Результати роботи органів прокуратури 01.01 – 08.01.2019 (брифінг, відео)

 

Перший тиждень січня нового року, незважаючи на чималу кількість вихідних та святкових днів, виявився насиченим на події, на які вимушені були відреагувати органи прокуратури.

В Донецькій та Чернігівській областях, наприклад, сторона публічного обвинувачення відстояла в судах на користь держави та місцевих громад рішення по землям сільськогосподарського призначення та ділянкам, які використовувалися не за призначенням. Їхня загальна площа становила 773 га на суму понад 19 млн грн.

Завдяки принциповій позиції та беззаперечним доказам прокуратури Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей також були ухвалені рішення щодо відшкодування обов’язкових платежів до бюджету та повернення законним господарям державної та комунальної власності на суму понад 5 млн грн.

У перший же тиждень року правоохоронцями були виявлені 5 осіб, які вимагали та отримали неправомірну вигоду. На хабар спокусилися голова сільської ради з Одеської області та керівники структурних підрозділів державних установ, розташованих у Харківській та Закарпатській областях. Сума хабарів коливалася від 100 до 8 тис дол США.

Всього у 2018 році органами прокуратури обліковано 9155 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів, 3126 обвинувальних актів скеровано до суду, і 702 особи станом на 1 грудня 2018 року отримали реальні вироки.

Джерело

Автор