому, що ми вільні. І ніхто і ніколи більше нас не зажене в московське ярмо», – наголосив Глава держави.

Президент висловив переконання, що Україна продовжить свій розвиток. За його словами, українці інтелектуальні і сильні, а значить точно зможуть розвивати країну і зберегти її незалежність.

«Моя мета – перетворити Україну на велику країну, справжнього регіонального лідера. І для цього є всі умови», – сказав він.

Джерело

Автор