Нічого, трясця, не міняється

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Знаєте, як воно буває? От слухаєш ти, слухаєш… Щось помінялося там, щось помінялося тут, а отам… Ну, переміни, типу стаються, але ти про них знаєш виключно зі ЗМІ. В твоєму власному мирку все лишається як було – не гірше, але й не краще.

І раптом стається ЩОСЬ. Щось, що примушує затамувати подих і зловити себе на думці: «Трясця, та вони ж це всерйоз! Таки міняється щось!»

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 85

Для мене такою подією стала втеча за бугор колишнього голови вищого Господарського суду Віктора Татькова. Чому саме його? Та довелося у житті стикатися – в часи розвинутого янучарства. Ви не бачили, що то за особа була тоді. Точно за висловом Євгена Дударя: «Бог! Вседержитель! Шапку перед ним за кілометр знімали і за два кілометри після нього одягали».

Віктор Татьков пережив усіх – і Кучму, і помаранчевих, і прем‘єра Юлю, і біло-блактиних… Я був переконаний, переживе він і Порошенка, такі люди як трава – які б бурі над ними не буяли, вони завжди піднімуться. Свої оборудки вони оформлюють так, що не причепиться жоден суд.

І раптом – утік. Зразу, як за нього взялися слідчі генпрокуратури, але не встигли висунути звинувачення. Певно, доклепав по характеру справи, що взялися за нього всерйоз, і тепер відкрутитися не вийде. Аби ви зрозуміли, щоби налякати таку людину, слідчі взятися мусили ду-у-уже круто і ду-у-уже заповзято. І головне, клієнт мусив збагнути, – «нагорі» домовитися не вийде. Ні з ким.

І ще. Якщо тікають ТАКІ люди, уявіть, яка лихоманка панує щаблями нижче?!..

І от. Генпрокуратура щойно заарештувала вже 263 об’єкти нерухомості, що належали цьому самому екс-голові Госпсуду Татькову. Не вийде у екс-голови ті об’єкти ані продати, ані переписати на когось…

Нічого, трясця, не міняється… Як же!