Про Юлін вояж до США, але зовсім не про Юлю

Mason Lemberg

От їздила минулого тижня “лідер” (насправді, ні) президентських перегонів з “робочим візитом” (насправді, ні) до США “на запрошення сенаторів і конгресменів” (насправді, ні).

От зустрілася вона там з Куртом Волкером, з яким в неї пройшла дуже напружена розмова. Але не це було метою. Метою було фото, яким миттєво взялися смакувати на кремлівських телеканалах.

З журналістом, який зараз очолює аналог громадської організації, Юлія Тимошенко обговорила поставки зброї…

А з дідами-пенсіонерами з іншого аналога громадської організації Юлія Тимошенко обговорила “Будапешт+”. Тільки я не зрозумів, хто той “плюс”… Це хтось з тих пенсіонерів чи ті обдерті шкільні парти, за якими вони проводили цю надзвичайно важливу розмову?

І ще в програмі візиту була зустріч з екс-мером Нью-Йорка та з одним із 435 конгресменів. Жодної зустрічі з жодним з 100 сенаторів, які її нібито запрошували. Не кажучи вже за адміністрацію чи осіб, які хоч якось впливають на прийняття рішень.

На зустрічах жодного слова про звільнення моряків та інших полонених.
Жодного слова про нові санкції.
Зате спіч про те, що треба відмінити Мінські угоди, до яких прив’язані діючі санкції проти росії.

Тобто, що ми маємо?
Ми маємо абсолютно провальний візит.

І те, що з нібито найрейтинговішим (ми то знаємо, що це не так, але політикам США не до нюансів) кандидатом в Президенти країни-партнера не захотів зустрічатися не те, що жодний впливовий політик, а жодний політик взагалі, окрім якихось пенсіонерів і Курта Волкера (це його посадовий обов’язки), – це дуже красномовне свідчення.

І тут вже мова не йде про реанімацію Будапештського меморандуму, яким Юля ЗМУСИТЬ Трампа воювати на Донбасі (ну смішно ж…), а мова йде, що ця дама не рукопожатна там, серед політичної еліти найбільшого стратегічного партнера України.

І мене в цьому випадку не хвилює 10% її у3,14дошеного електорату, мене цікавить, чому так звана “еліта” українського суспільства мовчить? Чому не б’є на сполох? Чуваки й чувіхи, а де ви? Де ваші “розслідування”? Чому ви не кричите “СОС!”, адже це надзвичайно потужний сигнал так званому “лідеру” перегонів?

Тому не про Юлю пост мій. А про те, що нема в нас суспільних лідерів, які зобов’язані на це реагувати і пробуджувати суспільство перед небезпекою.

Тому це повинні робити ми, кожен з нас. І не тільки в питанні Юлі, а взагалі. Бо ж ніхто крім нас не захистить і не збудує нашу країну, поки шакали досі намагаються її розірвати на шматки.

 

Фото © Facebook Юлія Тимошенко