Вибори ненависті

Виктор Федорончук

По суті, робити зараз вибір Президента України просто, як ніколи до цього.
З одної сторони, П. Порошенко зі списком зробленого та планом конкретних справ, які планує зробити.
А з другої, шобло “кандидатів”, які сподіваються використати ресурс ненависті до ПП, який довго та ретельно медіа-ресурси, вороги, зраднюки та агентура, всі разом нагнітали в країні.

Якщо дивитися більш масштабно на всю цю ситуацію, то передвиборчі гони почалися відразу після того, як завершилися попередні в 2014 році.

Москва руками своєї агентури та зраднюків масово засівали електоральне поле і свідомість громадян України ненавистю до П. Порошенка, в першу чергу, якраз для того, щоб зараз, в момент виборів, зібрати щедрий урожай голосів тих, для кого основним мотивом є важкий і болісний душевний стан “проти Порошенка”.

Коли питаєш будь-кого, хто збирається голосувати за іншого кандидата, – “Чому за цього кандидата?”, відповідь завжди починається зі стандартної фрази “Тому що Порошенко… (краде, обманює, не хоче миру, нічого не робить і т.д.).
Такі виборці навіть не намагаються обґрунтувати свій вибір “любимого кандидата”, а тільки стараються власним виглядом, демонстрацією своєї злоби та гніву показати свою ненависть до Порошенка і шукають серед інших кандидатів того, хто на їх думку найбільше уособлює їх відчуття злоби і “відомстить” за їх страшний “душевний біль”.

Можна тільки собі представити, які величезні ресурси Кремль вклав в розкрутку цієї ненависті. А сьогодні всі оці “кандидати” всього-на-всього тільки стараються використати цей запас ненависті, який згенерували разом зовнішній і внутрішні вороги.

Питання в тому, чи розраховував ворог, що цим ресурсом ненависті повинен був скористатися хтось один конкретний кандидат? В іншому випадку – всі зусилля практично марні.
І хто ж мав бути цей кандидат?
Чи розрахунок був на те, що народ масово проголосує “проти Порошенка” і вибере будь-кого, аби тільки не ПП?

Так що розширений список кандидатів – це можливо вже не так і погано. Для тих, хто “проти”, вибір “ворога ПП” є на будь-який смак.

Автор