Результати роботи органів прокуратури 08.01 – 15.01.2019 (брифінг, відео)

 

Рекордний результат з повернення земельних площ у законне поле продемонструвала минулого тижня Вінницька обласна прокуратура. Завдяки її чіткій та аргументованій позиції суди дійшли висновку про правомірність припинення права користування земельними ділянками сільськогосподарського, лісового та водного фондів площею понад 3 тис га, які використовувалися без відповідних правовстановлюючих документів.

Загалом за останній тиждень завдяки принциповій позиції та наполегливості органів прокуратури Вінницької, Львівської, Луганської, Миколаївської та Хмельницької областей в державну та комунальну власність вдалося повернути близько 3246 га земель різного призначення на суму понад 287 млн грн.

Також величезну роботу з повернення грошей та активів законним власникам на суму майже 17 млн грн провели органи прокуратури Вінницької, Львівської та Хмельницької областей. Але лідером у цій сфері можна назвати столичну прокуратуру. За рішенням суду вона добилася відшкодування податків на суму 15,6 млн грн.

Примітивним схемами отримання неправомірної вигоди продовжують користуватися наші громадяни. Зокрема, минулого тижня органи прокуратури задокументували 11 фактів вимагання та отримання хабарів. До списку затриманих корупціонерів потрапили чиновники державних та комунальних установ, а також адвокат. Розмір хабарів коливався від 6 тис до 300 тис грн.

За три тижні цього року слідчим органам під процесуальним керівництвом прокуратури вдалося зафіксувати 251 факт хабарництва та інших корупційних злочинів. 72 обвинувальні акти вже скеровані до суду, де розглядаються по суті.

Джерело

Автор