Зради і перемоги тижня. 14 – 20 грудня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 14 – 20 грудня 2018 рр.

ЗРАДА

У Інституті серця затримали чотирьох громадських активістів організації С14, які записали на відео тренінг генерального директора Інституту серця Бориса Тодурова.

На автодорозі Львів-Краковець зіткнулися пасажирський автобус”Неоплан” міжнародного рейсу Дніпро – Згожелець (Польща) і автомобіль Volvo, унаслідок чого загинуло четверо людей, ще два пасажири отримали поранення та були госпіталізовані. Згодом з’ясувалося, що троє з числа загиблих були військовослужбовцями Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент РФ Владімір Путін не хоче з ним спілкуватися, “бо не має, що сказати” щодо затримання українських моряків.

Через проблеми на центральному водогоні «Горлівка-Торецьк» у місті Торецьк, Залізне та селищах Північне і Південне Донецької області відключили водопостачання. Загалом без води лишилися 42,8 тисячі людей. У прифронтовому Торецьку оголошено надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Водопостачання у прифронтовому Торецьку та сусідніх селищах відсутнє через пошкождення водопроводу унаслідок ведення бойових дій.

У Житомирській області під час заходу на посадку розбився військовий літак Су-27. Винищувач Су-27 впав на військовому аеродромі в смт Озерне поблизу Житомира.

У Червоноград Львівської області волонтер і громадський діяч Ігор Коцюруба намагався покінчити життя самогубством, від отриманих тілесних ушкоджень він помер у лікарні. Поліція Львівської області порушили кримінальне провадження та призначено судово-медичну експертизу в зв’язку з відповідним фактом.

Шевченківський районний суд Києва звільнив з-під варти Тараса Стельмашенка, підозрюваного в причетності до організації замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка.

Європейський суд вирішив анулювати рішення Ради Європейського союзу щодо введення санкцій проти Миколи Азарова, прем’єр-міністра України часів Віктора Януковича.

Комерційна структура змогла заволодіти базами даних та масивами інформації, що належать державним установам, військовим підрозділам і підприємствам у Львівській області, за допомогою російського програмного забезпечення “Парус” та “Афіна”, що внесене до санкційних списків. Викрадені, за допомогою російських програм, бази даних стали доступними для країни-агресора та можуть бути використані на шкоду національній безпеці держави. Комерсанти затримані СБУ.

ПЕРЕМОГА

Збройні сили України за два тижні отримали понад 100 одиниць військової техніки в зв’язку із заходами, передбаченими воєнним станом.

Україна експортувала до Європейського союзу товарів та послуг на 11,2 млрд доларів за перше півріччя 2018 року, що майже на 2 млрд доларів більше за аналогічний період минулого року.

Президент України Петро Порошенко оголосив про заснування об’єднаної української церкви. Об’єднавчий Собор обрав предстоятеля Об’єднаної української церкви, яким став Епіфаній. Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату Онуфрій після Об’єднавчого собору офіційно втратив титул митрополита Київського і всія України.

ДП Науково-виробничий комплекс “Прогрес” завершило роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням компонентів з Росії високоточного 152-мм снаряду “Квітник”. Також на конструкторському бюро “Луч” в Києві завершили створення лінії виробництва високоточного озброєння “Вільха”, що фактично означає початок серійного виробництва ракети. Також, на вінницькому заводі «Форт» запустили лінію повного циклу виробництва патронів до пістолетів для Міністерства внутрішніх справ.

Пёятнадцять українських моряків захоплених Росією в Керченськый протоці, заявили під протокол, що вважають себе військовополоненими.

Українська спортсменка Дарина Білодід стала найкращою дзюдоїсткою світу у ваговій категорії до 48 кілограм за версією міжнародної федерації дзюдо.

До кінця 2018 року в прокат має вийти рекордна для історії українського кіно кількість фільмів, а саме: понад 30 картин. Найуспішнішим став мультфільм “Викрадена принцеса: Руслан і Людмила”, що зібрав в загальносвітовому прокаті близько 2,5 мільйона доларів. Водночас фільм “Скажене весілля” заробив близько двох мільйонів доларів.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Україна підписала є Європейським союзом вісім угод, сумарний обсяг фінансування яких становитиме близько 400 млн євро.

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект про внесення змін до закону “Про свободу совісті та релігійні організації”, за яким УПЦ-МП, мусить називатися «РПЦ в Україні».

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор