Результати роботи органів прокуратури 29.01 – 05.02.2019 (брифінг, відео)

 

Оперативні зведення від органів прокуратури, які надходять з різних регіонів України, демонструють неослабну увагу порушників земельного законодавства до аграрних ресурсів.

За минулий тиждень стороні публічного обвинувачення вдалося відстояти свою позицію в судових інстанціях щодо земель загальною площею 378 га на суму понад 96 млн. грн. Прокуратури Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Луганської, Рівненської, Чернівецької областей та Військова прокуратура Центрального регіону повернули сотні гектарів земель сільськогосподарського призначення та земель оборони в державну власність та місцевим громадам.

Ще один позитивний результат роботи прокуратури – повернення законним власникам коштів та активів на загальну суму понад 14 млн. грн. Мова йдеться про ухвалення судовими інстанціями покарання через ухилення від податків, подання неправдивих даних щодо реально виконаних робіт, штрафні санкції за невиконання умов договору та повернення нерухомого та рухомого майна у дохід держави.

І маємо цілий “парад” хабарників: 22 факти отримання неправомірної вигоди зафіксовано минулого тижня органами прокуратури разом з іншими правоохоронцями. Незмінною корупційною схемою скористалися поліцейські, військові, прокурор, лікар, чиновники від сільського голови до окремих структурних підрозділів державних та комунальних підприємств. Розмір хабарів коливався від 4 тис грн до 32,5 тис дол США.

Всього за січень та кілька днів лютого цього року прокуратурою задокументовано 908 фактів вимагання хабарів та інших корупційних злочинів. 306 обвинувальних актів вже передано до суду для розгляду по суті.

Джерело

Автор