Політ кремлівської зозулі над Парижем

Тарас Чорновіл

Важко знайти людину, яка б не хотіла злітати в Париж. У особистих справах. Особливо замість нудної роботи. І зі збереженням заробітної плати. А ще, щоб за це нічого не було… Але ж так не буває, – скажете ви. А це вже як для кого.

Тут, у продовження двох моїх попередніх дописів про візит пані Тимошенко до Парижа під час сесійного тижня, можу добавити ще й пару фото. Після попереднього допису мені їх надіслали наші туристи, які в цей же час перебували в аеропорту французької столиці. Це вівторок, коли у Верховній Раді мала б кипіти робота, натомість усе пробуксовувало через катастрофічний брак депутатів на робочих місцях. Це можете сприймати кожен на свій розсуд. Хтось потішиться за улюбленого політика, що в неї в житті все прекрасно, хтось пообурюється несправедливістю – кого завгодно за таке б вигнали з роботи, а лідер “Батьківщини”, попри зневагу до людей, які її обрали та виплачують їй зарплатню, ще й прагне піднятися до президентської посади.

Але є інше. Тут про нечесність та, ймовірно, провокацію. Для цього пропоную вам скріни з сайту Верховної Ради:

1. Електронна реєстрація. Тут виявляється, що у вівторок та в четвер зранку Тимошенко була в залі. А це вже фальсифікація. Її карточку незаконно вставили в гніздо для голосування, попри відсутність самої депутатки.

2. Результати письмової реєстрації. Тут іще цікавіше. Якраз у вівторок вона не реєструвалася. Зате в середу, коли навіть її карточки в залі не було, не кажучи вже про саму депутатку, хтось поставив фальшивий підпис напроти її імені на реєстраційному бланку. За четвер на той час, коли це пишу, письмову реєстрацію не вивісили – там трохи ручної роботи з перенесенням даних із паперу на сайт.

3. Реєстрація виступів депутата. Тут порожньо, попри те, що були такі важливі для лідерки фракції моменти, як вівторковий виступ від фракцій, а ще обговорення релігійного законопроекту.

4. А з пункту 4 й аж до останнього 11-го йдуть скріни голосувань депутата за цей тиждень. Там майже скрізь позначка “відсутня”. Це означає, що вставивши її карточку на момент електронної реєстрації, хтось із однофракційників потім цю картку забрав від гріха подалі, а самої депутатки, звісно ж, і близько в залі не було.

Але є один момент, який особливо насторожує. Це раптова матеріалізація Тимошенко в четвер та її “голосування” за резонансний закон про перехід церковних приходів. Я стежив за трансляцією й не помітив лідерки “Батьківщини”, як і не зафіксував її виступу зі знакового питання. І до цього голосування й після нього її в залі не було. І раптом за всі голосування з цього питання “за”, а потім знову дематеріалізація чи містичне переміщення до Парижа. Що це?! Може, я щось пропустив, і Жуля Володимирівна таки встигла прибути, а потім пішла відпочивати від таких “важких” трудів праведних?

Але скорше за все, це чергова провокація за домовленістю з Новинським. Він уже готує оскарження до Конституційного Суду двох законів (про перейменування Церков з країни агресора та нинішнього). Підстава? Крім іншого ще й порушення принципу особистого голосування. Про це він і на пару з ним Долженков уже заявили. А ключовою підставою стане повторне фальшиве голосування відсутньої в залі кандидатки в президенти України Тимошенко.

От така, любі мої, некрасива історія відбувається…

Автор