Звернення до зрадофіла – 2

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Зрадофіле, я маю до тебе дуже погані новину. Ні, не ту, що Президент Порошенко все впевненіше йде до перемоги на виборах, а це очевидно. І навіть не ту, що шістьох українців і одного грузина, які приїхали до Тбілісі разом з нардепом Семенченко і були заарештовані грузинською поліцією 2 грудня з цілим арсеналом зброї, так от, що всіх їх грузинський суд залишив під арештом. Новини такі. Схоже, ти, зрадофіле, мусиш бути сильно вдячний порохоботам за те, що порохоботи врятували тебе від дуже крупних проблем в твоєму житті. Проблеми ті у тебе обов’язково наступили б, якби сумно відомий міхомайданчик досягнув таких жаданих тобою цілей.

Не віриш мені? Добре, давай послухаємо тих, кому ти віриш.

Поглянь на скріни.

На першому – відомий антикорупціонер, ветеран редутів, герой міхомайданчика та ініціатор штурму Жовтневого палацу з глядачами та американським джазом на сцені, нардеп Соболєв ділиться враженнями від грузинського суду.

На наступному скріні Соболєв говорить зі ще одним борцуном, переконаним критиком влади Юрієм Бутусовим. Про третій скан, точніше фото (на заставці) – пізніше.

Ці люди ж заслуговують на твою довіру, хіба ні? І якими ж враженнями вони діляться?

По-перше, що суд, який залишив під арештом поплічників нардепів Семенченка та Соболєва, – це не аби що, а отой самий славетний грузинський суд, реформований великим реХВорматором Саакашвілі. Це – важливо. По-друге, суд від Саакашвілі – це, так, гарненький Палац Правосуддя, такий самий, як нам говорили всі почитателі Саакашвілі – від Борового й до Латиніної. Але усе інше – ущент не таке, як сподівалися поплічники великого реХВорматора. Просто цитати. «Фотографувати та знімати заборонено всім, окрім одного центрального телеканалу. До хлопців підходити не можна», «рішення судді за російським «стандартом», «ручне правосуддя – я бачив його на власні очі», «в наших обдряпаних корумпованих судах надії на правосуддя більше».

Чули? В Українських судах – гидких, неоковирних, продажних, корумпованих, і всіх інших якими_їх_називають_зрадофіли, надії на правосуддя БІЛЬШЕ, ніж у судах реформованих Саакашвілі. Це сам Соболєв визнав. Повторити цитату? Що це означає?

А це означає, що в разі перемоги міхомайданчика (якої ти, зрадофіле, дуже хотів) суди у нас стали б не більш ефективними – вони стали б ручними. Як оті, що в Грузії. Як оті, що наразі вже осудили того, завдяки кому вони існують – самого реХВорматора Саакашвілі. Як отой, який на власні очі побачив нардеп Соболєв. А чого ви ще чекали від ручного суду? Суди в корупції звинувачують по всьому світові й особливо в Британії, незважаючи на те, що саме в Британських судах судяться найбагатші бізнесмени світу. Суд незалежний – незручний для всіх, і саме тому його поливають брудом. Не те – суд ручний, який затвердить всі рішення потрібні реХВорматорові! Єдине лихо – коли реХВорматор втрачає владу, ручний суд просто служить новому повелителеві. Він не вміє інакше.

А чи свідомо Саакашвілі створив саме такий – ручний суд? Може це якось само сталося? Та ні, не само. Якби Саакашвілі створив будь який інший суд, крім ручного – ні про якого великого реХВорматора ми зараз би й чутки не чули. Саакашвілі був потрібний суд, який затвердив би звільнення всіх звільнених реХВорматорм чиновників (разом з незаконними) і не повернув їх назад. Суд, який благословив би розгін саакашвілевською тітушнею та поліцією мітингу протесту проти закриття телеканалу «Імеді» – та такого розгону, що проти волі пригадується януковський «Беркут». Суд, який би випустив на волю вбивць Сандро Гіргвліані і не зацікавився керівниками МВС, після свари з якими Гіргвліані зник, після чого був знайдений мертвим.

Гадаєте, незалежний суд схвалив би такі рішення? Ні, і ще раз ні. Тільки один суд міг таке схвалювати – ручний.

А відтак – питання. Це й є хвалена судова реформа Саакашвілі? Це ОЦЕ обіцяли нам впровадити в Україні замість реформ, які відбуваються наразі? Ручний суд? А чи знаєш ти, зрадофіле, що об’єднання в одних руках двох з трьох гілок влади (законодавчої, виконавчої та судової) – це класична ознака диктатури? Очевидно, Саакашвілі в Грузії збудував диктатуру. Цього ти хотів? А проти чого, вибач, ти тоді на Майдан виходив?

