HELGI`s NEWS – 03.02.2019

Helgi Sharp

Недільний випуск.

1. Вибори-2019: сьогодні ЦВК завершує прийом документів для реєстрації кандидатів. Серед зареєстрованих 13 народних депутатів та двоє колишніх голів СБУ. 11 йдуть на вибори як самовисуванці, решта – від партій.

NB. Ті рейтинги, що публікують соціси та їм подібні “на замовлення клієнта” – забудьте, бо вони завжди коригуються на користь того самого “клієнта”. Паралельні дослідження проводяться зусиллями найбільших політичних сил, практично завжди залишаються закритими для загалу і використовуються партійними штабами для корегування своєї роботи з виборцями. Так от, з дозволу представника однієї політсили (не БПП) публікую результати опитування 5 тис респондентів, проведеного 26-28 січня в усіх областях країни. З тих, хто піде голосувати: за Тимошенко – 17,9%; Порошенко – 17,4%; Зеленського – 16,3%. Далі можна не дивитись, там сюрпризів не буде – Гриценко “злетів” остаточно.

Що далі? Зеленський буде все більше відставати від основних лідерів і робити помилку за помилкою. Вже стало відомо, що на зустрічі з послами ЄС він виступив за прямі та найскоріші перемовини з Путіним. Свідки також відзначають, що при обговоренні там інших політичних питань він “плавав” і виглядав невпевненим та некомпетентним. Зеленський – суто телевізійний проект, типовий “проти всіх”, а значна частина тієї молоді, яка наразі заявила, що підтримуватиме коміка “для приколу”, на вибори не піде. Так що залишаються ПАП і самка богомола, розрив між якими коливається у межах статистичної похибки.

Проте… У нас, на відміну від Росії, дуже не модно хвалити владу. Будь-яку Тому запевняю – на тлі зрадобатоголосся, два-три відсотки українців, яким просто ліньки сперечатись із зрадобенедями, 31 березня віддадуть свій голос Порошенку. Це українська специфіка – герой ти тільки тоді, коли на кожному розі кричиш про “зубожіння” та “нічого не міняється”.

2. Порошенко підписав закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників.

NB. Мова йде, перш за все, про високотехнологічну зброю США. У нас і своя непогана, але засоби радіоелектронної боротьби, раннього виявлення та додаткові партії “Джавеленів” – це те, що нам вкрай необхідно. І повторюсь, якщо буде зірвана угода про постачання MIM-104 Patriot Анкарі, є шанси, що декілька таких комплексів можуть бути передані Києву на пільгових умовах.

3. У Софії Київській проходить інтронізація предстоятеля ПЦУ Епіфанія.

NB. Наразі біля 200 парафій вже перейшли від московських попів до української канонічної церкви (див. карту). В УПЦ МП заявляють, що за результатами 2018 року в них налічується 12092 парафії. Якщо такі темпи збережуться (хоча я впевнений, що перейменування УПЦ МП в РПЦ викличе лавиноподібну реакцію), для повного очищення нашої землі від російської духовної скверни знадобиться не більше 10 років. За історичними мірками – це мить. Боже, бережи Україну!

4. Перші два генерали венесуельської армії визнали Хуана Гуайдо виконуючим обов’язки глави держави.

NB. Кільце навколо Мадуро звужується. Вже більше десятка переповнених нафтою танкерів вештаються у Мексиканській затоці, бо ніхто не наважується їх розвантажувати, побоюючись санкцій США. У цьому сенсі поведінку Росії, яка намагається допомогти вижити диктатору, який позбавив людей продовольства, води, електрики, неможливо виправдати. Проте, як помітили деякі оглядачі, офіційна риторика РФ з приводу Венесуели поступово слабшає. Зрозуміли, що Мадуро залишилися лічені дні? Що встигли, вже вивезли.

Знаєте, що ще цікаво? Венесуела через Citgo пожертвувала $500.000 на інавгурацію Трампа. Це більше, ніж пожертвували Ford ($ 250.000), Coca Cola ($ 300.638), Google ($ 285.000), Pepsi ($ 257.295).
Всі диктатори ставили на Трампа – он воно як!)

5. Медведєв пообіцяв знайти кошти для розробки нової зброї, а ще посилити ембарго на українську сільгосппродукцію.

NB. Путін: “Росія не буде втягуваться у гонку озброєнь”.
Медведєв: “Ми знайдемо кошти на нову зброю”.
І як зрозуміти цих довбобенедєй?! 🙂

Росстат:
У 35 млн росіян туалет на вулиці,
у 47 млн немає гарячої води,
у 29 млн немає проточної води,
у 22 млн немає централізованного опалення,
у 37% будинку немає водогону, опалення, газу.
Проте гроші на ракети вони знайдуть! Пенсійний вік – 75? ПДВ – 40? Хто б що не казав, нова гонка озброєнь знищить Ерефію швидше, аніж відключення від славнозвісного SWIFT. ІМХО.

«Вы думаете, у вас всё плохо, потому что у власти Путин? Совсем наоборот – это Путин у власти, потому что у вас всё плохо» (Виктор Пелевин).

Іншими словами, не можна вимагати від бруду, щоб він не був брудом.

З приводу української сільгосппродукції. От вам останні цифри:
Частка РФ у загальній структурі експорту продукції українського агросектора скоротилася з 11,5% у 2012 році до 0,65%.
У ТОП-3 країн-імпортерів української продукції АПК за цей період увійшли Індія ($1,66 млрд), Китай ($1,02 млрд) і Нідерланди ($0,995 млрд).
Називається: налякали українського їжачка голою дупою.

* * *

Рубрика “Нічого не міняється”:
Знаєте, що я помітив після піврічної відсутності в Україні? Майже всі “собачники” мого багатоквартирного будинку наразі ходять з целофановими пакетиками та ретельно підбирають те, що залишають на снігу їх чотириногі друзі. Дрібничка? Можливо, але для мене – це маркер. Цивілізаційного надлому, самоповаги та навіть безвізу. 🙂

Але нам своє робити, пам’ятаючи: якщо сходи приставлені не до тієї стіни, то скільки б сходинок ви не здолали, все одно прийдете не туди. Ставимо сходи туди – тоді поборемо.

Автор