Економ-тиждень. 12 – 18 грудня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 12 – 18 грудня 2018 рр.

АКТИВ. Експеримент на українській митниці, в ході якого до роботи в зонах контролю підключилися ще кілька силових відомств, приніс додатково 32 млрд гривень. Ключове нововведення полягало в тому, що поліція цілодобово контролювала роботу митних терміналів і отримала доступ до автоматизованої системи митного оформлення.

ПАСИВ. Негативне сальдо торгівлі товарами за рік зросло майже вдвічі. Негативне сальдо за 10 місяців збільшилося до 7,9 млрд доларів.

АКТИВ. Україна експортувала понад 20,6 млн тонн зернових культур з початку 2018 року. За аналогічний період минулого року було експортовано понад 19 млн тонн зернових.

ПАСИВ. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) скасував результати аукціону про продаж одної з найбільших столичних недобудов – торговельно-розважального центру (ТРЦ) “Республіка”. компанію “Фінансова компанія “Мустанг Фінанс” електронна система “ProZorro.Продажі” визначила переможцем аукціону.

АКТИВ. За новим законом про розмитнення “євроблях” українці оформили вже майже 3513 автомобілів.

ПАСИВ. У листопаді 2018 року в Україні було офіційно зареєстровано 301,0 тисяч безробітних, що на 29,6 тисяч більше, ніж у жовтні.

АКТИВ. IT-сектор в Україні сприяє експорту близько 3 мільярдів євро для Європейського союзу. Про це повідомив голова групи підтримки України при Європейській комісії Пітер Вагнер під час форуму “Україна в спільному європейському цифровому ринку”. У рамках угоди про Асоціацію України та ЄС IT-сектор отримав змогу поглиблено співпрацювати із європейськими компаніями.

ПАСИВ. “Укртранснафта” звернулась до державних органів через загрозу припинення транспортування нафти з 1 січня 2019 року. Відсутність своєчасних актів і документів регулятора ринку електричної енергії унеможливило своєчасно укласти Товариством відповідні договори на постачання електроенергії з 01.01.2019 як за вільними цінами, так і з постачальником “останньої надії”.

АКТИВ Кабінет міністрів України ще на один рік продовжив мита на імпорт товарів з Росії. Також Кабінет міністрів України продовжив заборону на ввезення окремих товарів з Російської Федерації.

АКТИВ. Члени наглядової ради Фонду енергоефективності на першому засіданні обрали головою ради Анджея Райкевіча, який має великий досвід роботи у сфері енергоефективності у Польщі й інших європейських країнах.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор