Глава держави взяв участь в оперативно-стратегічному зборі керівного складу ЗСУ (фото, відео)

Сьогодні в Україні є армія, здатна захистити українську землю і народ – Президент

5 років минуло з початку агресії РФ проти України. За цей час українська армія набула великого досвіду. Знає як і має чим давати відсіч ворогу. Та ми ніколи не забудемо добровольців і волонтерів, які одними з перших прийняли на себе удар у 2014 році.Нині Росія жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом. Агресор розгортає нові військові з’єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для можливого вторгнення.Саме тому я підтримав ініціативу Генерального штабу щодо проведення сьогоднішнього оперативного збору керівного складусектору оборони. Ми і надалі продовжимо комбінувати військові зусилля з дипломатичними, і обов’язково переможемо. Бо в цій визвольній війні з нами правда і увесь світ.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 25. Februar 2019

 

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко переконаний, що українські ЗСУ сьогодні повністю здатні захистити територію держави та український народ. Армія поступово переходить до стандартів НАТО у озброєнні та реформуванні системи управління. Про це Глава держави сказав під час виступу на оперативно-стратегічному зборі керівного складу Збройних Сил України.

«Як Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України можу із впевненістю стверджувати: сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити українську землю, нашу державу, народ України», – наголосив Петро Порошенко.

Він нагадав, що антитерористичну операцію було переформатовано на операцію Об’єднаних сил. «Проведено значну роботу з реформування управління Збройних Сил відповідно до стандартів НАТО. Сформовано низку нових бойових бригад та військових частин оперативного, тилового і технічного забезпечення. На потенційно загрозливих напрямках проведено нарощування відповідних угруповань військ. Посилено систему протиповітряної оборони. Збільшено авіаційний парк та бойовий склад зенітних ракетних військ», – наголосив Глава держави.

 

Петро Порошенко зазначив, що, нарешті, відновлюються Військово-Морські Сили; створено та поступово набуває бойових спроможностей Командування морської піхоти. «Ми посилюємо морську та артилерійську компоненти берегової оборони, удосконалюємо інфраструктуру базування кораблів ВМС у портах Чорного і Азовського морів», – додав він.

«Наголошую, що лише протягом 2018 року у війська було поставлено більше 3000 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки, близько 500 тисяч ракет і боєприпасів, 2000 одиниць сучасної стрілецької зброї та антиснайперських комплексів», – особливо підкреслив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Він додав: «Бронетанкова, морська, авіаційна техніка, ракетно-артилерійське озброєння, високоточні протитанкові комплекси «Корсар», «Стугна», «Бар‘єр», новітні піхотні вогнемети РПВ-16, системи протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби та зв‘язку – все це вже на озброєнні у ваших військових частинах».

«Це є те, що держава сьогодні може дати і підтримати Збройні Сили України, ставлячи пріоритетом, на перше місце використання коштів платників податків», – особливо підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, підприємства військово-промислового комплексу розпочали серійний випуск модернізованих танків Т-64. Нарешті відновлено виробництво бронетранспортерів БТР-3, БТР-4, які добре себе зарекомендували і дуже добре відомі в армії. Виробництво модернізованих бойових машин піхоти.

Крім того, здійснюється модернізація вітчизняного протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П». «Нарешті ми добилися, що вони в повній мірі, по-перше поставлені у війська і використовуються у випадку необхідності, а також демонструють високу ефективність у районі операції Об’єднаних сил», – сказав Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що триває оснащення військових частин сучасними безпілотними літальними апаратами і вітчизняного виробництва, і іноземного виробництва.

«Відбувається модернізація реактивних систем залпового вогню «Град» і «Смерч». Завершилося випробування модернізованих зенітних ракетних комплексів «Куб» і «Тор», які повертаються до бойового складу підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ. Це дасть можливість підвищити потенціал як зенітних ракетних військ Збройних Сил України, так і системи ППО держави в цілому», – зазначив він.

За його словами, на завершальному етапі перебувають випробування нового ракетного комплексу морського та сухопутного призначення, десантних катерів, модернізація самохідних гаубиць та артилерійських систем. «Україна розпочинає серійне виробництво передових реактивних систем залпового вогню «Верба» та пускової установки для «Вільхи». Перші штатні підрозділи, озброєні новими системами, будуть сформовані вже у цьому році», – повідомив Президент.

«Підвищення рівня забезпеченості наших військ безпілотними літальними апаратами, системами артилерійської розвідки та контр-батарейної боротьби забезпечило суттєве нарощування результативності нашої розвідки», – зазначив Петро Порошенко.

За його словами, завдяки підтримці з боку наших західних партнерів у рамках міжнародної технічної допомоги українські Збройні Сили також отримали значну кількість сучасних зразків озброєння, військової і спеціальної техніки.

Джерело

 

Україна в НАТО – гарантія нашої безпеки – Президент на оперативно-стратегічному зборі ЗСУ

 

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко взяв участь в оперативно-стратегічному зборі з керівним складом Збройних Сил України.

«П’ять років минуло з початку російської агресії проти нашої держави. П’ять років, сплачуючи високу ціну, Україна відстоює своє право на незалежність і цивілізаційний вибір», – наголосив Президент.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що за п’ять років українська армія набула великого досвіду. «Знає як і має чим давати відсіч ворогу. Та ми ніколи не забудемо добровольців і волонтерів, які одними з перших прийняли на себе удар у 2014 році. Тоді, коли штучно ослаблену Україну, як здавалося кремлівським стратегам, швидко мали б принести у жертву реваншистським імперським планам Москви», – сказав Президент.

«Суттєво загальмувавши на шляху євроатлантичної інтеграції, політичне та військове керівництво країни минулих років одночасно послабило й власний безпековий потенціал. Мали місце і масові скорочення особового складу ЗСУ, і низький рівень фінансування, і кілька хвиль розкрадань в армії, коли знищувалися цілі військові частини. Сотні бойових літаків, самохідних гаубиць, танків і ракетних комплексів продавалися за ціною ледве чи не металобрухту», – додав Петро Порошенко.

«Один з головних висновків, які усі ми, як суспільство, маємо зробити з подій п’ятирічної давнини, полягає у безумовному стратегічному курсі України до НАТО та Європейського Союзу. Нещодавно, як ви знаєте, відповідні зміни за моєю ініціативою було внесено до Конституції. Україна в НАТО – це гарантія нашої безпеки», – наголосив Президент України.

«Жодних дискусій бути не може. Ми дуже високу ціну заплатили за те, що коли треба було рішучо діяти, нам намагалися пустити димову завісу багатовекторності і позаблоковості», – підкреслив він.

Джерело

 

Росія не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом – Глава держави

 

Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко наголошує, що загроза можливого вторгнення збройних сил Російської Федерації вглиб території Української держави залишається.

«Росія жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом. Агресор розгортає нові військові з’єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для вірогідного і можливого вторгнення», – зазначив Президент, виступаючи перед керівним складом Збройних Сил України.

Він повідомив, що «на західному стратегічному напрямку ворог продовжує формувати об’єднане стратегічне командування «Захід» у складі двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії військово-повітряних сил і ППО».

Президент також зазначив, що «на південно-західному стратегічному напрямку Восьма загальновійськова армія здійснює безпосереднє управління двома російськими армійськими корпусами, розгорнутими на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей».

«Ми спостерігаємо безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону. На території тимчасово окупованого Криму агресор створив потужне об’єднання військ, яке включає наземний, повітряний і морський компоненти, загальною чисельністю понад 30 тис. військових. Поблизу наших кордонів формуються та розгортаються ракетні частини, оснащені комплексами «Іскандер», – повідомив Глава держави.

«Створення нових ударних оперативних сил на західному та південно-західному стратегічних напрямках не має нічого спільного з обороною. Ми розуміємо з вами, що ці сили призначені для військового удару. Саме до цього готується Кремль», – зазначив Президент.

«Тому вважаю, що загроза повномасштабної війни є не декларацією, а є цілком реальною, особливо у світлі нинішніх військових приготувань противника. Підготування ведуться поблизу державного кордону України в Смоленській, Брянській, Воронезькій, Бєлгородській, Ростовській областях та в анексованому Криму», – застеріг Глава держави.

«Але було б помилкою думати, ніби апетити Росії обмежуються тільки Україною. Її гібридна війна має на меті кардинально змінити геополітичний ландшафт усієї Європи. Інколи плани розповсюджуються і до глобальних змін. На цьому я як Президент України і Верховний Головнокомандувач ЗСУ наголосив під час свого виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки», – додав він.

Президент навів приклад агресивних дій та намірів Росії, зокрема у Азово-Чорноморському регіоні, а саме нещодавнє захоплення українських військових моряків та кораблів у Керченській протоці.

«За цих умов постійна підготовка Збройних Сил, їхнє озброєння та оснащення, стратегічні рішення, які ухвалюються у секторі безпеки, набувають особливої ваги», – підсумував Глава держави.

Джерело

 

На нашій землі ворог, і ми маємо зробити все, щоб звільнити її – Петро Порошенко

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час наради з керівним складом Збройних Сил України наголосив на тому, що «стратегія нашої подальшої протидії російській агресії повинна ґрунтуватися на системному та комплексному реагуванні на загрози, зокрема шляхом жорсткої, активної оборони, що позбавляє сенсу наступальні дії противника».

«Потрібно підвищити ціну, яку противник заплатить у випадку абсолютно авантюрних, безрозсудних дій, у випадку подальшого проведення агресії», – зазначив Президент.

«На нашій території знаходиться ворог і ми маємо зробити все можливе, щоб звільнити українську землю. Це наш святий обов’язок», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що Україна і надалі комбінуватиме військові зусилля з дипломатичними. «І ми обов’язково переможемо. Бо у цій визвольній війні з нами правда і увесь світ», – сказав він.

Глава держави підкреслив необхідність нарощування подальшого оборонного потенціалу держави; активної дипломатії; посилення міжнародних санкцій, здатних стримувати агресора; налагодження та підтримання взаємодії з нашими партнерами на усіх міжнародних майданчиках і координації стратегічних комунікацій.

За його словами, має бути забезпечено впровадження міжнародних моніторингових інструментів для контролю безпекової ситуації навколо України, особливо у районах Чорного та Азовського морів; внутрішнє посилення України, консолідація сил усередині держави за рахунок проведення ефективної соціальної і економічної політики.

Глава держави також наголосив на нагальності посилення уваги до охорони важливих державних об’єктів в глибині території України. «Зміни Росією акцентів гібридної війни і перенесення зусиль на дестабілізацію обстановки всередині України вимагають від нас адекватного реагування», – сказав Президент.

«Ми повинні визначити та забезпечити неухильне дотримання єдиних для всіх силових структур правових та технічних вимог до розробки та прийняття на озброєння техніки і майна з урахуванням стандартів НАТО», – додав він.

Джерело

Автор