Ти, зрадофіле, вважаєш, що диктатура прибере олігархів і забезпечить економічний ривок… А ти не подумав про те, що за диктатури наявних олігархів просто замінять на «правильних» або наявних зобов’яжуть платити в «правильні» фонди, після чого олігархи перетворяться на «інвесторів»… І чим це принципово краще за сучасну Росію? Ти не подумав, що в умовах диктатури тобі створять такі умови праці і так уріжуть соціалку, що ти сам завиєш: «Поверніть мені Порошенка!» А якщо ти вийдеш протестувати… Подивися на третє фото (на заставці).

Уважно подивися. Знаєш хто це? Це людина, яка вийшла протестувати проти дій влади Саакашвілі – так само як ти виходив на Майдан, на редут, на міхомайданчик. Але. У Грузії Саакашвілі ця людина за це була побита саакашвілівською тітушнею, упакована саакашвілівською поліцією, а саакашвілівським судом і заляканими тим судом ЗМІ названа злочинцем і рукою Москви. Так-так, отим самим судом – «ручним», за словами нардепа Соболєва.

До речі, цікаве питання. Нардепи Соболєв, Семенченко, Дерев’янко, Гриценко (який стояв з Саакашвілі на міхомайданчику), Тимошенко (яка разом з ним проривала кордон), Найєм, Лещенко та антикорупціонер Шабунін, що до них долучився, всі вони знали про те, що Саакашвілі в Грузії створив ручний суд? Вони закликали людей, самі не знаючи, за що? Аби дізнатися, що собою являє суд, реформований Саакашвілі, треба, аби бойовим побратимам Семенченка грузинський спецназ розім’яв берцями ребра, а грузинський суд видав ухвалу? А про які ще деталі проведення реформ вони не знають? І як їм вірити після такого?

Чи все набагато гірше – вони про все чудово знали, і їх це влаштовувало? А їхнє обурення зараз – це, як в тому анекдоті: «А нас за що?» Когось по асфальту в кров – можна, а коли їх самих так само – зразу кривда і образа?

Зрадофіле, уважно поглянь на оце третє фото. Оце було твоє майбутнє в разі, якби переміг міхомайданчик. Ти сам його таке собі наближав, як оті натовпи ідеалістів, які колись привели до влади більшовиків, ще не відаючи про колгоспи, Голодомор і позбавлення права міняти роботу за бажанням. Розумієш, реформи, в результаті яких з’являється ручний суд, для пересічної людини завжди завершується одним – отим, що ти бачиш на фото. Інших варіантів не буває. Інший варіант – розслаблятися і здобувати задоволення, але тобі й зараз ніхто не заважає це робити. Хіба ні?

Це – твоє майбутнє, зрадофіле. Ти б збурився. Тебе б розмазали, як на фото, а потім засудили б як побратимів Семенченка щойно. Я не даремно зауважив що цей суд – саме той, реформований Саакашвілі. Не відскіпаєшся.

Так от, від такого майбутнього тебе врятували саме порохоботи – тим, що не дали міхомайданчику перемогти. Порохоботи запідозрили неладне ще після перших вихилясів Міхо в Одесі. Порохоботи уважно проаналізували все зроблене Міхо у Грузії та жахнулися, бо виявилося, що чимало того, що казали за Саакашвілі пересічні грузини, було правдою. Порохоботи, власне, порохоботами стали не через безмежну любов до Порошенка, а через те, що нас дістав популізм, ми все сприймаємо критично та шукаємо не гарненького керівника, а найбільш ефективного керівника.

Ми писали тобі, зрадофіле, про все писали. Про вбивство Гіргвліані. Про те, що Міхо злив енергетику Грузії Москві. Що електрику Грузія мусила купувати у їхніх «сепарів» – Абхазії. Що дивним чином Грузія виявилася голенька проти авіації Москви, а грузинська розвідка проспала концентрацію російських сил у Південній Осетії. Що, хай йому трясця, Саакашвілі програв вибори, що з реформованої ним Грузії він втік, і відтоді його політсила у Грузії не виграла жодних виборів. Чуєш, зрадофіле? ЖОДНИХ.

Бутусов правий, у нас справді набагато потужніше громадянське суспільство. У нас не творять кумирів з опозиції. У нас критикують однаково всіх – і опозицію, і владу. І це нормально, мусить бути саме так. Бо ідеальних нема.

Тобі все це казали. Але ти не чув. Ти вірив у казку і не хотів приймати реальність, в якій казок не буває. Ти вірив, що прийде добрий чаклун Саакашвілі і… Ну от тепер про ручний суд від Саакашвілі у Грузії тобі говорять герої редутів і міхомайданчиків. Соболєв, Семенченко, Бутусов…

Все зрозумів? Думай. Це корисно.

 

Автор