Зради і перемоги тижня. 7 – 13 грудня 2018 року

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 7 – 13 грудня 2018 рр.

ЗРАДА

Станом на ранок 7 грудня на якірних стоянках і рейдах в очікуванні проходу Керченською протокою перебувало понад 140 заблокований Росією суден, 98 з яких з боку Чорного моря.

Предстоятель УПЦ МП Онуфрій повернув без відповіді запрошення Константинопольському патріарху Варфоломію на Об’єднавчий собор.

У Одесі в понеділок невідомі захопили Одеський національний медичний університет (ОНМедУ). Зазначені особи звільняли працівників університету та знищують офіційну документацію. Будівлю університету охороняли прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливило доступ до закладу.

Контррозвідка Служби безпеки України повідомила, що в дружини та дочки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка є громадянство РФ. Слідство звернулось до суду з проханням дати доступ до телефону розвідника та його родини за майже п’ять років.

Дарницький районний суд Києва вчергове не зміг почати слухати справу щодо організатора “тітушок” Юрія Крисіна.

Окружний адміністративний суд Києва поновив Романа Насірова на посаді керівника Державної фіскальної служби України.

Найбільш непродуктивними депутатами за 4 роки виявилися Євген Мураєв, Юрій Солод та Олександр Вілкул.

ПЕРЕМОГА

Міжнародний кримінальний суд визнав ситуацію в незаконно анексованому Криму міжнародним збройним конфліктом між Україною та Росією.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією.

У Терноплі інформатора так званих “Луганської народної республіки” і “Донецької народної республіки” засудили до чотирьох з половиною років позбавлення волі. 54-річний житель Луганщини з власної ініціативи почав співпрацю з терористами, збирав дані щодо місць дислокації, маршрутів пересування та чисельності підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань. Також колегія суддів Жовтневого районного суду м. Маріуполя заочно призначила покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна громадянину РФ, який співпрацював з терористичною організацією «ДНР». росіянин керував групою громадян України, яких навчали диверсійно-розвідувальній роботі в умовах міста на території Кадамівського полігону ЗС РФ у Ростовській області. Також Приморський районний суд Одеси заочно засудив до п’яти років в’язниці одного з учасників одеського “антимайдану” Дениса Яцюка, його визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Командир групи українських кораблів, захоплених Росією біля Керченської протоки Денис Гриценко не визнав провину у незаконному перетині кордону Росії. Коли слідчий запропонував його підзахисному провести допит, Гриценко «написав, що вважає себе військовополоненим і відмовився від дачі будь-яких свідчень». Також Капітан буксира «Яни Капу» Олег Мельник відмовився давати свідчення, і вказав, що у відповідності з Женевською конвенцією є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає будь-яких свідчень.

На Донбасі окупанти передали українській стороні 42 осіб, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній частині Луганської області. Вони виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій Урядом України території. Пізніше терористи передали Уерахнській стороні ще 13 засуджених.

Український уряд затвердив угоду із Грузією про безвізові поїздки за внутрішніми біометричиними паспортами в формі ID-карт.

Харківська обласна рада скасувала рішення від 2012 року, яке передбачало для російської мови статус регіональної.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор