HELGI`s NEWs – 16.02.2018

Helgi Sharp

1. Продовжує роботу Безпекова конференції у Мюнхені.

NB. Перші підсумки: Європа готує модернізацію військових потужностей, Порошенко провів предметні перемовини зі Столтенбергом, а сьогодні пообіді відбудеться його повноцінна зустріч с Майком Пенсом.
Де Путін? Мало того, що цей недоук сам цурається виїжджати у цивілізований світ, цього разу він не пустив до Мюнхена ще й Лукашенка, затягнувши його якимись дрібними жульствами до Сочі.

2. Трамп підписав пакет законів, який збільшує допомогу Україні майже на $700 млн та офіційно повідомив Конгрес про введення надзвичайного стану “для забезпечення безпеки кордонів”.

NB. Сенкс Америці за будь-яку підтримку Україні, все інше – справа самих американців. Для нас наразі головне, щоб був прийнятий 124-сторінковий пакет антиросійських санкцій. Вчора Порошенко обговорив це питання з Головою Комітету Сенату США із закордонних відносин Джеймсом Рішем. Сьогодні буде “дотискати” Пенса.

А ще Держдеп дав дозвіл одній з американських компаній на виконання великого контракту з Україною на постачання обладнання для виробництва корпусів артснарядів 152 і 155-мм на підприємстві «Артем» концерну «Укроборонпром».

До речі, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах заявив, що глава Білого дому дав розпорядження опрацювати п.5 в статуті НАТО, щоб знайти можливість прийняти до свого складу Грузію і Україну. Несподівано, пруф.

3. Путін про Україну: “За кілька років між нами утворився величезний розрив, а мова залишилась одна”.

NB. Яка, до чорта, одна? В мене серце радіє, коли я повертаюсь до колись повністю російськомовного Києва, і чую, що молодь майже вся перейшла на українську. Українська стає модною, привабливою та престижною – навіть Helgi Sharp заспівав нею свої новинні пісні! 😉

Можете у безсилих істериках називати нас “***лами, укр***, чубатими, кастрюлями”, але ніколи, чуєте – ніколи, не називайте більше “братами”!

@NashaCanada
Одна половина Канади говорить англійською, інша – французькою. Але ні Англії, ні Франції немає до цього ніякої справи. Як пояснити ідіотам з РФ, що їх не повинно хвилювати, якою мовою розмовляють за кордоном?!

4. Британського політика, який збирався до окупованого Криму, виключили з партії.

NB. Такі люди стають токсичними у своїх країнах, але для деяких з них путінські нафтобакси переважають совість та здоровий глузд. Людина слабка істота, але всіх не куплять.

5. Кандидат у президенти Юрій Тимошенко: “Мене засмучує, що в бюлетені буде однофамілець з моїми ініціалами”.

NB. Усіх свідомих людей це засмучує. Головна перевага Юрія перед Юлією у тому, що він ще не встиг зробити нічого поганого для України, а навпаки – захищав її у складі Батальйону імені генерала Кульчицького. Так, ЮВТ – знаний політик, але всі, у кого запитую – що ВЖЕ українська леді Вінтер зробила корисного для України, у відповідь починають бекати, мекати та напружувати мозок. Не напружуйте, його у вас немає.

6. ФСБ в анексованому Криму перевіряє “на екстремізм” портрет Бандери, вилучений в українця.

NB. Вголос! От вже правда – як чортів від ладану. Якщо їх так корчить від наших мертвих героїв, уявляю, як судомить від живих. А тому поборемо!

7. Приватбанк виграв у РФ Гаагський суд на 1 млрд доларів за нанесені збитки від агресії. Першим був Ощад.

NB. Всьому свій час. Скоро кремлядям доведеться Цар-колокол, Цар-пушку та Цар-ботокс закладати для того, щоб розплатитись з “фашистською Україною”.

8. ВВП у четвертому кварталі виріс на 3,4%, а в НБУ повідомили, що за тиждень українці тільки онлайн купили $19,8 млн.

NB. Саме так виглядає “зубожіння”, а тому країні вкрай необхідні “новий курс” та “блазень-шоу”, ага.

9. Sea Breeze – 2019: від України буде 9 кораблів, 2 літаки та гелікоптери.

NB. Ранок добрий, НАТО в хату!

Цей день в історії:

* 16.2.1918 – проголошено Кубанську Народну Республіку. Через декілька днів прийнято рішення про прилучення Кубані до України.

* 16.2.1813 – народився Семен Гулак-Артемовський, український композитор, співак, бас-баритон. Автор однієї з перших опер на україномовне лібрето опери «Запорожець за Дунаєм».

* 16.2.1968 – у місті Гейлівіль (штат Алабама, США) з’явилася перша телефонна служба порятунку — 911.

* * *

Еволюційно ми запрограмовані на те, щоб бути песимістами та постійно уявляти найгірший розвиток подій. Свого часу це відігравало важливу роль у житті людей, але й тривалість такого життя була мізерною.

Шановні, оптимісти набагато частіше досягають цілей, вони успішніші, щасливіші, краще сплять, мають здорове серце та рідше хворіють. Особисто я завжди орієнтуюсь на слова, які приписують Черчиллю: “Песиміст бачить труднощі у кожній потенційній можливості. Оптиміст у кожній труднощі бачить потенційну можливість.”

Звитяги обов’язково прийдуть: на виборах, на війні, на роботі, у коханні… Головне – бути оптимістом, не опускати руки, робити своє та підтримувати інших.

Шануймося та гарних вихідних!

Автор